Budapesten rendez konferenciát a bécsi Semmelweis Alapítvány

Másodszor tart konferenciát a bécsi központú, nemzetközi non-profit szervezetként működő Semmelweis Foundation. A két napos rendezvény megnyitóján köszöntőt mond Dr. Szél Ágoston rektor is, mint az egyik legismertebb és legnagyobb, Semmelweis nevét viselő intézmény vezetője.

hirdetés

Mint azt Dr. Szél Ágoston elmondta, köszöntőjében elsősorban az egyetem névadójáról Semmelweis Ignácról szól majd, aki előtt halálának 150. évfordulója alkalmából emlékév keretében tisztelgett az egyetem 2015-ben, jövő évben pedig születésének 200. évfordulóját ünnepeljük. A rektor annak tükrében is méltatja majd Semmelweis felfedezését, hogy a mikrobákról mit sem tudva, korát megelőzve ismerte fel a gyermekágyi láz és a klórvizes kézmosás közötti összefüggést.

A 2012-ben létrejött bécsi alapítvány missziója, hogy hozzájáruljon az antimikrobiális szerekkel szembeni rezisztencia csökkentéséhez, illetve a megfelelő higiéniai szint növeléséhez az egészségügyi intézményekben. Célja továbbá az egészségügyi szakemberek és a laikusok informálása. Tevékenységük legfontosabb fontos elemei a legjobb gyakorlati tapasztalatok megosztása és az egymástól való kölcsönös tanulás.

A március eleji rendezvényre is több országból érkeznek szakemberek, hogy megosszák egymással az ezekben a témákban szerzett tapasztalataikat és bevált módszereket. A megnyitón képviselteti magát a hazai Országos Epidemiológiai Intézet és az osztrák egészségügyi minisztérium is. A rendezvényről részletek a Semmelweis Foundation honlapján találhatók.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Semmelweis Egyetem