A daganatok terjedésének új mechanizmusát fedezték fel

A Queen Mary University of London által végzett új kutatás szerint a daganatsejtek egy speciális túlélési mechanizmust használnak a szervezetben való terjedés érdekében. A felfedezés elősegítheti a metasztázisok és szekunder tumorok kialakulását megelőző új terápiák kifejlesztését.

Régi gyógyszer új indikációban a cytomegalovírus ellen

A Johns Hopkins Egyetem kutatói felfedezték, hogy a régen amőbiázis kezelésére és emetikumként alkalmazott gyógyszer megállítja a cytomegalovírus replikációját. A CMV a herpeszvírus egy fajtája, amely immunhiányos betegekben súlyos betegségeket okozhat.

Mobileszközök is hozzájárulhatnak a kórházi fertőzésekhez

Korábbi vizsgálatok már igazolták, hogy a mobiltelefonok felszínén sok noszokomiális baktérium található. Egy új kutatás során azonban a franciaországi Saint-Étienne egyetemi kórházának kutatói bizonyították, hogy a mobileszközök gyakran vírus RNS-sel is kontamináltak.

Új állásfoglalás a tesztoszteronhiány kezeléséről

A tesztoszteronhiánnyal és annak hormonpótlással történő kezelésével kapcsolatos, széles körben közismert aggályok eloszlatása érdekében nemzetközi kutatók csoportja közzétett egy összefoglalót a kutatások eredményei alapján levont következtetéseikről.

Oldalak