Hírek

MEGVAN AZ ÚJ EGÉSZSÉGÜGYI ÁLLAMTITKÁR!

Ónodi-Szűcs Zoltán, az állami egészségügyi ellátórendszer fenntartásáért felelős intézet jelenlegi főigazgatója lesz az új egészségügyi államtitkár - értesült a Magyar Idők.

Európai kongresszus a terhességi magas vérnyomásról

A terhességi magas vérnyomással kapcsolatos legújabb kutatási eredményeket vitatták meg az International Society for the Study of Hypertension in Pregnancy (ISSHP) Budapesten tartott európai kongresszusán, melynek szervezője az I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika volt. A megnyitón Dr. Szél Ágoston rektor köszöntötte a résztvevőket. A rektor szólt arról, hogy a konferencia hasonlóképpen nemzetközi szellemiségű, mint a Semmelweis Egyetem, ahova a világ több mint hetven országából érkeznek hallgatók. Kitért annak jelentőségére is, hogy a szülészeti témájú konferenciát Semmelweis Ignác halálának 150. évfordulóján, a Semmelweis-emlékévben rendezték meg.

Sorsoltunk! Trombinfo játékunk szeptember havi nyertesei

Örömmel értesítjük Trombinfo weboldalunk havi játékának résztvevőit, hogy 2015. október 2-án 10 órakor megtartottuk szeptember havi sorsolásunkat. A PHARMINDEX Zsebkönyv nyerteseit ezúton, valamint a játék során használt e-mail címükön értesítjük.

Lefektették az e-egészségügy alapjait

Bár az elmúlt években számos hír terjedt arról, hogy Magyarországon is bevezetik az elektronikus receptet, erre ezidáig nem került sor. Legutóbb az OEP adott ki egy sajtóközleményt, melyben 2013. végét jelölték meg az eRecept bevezetésének határidejeként. Miután ez sem teljesült, hosszú ideig nem lehetett hallani semmilyen előrelépésről az ügyben. A közelmúltban azonban nagyot változott a helyzet.

Szemléletváltás kell a jobb népegészségügyi adatok eléréséhez

Az elmúlt tíz évben nőtt ugyan a várható élettartam Magyarországon, azonban az EU15 országok átlagához képest még mindig elmaradásban vagyunk, és ahhoz, hogy ez megváltozzon rendszerszintű változások kellenek a népegészségügy területén - hangzott el a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) által rendezett szakmai konferencián Budapesten.

Nemzetközi szívelégtelenség szimpózium a Városmajori Klinika szervezésében

Négynapos nemzetközi szívelégtelenség terápiás szimpóziumot rendezett a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika. Dr. Merkely Béla klinikai rektorhelyettes, igazgató a kongresszus megnyitójában kiemelte: Magyarország még sosem volt ekkora volumenű és ilyen magas szakmai színvonalú szívelégtelenség konferencia helyszíne. Ezért is megtisztelő, hogy a rendezés jogát a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikája nyerte el, ahol nagy hangsúlyt kap a szívtranszplantáció és a mechanikus keringéstámogatás – emelte ki.

Oldalak