Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Infektológia

Lassan, de tovább terjed az influenza az országban

Február 3. és 9. között 34 900 ember, az előző hetinél 16,3 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Megjelenés: 2020.02.12

MTA: A koronavírusról és a kialakult járványügyi helyzetről tárgyilagosan

Ahogy arról az elmúlt napok híradásaiból mindenki tájékozódhatott, a világban jelenleg egy új koronavírus (2019-nCoV) okoz járványt. Nagyon sok hivatalos és félhivatalos, hiteles és légből kapott hír jelent meg, így a lehetőségekhez képest szeretnénk szakmai, tárgyilagos tájékoztatást adni a kialakult helyzetről.

Megjelenés: 2020.02.03

Újabb városokban bukkant fel az új tüdőgyulladás-vírus Kínában

Pekingben és a dél-kínai Sencsenben is felbukkant az új, tüdőgyulladást okozó vírus, miközben a járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhanban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma a hétvégén - derül ki a helyi egészségügyi bizottságok hétfői jelentéseiből.

Megjelenés: 2020.01.20

Újabb pestises beteget diagnosztizáltak Észak-Kínában

Újabb tüdőpestises beteget diagnosztizáltak a Kína északi részén fekvő Belső-Mongólia Autonóm Területen, ami immár a negyedik pestisfertőzéses eset a közelmúltban az ország ezen részén - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Megjelenés: 2019.11.28

A klímaváltozás miatt új járványok és kórokozók jelenhetnek meg

A változó éghajlatnak és a globalizáció folyamatainak köszönhetően társadalmunk új ökológiai kihívásokkal szembesül. Általánosan elfogadott koncepció, hogy a melegedő és urbanizált világ egyre kedvezőbb feltételeket biztosít a különböző ízeltlábúak által terjesztett járványok megjelenéséhez.

Megjelenés: 2019.09.03

Az FDA új antibiotikum-kombinációt engedélyezett

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság engedélyezte a szövődményes húgyúti és intraabdominális fertőzések kezelésére szolgáló, háromféle hatóanyagot tartalmazó injekció forgalomba hozatalát.

Megjelenés: 2019.08.06

A kullancsencephalitis Európában 2012 és 2016 között

Az Európai Unió, illetve az Európai Gazdasági Térség területén 2012 és 2016 között regisztrált kullancsencephalitis esetek statisztikai jellegű ismertetése az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai alapján.

Megjelenés: 2019.06.18

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés