A tudás megvan, az eszköz hiányzik

A magyar orvosok sokat képzik magukat, hogy megismerjék az új eljárásokat. A modern orvosi technológiák hétköznapi alkalmazásához szükséges eszközök azonban sok esetben hiányoznak - derül ki a K&H gyógyvarázs program keretében végzett országos felmérésből.

Tovább bővült a kínai és közép-kelet európai kórházak szövetsége

Kétnapos látogatásra érkezett Magyarországra a Kínai és a Közép-Kelet-Európai Kórházak Együttműködési Szövetségének kínai delegációja. A látogatás keretében tartott konferencián négy újabb hazai kórház csatlakozott a szervezethez, melynek társelnöke, Prof. Zhao Yu-pei átvehette a Semmelweis Egyetem Pro Universitate Díj ezüst fokozatát.

Paradigmaváltás az onkológiában?

Az elmúlt hat évtizedben az orvoslás a megsemmisítés szándékával közelített a daganatokhoz. Azonban szinte mindig akadnak tumorsejtek, amelyek a legdrasztikusabb terápiát is túlélik, és másodjára már sokkal nehezebben támadható daganatot építenek újjá. A hagyományos stratégia kudarca felveti annak lehetőségét, hogy a rákot valójában nem legyőzni, hanem féken tartani kell.

Gyógyszertörzs-változás 2016. szeptember 1-től (végleges)

Az OEP által közzétett végleges publikus gyógyszertörzs alapján az alábbiakban összefoglaljuk a 2016. szeptember 1-jétől érvénybe lépő változásokat a Magyarországon forgalomban lévő gyógyszerkészítmények, tápszerek árait és támogatását illetően.

Ultrahangvezérelt érzéstelenítés a Semmelweis Egyetemen

Egyedülálló módon a legmodernebb és legkíméletesebb érzéstelenítést alkalmazzák a vállműtétek során a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján: ultrahangvezérelten, és kizárólag a vállat ellátó idegfonatba juttatnak fájdalomcsillapítót – mondja Dr. Skaliczki Gábor.

Oldalak