Az amerikai Multiple Sclerosis Association mobilalkalmazása az SM betegek számára (kivonat)

A My MS Manager nevű mobilalkalmazást az amerikai SM Társaság (Multiple Sclerosis Association) jegyzi. Az alkalmazás ingyenes az SM betegek és hozzátartozóik, gondozóik számára, iPhone, iPad ill. iPod touch készülékeken. A program letölthető az Apple iTunes Store-ból.

hirdetés

Ez az első SM betegeknek szóló mobilalkalmazás, kényelmesen használható és hatékony eszköz a változékony természetű SM betegség lefolyásának kísérésére. "Büszke vagyok arra, hogy Társaságunk felkínálhatja ezt az innovatív alkalmazást az SM betegek közösségének.

"A My MS Manager segítségével nemcsak a betegségük lefolyását tudják monitorozni a betegek, hanem általános orvos-egészségügyi ismeretekkel is gazdagodnak." – említi Douglas G. Franklin, az amerikai SM Társaság elnöke. "Azért is izgalmas téma ez, mert az új technológia segítségével sok emberen segíthetünk – a világ bármely részén."

A My MS Manager alkalmazás néhány vonása: (bevihető adatok, adattárolás stb)

• A teljes kórlap anyaga

• Az orvos/ok és egészségügyi szakszemélyzet elérhetősége

• Az SM kórlefolyása, rohamok tartamának, gyakoriságának és intenzitásának rögzítése

• Hatékony kezelési eljárások, mellékhatás-információ

• Egyéb fontos tudnivalók a betegségről, amivel lépéselőny nyerhető…

Michael Yuan, az e témakörben szintén érdekelt Ringful Health szervezet elnöke szerint: "Örömünkre szolgál az SM Társaság oktatási erőfeszítéseit támogatni, és segíteni az SM betegeket egy olyan eszközzel, amely révén felelősebbek lehetnek saját egészségükért, és az orvossal is folyamatos kommunikációt tarthatnak fenn – bármikor, és bárhol."

További információ az alkalmazást illetően:
www.msassociation.org/mobile

forrás: http://media.prnewswire.com/en/jsp/latest.jsp?resourceid=4644392&access=EH

Szerző:

PHARMINDEX Online