Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!

Új kombináció segíthet a Helicobacter pylori eradikációjában

A Helicobacter pylori az egyik legmagasabb prevalenciájú humán patogén, a H. pylori fertőzés világszerte a felnőtt népesség több mint 50 százalékát érinti. Az Egyesült Államokban a lakosság 30-40%-a fertőzött, és évente 2,5 millió beteg szorul kezelésre.

A H. pylori fertőzés a betegeknél gastritist és a fekélyek, illetve a gyomorrák kialakulásának kockázatát okozhatja. A Nemzetközi Rákkutatási Intézet osztályozása szerint a H. pylori baktérium a karcinogének I. osztályába tartozik, mivel a gyomorrák patogenezisében az első számú kockázati tényező.

A H. pylori eradikációja egyre nehezebbé válik, mivel a jelenlegi kezelések a betegek 30-40%-ánál sikertelenek. Ennek oka a H. pylori fokozódó antibiotikum-rezisztenciája. A WHO a clarithromycin-rezisztens H. pylorit azok közé a patogének közé sorolta, amelyekkel szemben az új terápiák kifejlesztése magas prioritású.

Ezen törekvés legújabb fejleményét képviseli annak az új kombinációs készítménynek a kifejlesztése, amely rifabutint, amoxicillint és omeprazolt tartalmaz, és a kutatók szerint hamarosan a H. pylori fertőzés kezelésére szolgáló új első vonalbeli terápiává válhat.

A Talicia névvel ellátott kombinációs kapszula abból a szempontból egyedülálló, hogy nem a szokásos kezelés részét képező clarithromycint vagy metronidazolt tartalmazza antibiotikumként, hanem a rifabutint. A Talicia-val végzett fázis 3 klinikai vizsgálat (ERADICATE Hp2) igazolta a készítmény hatásosságát, mivel a H. pylori 84 százalékát eradikálta, szemben a komparátor készítménnyel elért 58 százalékkal. A vizsgálati alanyok jól tolerálták a kezelést, és biztonságossági aggály sem merült fel.

Kapcsolódó tartalmak

A kutatás további eredményei hozzájárulnak a H. pylori antibiotikum-rezisztenciájának alaposabb megértéséhez: az előzetes eredmények a H. pylori nagy fokú rezisztenciáját igazolták a leggyakrabban alkalmazott antibiotikumokkal, pl. a clarithromycinnel (17%-os rezisztencia) és a metronidazollal szemben (43%-os rezisztencia). A rifabutinnal szemben a vizsgálatok során nem volt rezisztens a baktérium.

A jelenleg elfogadott H. pylori elleni terápiás egy része hármas kombináció, más része négyes hatóanyag kombináció, ezek közül a hármas kombináció a leggyakrabban felírt terápia, viszont ennek az eradikációs hatékonysága 60 százalékra csökkent. A négyes kombináció hatásosság ugynacsak csökkenő tendenciát mutat, ausztrál kutatások szerint 80%-ra esett vissza. Ezen kívül a négyes kombináció szedése a betegek számára jóval több kellemetlenséggel jár a napi négszeri alkalmazás és a kedvezőtlenebb mellékhatásprofil miatt, ezért nem is terjedt el széles körben első vonalbeli terápiaként, annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban például már 12 éve forgalomban van ez a készítmény.

A kutatók szerint az új vizsgálati eredmények alátámasztják, hogy a Talicia hatásossága kiemelkedő, ezért remélik, hogy az FDA gyorsított eljárásban fogja engedélyezni az új kombinációs készítmény forgalomba hozatalát, és a gyógyszer már akár 2019 vége előtt elérhető lehet a betegek számára.

Fordította: Dr. Kaló Anna

Referencia:

MedicalResearch.com

Címkék

Az alábbi címkék egyikére kattintva további híreket, cikkeket, tanulmányokat olvashat a témában.

Ajánlott cikkek