Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Infektológia

Kullancsencephalitis Szerbiában – esetsorozat

Becslések szerint a kullancsencephalitises betegek száma az elmúlt 30 év alatt négyszeresére nőtt. Egy közelmúltban megjelent tanulmányban a szomszédos Szerbiában három hónap leforgása alatt felbukkant kullancsencephalitises esetekről számoltak be.

Megjelenés: 2020.04.01

Koronavírus - Emmi: az új kézikönyv hatékony segítséget nyújt a kórházaknak

Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter irányításával elkészült a kórházak számára az új koronavírus okozta fertőzések diagnózisának és terápiájának kézikönyve, ami több ország jó gyakorlatait veszi alapul a magyarországi viszonyokra adaptálva - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

Megjelenés: 2020.03.28

Tovább csökkent influenzások száma

Az új koronavírus-járvánnyal összefüggő, március 16-tól életbe lépett intézkedések hatására az elmúlt időszakban még tovább csökkent az influenzaszerű tünetekkel rendelkező betegek orvoshoz fordulási gyakorisága, ezért a héten rögzített adatok vélhetően nem mutatják reálisan az influenza járványügyi helyzetét - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett jelentésében.

Megjelenés: 2020.03.26

Az EMMI szakmai ajánlásokat tett közzé a koronavírussal szembeni védekezéssel kapcsolatban - frissítve (2020.03.18)!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) szakmai anyagokat juttatott el kiadónkhoz a koronavírus-fertőzés hatékony megelőzésének eszközeivel és módjaival kapcsolatban, kérve ezek széles körű megjelentetését. Az ajánlások érintik többek között az egészségügyi szolgáltatókat, munkáltatókat és magas kockázatú csoportokat.

Megjelenés: 2020.03.13 | Frissítve: 2020.03.18

Franciaországban kétezer fölött a fertőzöttek száma

A koronavírus-járvány terjedésének felgyorsulása miatt a francia kormány felkészült az olaszországi forgatókönyvnek megfelelő intézkedések bevezetésére, miután az ország tíz gócpontjában kétezer fölé nőtt a fertőzöttek száma és az elmúlt 24 órában újabb 15 ember halálával 48-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Megjelenés: 2020.03.12

Csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma

Országosan csökkent az elmúlt két hétben az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók becsült száma, de voltak olyan megyék, ahol az orvosnál megjelentek száma még növekedett - közölte szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Megjelenés: 2020.03.11

Járványvédelmi lépéseket vezet be Budapest

A tömegközlekedést és a fővárosi intézményeket is érintő járványvédelmi lépéseket vezetett be és készített elő Budapest - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-t.

Megjelenés: 2020.03.11

Tizenháromra nőtt Magyarországon a fertőzöttek száma

Tizenháromra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon szerda reggel.

Megjelenés: 2020.03.11

Koronavírus - elég a kéthetes karantén?

Az új koronavírussal kapcsolatban még rengeteg a kérdőjel, a kórokozóra vonatkozó adatok folyamatosan változnak. Világszerte számos szakértő dolgozik azon, hogy jobban felmérjék a vírus lappangási idejét, a betegség halálozási arányát.

Megjelenés: 2020.03.11

Koronavírus - Németországban is vannak már halálos áldozatok

Nem csupán néhány hétig, hanem hónapokig tartó korlátozásokkal kell számolni az új koronavírus miatt, a járvány lefékezéséhez pedig minden egyes ember segítsége szükséges - mondta Jens Spahn német szövetségi egészségügyi miniszter hétfőn Berlinben.

Megjelenés: 2020.03.09

hirdetés