Szervezeti átalakítások az OGYÉI-ben

Ez év végével részben megújul az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felsővezetése.

hirdetés

Az Ellenőrzési és Technológiai Főigazgatóságot 2015. november 16-tól az dr. Nagy Szilárd vezeti, aki orvosi diplomáját a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerezte 1988-ban, ebben az évben kezdett dolgozni a kisvárdai kórház fül-orr-gégészeti osztályán, majd 1992-ben tette le a szakvizsgát, több, más megbízatást követően 2013-tól az intézmény orvos-igazgatója volt. Időközben elvégezte a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképzőjét, majd ez év tavaszán a kisvárdai kórház orvos-igazgatói székét államtitkársági munkára cserélte: dr. Zombor Gábor felkérését elfogadva, az államtitkár kabinetfőnöke lett.


A gazdasági főigazgató-helyettesi pozícióban is váltás történik, decembertől Skultéty László irányítja az intézet gazdálkodását. A közgazdász diplomával rendelkező szakember a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. Pályája kezdetén a GKI Gazdaságkutató Zrt-nél helyezkedett el, majd a GKI-EKI Egészségügykutató Kft ügyvezető igazgatója lett 2002-2010 között. Utána a közigazgatásban vállalt szerepet, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkáraként tevékenykedett 2010 és 2012 között, majd a GYEMSZI gazdasági igazgatójaként folytatja szakmai karrierjét. Később, kisebb kitérők után 2013-ban ismét visszatér a GKI-EKI Egészségügykutató Kft-hez, majd 2014-től mostanáig az Állami Egészségügyi Ellátó Központ TÁMOP 625/B projektjének intézményfelügyeleti szakmai vezetője, majd szakmai igazgatója volt.

Az OGYI és az OÉTI Főigazgatóságokat dr. Szolyák Tamás vezeti december elsejétől. A gyógyszerész végzettséggel rendelkező gyógyszeripari szakember 1992-ben szerezte diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerész Karán, 21 évet dolgozott a Novartisnál különböző munkaköröket töltött be a forgalmazás, a marketing és a vezetés területén, 2008 és 2013 között a Novartis vezérigazgatója volt. Az szakmai ismertségét és elismertségét is jelzi, hogy 2009 és 2012 között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) elnöke volt. A Novartist elhagyva az ÁEEK egyik nagy, a TÁMOP 625/B projektjének szakmai igazgatója volt.

Szerző:

PHARMINDEX Online