Közel van a megegyezés az ágazati béremelésről

Nagyon közel van a megegyezés az egészségügyi ágazatban dolgozók béremeléséről, akár már egy-két héten belül lezárulhatnak a tárgyalások - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, az érdekvédők és a szakállamtitkárság közötti egyeztetés után.

Megjelent a PHARMINDEX Zsebkönyv 2016/1 kiadása

A PHARMINDEX Zsebkönyv könnyen használható gyógyszer-információs kiadvány a Magyarországon forgalomban levő gyógyszerek rövidített leírásával és a receptíráshoz szükséges legfontosabb adatokkal. Félévente jelenik meg, minden évben májusban és novemberben.

Új hörgőtükrözéses eljárás a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján

Egy új eljárásnak köszönhetően gyorsabbá és biztonságosabbá vált a hörgőtükrözés a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján – mondta Dr. Müller Veronika, a klinika igazgatóhelyettese. A módszer egy új szonda segítségével a tüdőszövet lefagyasztásával lehetővé teszi akár egy kb. fél centiméteres darab eltávolítását is, amelyből a patológusok gyorsabban és pontosabban tudnak diagnózist felállítani, így sok esetben kiválthatóak a mellkassebészeti eljárások.

Orvossztrájkot tartanak Angliában

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) hét évtizedes történetének legnagyobb orvossztrájkja kezdődött kedden Angliában. A sztrájkot a már végzett, de szakvizsga előtt álló orvosok hirdették meg, mivel nem sikerült egyezségre jutniuk a kormánnyal a heti munkarend és a hétvégi pótlékrendszer átalakításáról.

Oldalak