Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

ADPORT 5 mg kemény kapszula

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Gyártó:
Hatóanyag:

tacrolimus

Egyenértékűség:
tacrolimus 5 mg kemény kapszula
hirdetés

ADPORT 5 mg kemény kapszula 30x

Kiszerelés:

30x

Rendelhetőség:

V

Tájékoztató ár:

50 947 Ft (szabadáras)

Törzskönyvi szám:

OGYI-T-21659/08

ADPORT 5 mg kemény kapszula 60x

Kiszerelés:

60x

Rendelhetőség:

V

Tájékoztató ár:

100 855 Ft (szabadáras)

Törzskönyvi szám:

OGYI-T-21659/09

Alkalmazási előírás

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

1. Milyen típusú gyógyszer az Adport kemény kapszula, és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Az Adport kemény kapszula hatóanyaga takrolimusz. Ez egy, azimmunrendszer működését elnyomó (immunszupresszáns) gyógyszerek csoportjába tartozik.
Szervátültetés (például vese, máj, szív) után a szervezet immunrendszere megpróbálja kilökni az új szervet. Az Adport kemény kapszulát arra használják, hogy gátolja az immunválaszt, és lehetővé tegye az Ön szervezete számára, hogy elfogadja az átültetett szervet.
Az Adport kemény kapszulát akkor is adhatják Önnek, ha a beültetett máj, vese szív vagy más szerv kilökődése megindult, illetve, ha az immunrendszer befolyásolására eddig alkalmazott gyógyszerek hatástalannak bizonyultak az immunrendszer átültetést követő gátlásában.
Az Adport kemény kapszulát felnőtteknél alkalmazzák.
2. Tudnivalók az Adport kemény kapszula szedése előtt
Ne szedje az Adport kemény kapszulát:
- ha allergiás a takrolimuszra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
- amennyiben Ön allergiás (túlérzékeny) a makrolid antibiotikumok alcsoportjába tartozó bármely antibiotikumra (például eritromicinre, klaritromicinre, jozamicinre).
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Adport kemény kapszula szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
- Az Adport kemény kapszulát naponta kell szednie mindaddig, amíg immunszuppresszióra van szüksége, hogy megakadályozza az átültetett szerv kilökődését. Orvosával rendszeres kapcsolatot kell tartania.
-
- Tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbiak bármelyike vonatkozik Önre:
- - ha olyan gyógyszert szed, amely alább, "Egyéb gyógyszerek és az Adport kemény kapszula" című fejezetben említésre kerül.
- - ha máj problémái vannak vagy voltak
- - ha több mint egy napja van hasmenése
- - ha erős hasi fájdalmat érez, akár társulnak hozzá egyéb tünetek (pl. hidegrázás, láz, hányinger vagy hányás), akár nem.
- - ha a szíve elektromos aktivitása rendellenes, azaz ún. QT-szakasz megnyúlása van.
Előfordulhat, hogy kezelőorvosának módosítania kell az Adport kemény kapszula adagját.
-
Rendszeresen keresse fel kezelőorvosát! Az Adport kemény kapszula helyes adagjának meghatározása érdekében előfordulhat, hogy kezelőorvosának időnként vér- és vizeletvizsgálatot, a szív működését ellenőrző vizsgálatot és látásvizsgálatot kell végeztetnie.
Az Adport kemény kapszula szedése alatt kerülje a közvetlen nap- és UV (ultraibolya)-sugárzást. Erre azért van szükség, mert az immunrendszert elnyomó gyógyszerek fokozhatják a bőrrák kialakulásának kockázatát. Viseljen megfelelő védőöltözéket és használjon magas faktorszámú naptejet.
Gyermekek és serdülők
Gyermekeknek és 18 év alatti serdülőknek az Adport kemény kapszula alkalmazása nem javasolt.
Egyéb gyógyszerek és az Adport kemény kapszula
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható és a gyógynövény-készítményeket is.
Az Adport kemény kapszula nem ajánlatos ciklosporinnal (az átültetett szerv kilöködését meggátló másik gyógyszer) együtt szedni!
Más gyógyszerekkel való együttes alkalmazás befolyásolhatja a vérben lévő Adport kemény kapszula mennyiségét, illetve az Adport kemény kapszula is befolyásolhatja más gyógyszerek vérszintjét, ami miatt esetleg az Adport kemény kapszula adagolásának megszakítására, vagy adagjának a növelésére vagy csökkentésére lehet szükség.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett vagy szedni tervezett gyógyszereiről, különösen ha azok az alábbi hatóanyagok valamelyikét tartalmazzák:
- gombaellenes gyógyszerek és antibiotikumok, különösen a fetőzések kezelésére alkalmazott, úgynevezett makrolid antibiotikumok, például a ketokonazol, flukonazol, itrakonazol, vorikonazol, klotrimazol, eritromicin, klaritromicin, jozamicin és rifampicin;
- HIV-fertőzés kezelésére szolgáló szerek (HIV-proteáz-gátlók), például ritonavir, nelfinavir, szakvinavir;
- Hepatitis C-fertőzés kezelésére szolgáló szerek (HCV-proteáz-gátlók), például telaprevir, boceprevir;
- gyomorfekély és a savas reflux betegség gyógyszerei (pl. omeprazol vagy lanzoprazol vagy cimetidin);
- a hányinger és a hányás kezelésére szolgáló hányáscsillapítók (pl. metoklopramid);
- a gyomorégés kezelésére szolgáló cizaprid savlekötő (antacid) magnézium-alumínium-hidroxid;
- fogamzásgátló tabletta vagy egyéb hormonkezelés etinilösztradiollal, vagy danazollal végzett hormonkezelés. a magasvérnyomás-betegség vagy szívbetegségek kezelésére adott gyógyszerek, mint nifedipin, nikardipin, diltiazem és verapamil;
- szabálytalan szívritmus (aritmia) kezelésére használt antiaritmiás gyógyszerek (amiodaron);
- "sztatinok"-ként ismert gyógyszerek, melyeket a megemelkedett koleszterin- és trigliceridszint kezelésére használnak;
- epilepszia elleni gyógyszerek, mint a fenobarbitál vagy a fenitoin;
- a kortikoszteroid prednizolon és metilprednizolon, melyek a kortikoszteroidok azon csoportjába tartoznak, melyeket gyulladások kezelésére vagy az immunrendszer elnyomására alkalmaznak (pl.: az átültetett szerv kilökődése esetén);
- az antidepresszáns nefazodon;
- közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum) vagy Shisandra sphenanthera kivonatot tartalmazó gyógynövény.
Mondja el kezelőorvosának, ha ibuprofent (láz-, gyulladás- és fájdalomcsillapításra alkalmazzák), amfotericin B-t (gombafertőzések ellen alkalmazzák) vagy vírusellenes szereket (vírusfertőzések ellen alkalmazott szerek pl. aciklovir) szed vagy azokat kell szedjen. Ezek az Adport kemény kapszulával együtt szedve ronthatják veseműködést vagy idegrendszeri problémákat okozhatnak.
Kezelőorvosának azt is tudnia kell, ha az Adport kemény kapszulával egyidőben káliumpótlót vagy - szívelégtelenség, magas vérnyomás és vesebetegség kezelésére alkalmazott - bizonyos vízhajtókat (például amiloridot, triamterent vagy spironolaktont), láz csillapítására, gyulladáscsökkentésre és fájdalomcsillapításra nem szteroid gyulladáscsökkentő szereket, (NSAID-ok, mint például ibuprofen), véralvadásgátlókat (antikoagulánsokat) vagy a cukorbetegség kezelésére szájon át bevehető gyógyszert szed.
Ha bármilyen védőoltást kell kapnia, kérjük, előtte tájékoztassa kezelőorvosát.
Az Adport kemény kapszula egyidejű bevétele étellel és itallal
Ne egyen grépfrútot és ne igyon grépfrútlevet sem, amíg Adport kemény kapszulát szed, mivel ez befolyásolhatja a gyógyszer vérszintjét!
Terhesség és szoptatás
Ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy teherbe kíván esni, kérje ki kezelőorvosa tanácsát, mielőtt elkezdi szedni az Adport kemény kapszulát.
Az Adport kemény kapszula átjut az anyatejbe. Ezért amíg az Adport kemény kapszulát kapja, nem szabad szoptatnia.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Ne vezessen autót, ne használjon szerszámot és ne kezeljen gépet, ha szédül álmosnak érzi magát vagy látászavarai vannak az Adport kemény kapszula bevétele után. Ezek a hatások gyakoribbak, ha az Adport kemény kapszula szedése mellett alkoholt is fogyasztanak.
Az Adport kemény kapszula laktózt és (szója)lecitint tartalmaz.
Az Adport kemény kapszula tejcukorot (laktózt) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, vegye fel a kapcsolatot orvosával, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Az Adport kemény kapszula jelölőfeséke szójalecitint tartalmaz. Ha Ön allergiás a mogyoróra vagy a szójalecitinre, beszélje meg kezelőorvosával, hogy szedheti-e ezt a gyógyszert.
3. Hogyan kell szedni az Adport kemény kapszulát?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ezt a gyógyszert kizárólag szervátültetés kezelésében jártas kezelőorvos írhatta fel Önnek.
Győződjön meg róla, hogy receptjére Ön azt a takrolimusz készítményt kapta meg, amit szokott, kivéve, ha az Ön kezelőorvosa (transzplantációban jártas szakorvos) hozzájárult ahhoz, hogy gyógyszerét egy másik takrolimusz tartalmú gyógyszerre cseréljék.
Ezt a készítményt naponta kétszer kell bevenni. Amennyiben ennek a gyógyszernek a külleme nem olyan, mint amilyen szokott lenni, vagy az adagolási utasítások megváltoztak, beszélje meg minél előbb kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, hogy Ön biztosan a megfelelő gyógyszert kapta-e.
Az átültetett szerv kilökődésének megakadályozásához szükséges kiindulási adagot kezelőorvosa az Ön testtömege alapján fogja kiszámítani. Közvetlenül a szervátültetés (transzplantáció) után az alkalmazott kiindulási adagok általában:
napi 0,075-0,30 mg/testtömeg-kilogramm
között vannak, az átültetett szervtől függően. Szervkilökődés kezelésére is hasonló adagokat alkalmazhatnak.
Az Ön adagja függ az általános egészségi állapotától, és attól, hogy milyen más immunszupresszív gyógyszert szed. Orvosa rendszeresen fog az Ön esetében vérvizsgálatokat kérni, hogy meghatározza a helyes adagot, és hogy időről-időre beállítsa az adag nagyságát.
Orvosa általában csökkenteni fogja az Ön Adport kemény kapszula adagját, ha állapota stabilizálódik. Orvosa pontosan meg fogja mondani, hány kapszulát kell bevennie. Önnek mindaddig naponta kell szednie az Adport kemény kapszula, amíg immunrendszerét - a beültetett szerv kilökődésének megelőzése érdekében - el kell nyomni. Rendszeresen keresse fel kezelőorvosát!
- Az Adport kemény kapszulát naponta kétszer kell bevenni, általában reggel és este. Az Adport kemény kapszulát üres gyomorra kell bevenni, vagy az étkezés előtt legalább 1 órával, vagy utána 2-3 órával.
- A kapszulákat egészben, egy pohár vízzel kell lenyelni.
- A kemény kapszulákat közvetlenül a buborékcsomagolásból való kivételt követően vegye be.
- Az Adport kemény kapszulával végzett kezelés ideje alatt kerülje a grépfrút vagy a grépfrútlé fogyasztását.
- Ne nyelje le a tasakban lévő nedvességmegkötő anyagot.
Ha az előírtnál több Adport kemény kapszulát vett be
Ha véletlenül túl sok Adport kemény kapszulát vett be, azonnal forduljon kezelőorvosához vagy vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi kórház sürgősségi osztályával.
Ha elfelejtette bevenni az Adport kemény kapszulát
Ha elfelejtette bevenni az Adport kemény kapszulát, várjon a következő adag bevételéig, és folytassa a megszokott rend szerint a gyógyszer szedését. Ne vegyen be dupla adagot az elfelejtett adag pótlására!
Ha idő előtt abbahagyja az Adport kemény kapszula szedését
Az Adport kemény kapszulával végzett kezelés abbahagyása fokozhatja az átültetett szerv kilökődésének veszélyét. Ne hagyja abba a kezelést, hacsak nem orvosa javasolja.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Az Adport kemény kapszula gyengíti a szervezet védekezőrendszerét (immunrendszerét), ami ezek után nem lesz képes a szokásos hatékonysággal harcolni a fertőzések ellen. Ezért, amíg Adport kemény kapszulát szed, hajlamosabb lehet fertőzésekre.
Súlyos hatások alakulhatnak ki, köztük allergiás és anafilaxiás reakciók. Jó- és rosszindulatú daganatok keletkezéséről számoltak be az Adport kemény kapszula kezelést követően.
- Súlyos hatások alakulhatnak ki, köztük allergiás és anafilaxiás reakciók. Jó- és rosszindulatú daganatok keletkezéséről számoltak be az Adport kemény kapszula kezelést követően.
- a kezelés befejezését követően jó- és rosszindulatú daganatok kialakulását jelentették az immunrendszer működésének elnyomása miatt;
- A vörösvértestszám nagyon súlyos csökkenésének (tiszta vörösvértest aplázia), a fehérvérsejtszám vészes csökkenésének (agranulocitózis) és rendellenes szétesés miatt csökkent vörösvértestszám (hemolítikus anémia) eseteit jelentették.
Az alább felsorolt mellékhatások szintén előfordulhatnak az Adport kemény kapszula szedése után:
Nagyon gyakori mellékhatások (10-ből több mint 1 beteget érinthetnek):
- vércukorszint növekedése, cukorbetegség, a vér káliumszintjének az emelkedése
- alvászavar
- reszketés, fejfájás
- vérnyomás emelkedése
- kóros májfunkciós vizsgálati eredmények
- hasmenés, hányinger
- veseműködési zavarok
Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):
- A vér sejtes elemei számának csökkenése (vérlemezkék, vörösvértestek vagy fehérvérsejtek), a fehérvérsejtszám emelkedése, a vörösvértestszám megváltozása. (vérvizsgálattal kimutatható)
- magnézium, foszfát, kálium, kalcium vagy nátrium szintje csökken a vérben, folyadék túlterhelés, a húgysav- vagy zsírok szintjének a megnövekedése a vérben, csökkent étvágy, a vér savasságának növekedése, más változások a vér sótartalmában (vérvizsgálattal kimutatható)
- szorongásos tünetek, zavartság és a tájékozódó képesség zavara, depresszió, hangulati ingadozás, rémálmok, hallucináció, mentális zavarok
- eszméletvesztés, tudatzavar, bizsergő érzés és zsibbadás (néha fájdalmas) a kézben és a lábban, szédülés, írásképesség romlása idegrendszeri zavarok
- homályos látás, fokozott fényérzékenység, szembetegségek
- fülcsengés
- csökkent véráramlás a szív ereiben, gyorsabb szívdobogás
- vérzés, a vérerek részleges vagy teljes elzáródása, csökkent vérnyomás
- légszomj, a tüdőszövetek elváltozása, folyadékgyülem a tüdő körül, torokgyulladás, köhögés, influenza-szerű tünetek
- gyomorpanaszok, úgymint: hasi fájdalmat vagy hasmenést okozó gyulladások vagy fekélyek, gyomorvérzések, szájüreggyulladás és -fekély, folyadékgyülem a hasban, hányás, hasi fájdalmak, emésztési zavar, székrekedés, bélgázosság, felfúvódás, laza széklet,
- epevezeték rendellenessége, a bőr sárgás elszíneződése májproblémák miatt, a máj szöveteinek károsodása, májgyulladás
- viszketés, bőrkiütés, hajhullás, akne, fokozott verejtékezés
- ízületi, végtag- vagy hátfájdalom, izomgörcsök
- elégtelen veseműködés, csökkent vizelettermelés, csökkent vagy fájdalmas vizeletürítés
- általános gyengeség, láz, víz felhalmozódása a szervezetben, fájdalom és kellemetlenség-érzés, az alkalikus foszfatáz enzim értékének a megnövekedése a vérben, súlygyarapodás, a hőmérséklet-érzékelés zavara
- Az átültetett szerv elégtelen működése.
Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthetnek):
- véralvadási zavarok, az összes vérsejttípus számának csökkenése (vérvizsgálattal kimutatható)
- kiszáradás, vizelési képtelenség, a fehérje vagy a cukor vérszintjének a csökkenése, a foszfát szintjének a megnövekedése a vérben, fokozott laktát dehidrogenáz enzim aktivitás
- kóma, agyvérzés, sztrók, bénulás, agyi kórállapotok, beszéd- és nyelvi zavarok, memóriazavarok
- A szemlencse elhomályosodása, halláscsökkenés.
- halláscsökkenés
- rendszertelen szívverés, a szívverés leállása, szív csökkent teljesítménye, a szívizom rendellenessége, szívizom-megnagyobbodás, erősebb szívverés, kóros EKG leletek, kóros szívfrekvencia és pulzusszám
- vérrög kialakulása egy végtagi visszérben, sokk
- légzési nehézség, légúti betegségek, asztma
- bélelzáródás, a has felső részében súlyos fájdalom, megnövekedett amilázértékek a vérben, a gyomortartalom visszaáramlása a nyelőcsőbe, késleltetett gyomorürülés
- bőrgyulladás, napfény okozta égető érzés
- ízületi betegségek
- fájdalmas menstruáció és rendellenes menstruációs vérzés
- néhány szerv elégtelen működése, influenzaszerű betegség, fokozott érzékenység a meleggel vagy hideggel szemben, mellkasi nyomásérzés, idegesség vagy nyugtalanság, , testsúlycsökkenés
Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):
- vérrögök okozta apró bevérzések a bőrben
- fokozott izommerevség
- vakság
- süketség
- folyadékgyülem a szív körül
- heveny nehézlégzés
- cisztaképződés a hasnyálmirigyben
- máj vérkeringési zavarai
- a bőr, a száj, a szemek, a nemiszervek felhólyagosodásával járó súlyos betegség
- fokozott szőrnövekedés
- szomjúság, elesés, mellkasi nyomásérzet, csökkent mozgékonyság, fekély
Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):
- izomgyengeség
- kóros szívultrahang-lelet
- májelégtelenség, epevezeték-szűkület
- fájdalmas vizeletürítés, vér a vizeletben
- a zsírszövet mennyiségének megnövekedése
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell az Adport kemény kapszulát tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:) után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Az alumíniumcsomagolás felbontását követő 12 hónapon belül használja fel az összes kemény kapszulát.
Az alumíniumcsomagolás felbontását követően, legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A kemény kapszulát a buborékcsomagolásból való kivétel után azonnal vegye be.
Legfeljebb 30 °C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz az Adport kemény kapszula?
- A készítmény hatóanyaga a takrolimusz. Egy kapszula 0,5 mg, 1 mg vagy 5 mg takrolimuszt tartalmaz (takrolimusz-monohidrát formájában).
- Egyéb összetevők:
- Kapszulatöltet: laktóz-monohidrát, hipromellóz (E464), kroszkarmellóz-nátrium (E468) és magnézium-sztearát (E572).
- Kemény zselatin kapszula:
Adport 0,5 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E171), nátrium-laurilszulfát, szorbitán-laurát, sárga vas-oxid (E172).
Adport 1 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E171), nátrium-laurilszulfát, szorbitán-laurát, sárga vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172) és fekete vas-oxid (E172).
Adport 5 mg kemény kapszula: zselatin, titán-dioxid (E171), nátrium-laurilszulfát, szorbitán-laurát, vörös vas-oxid (E172).
Milyen az Adport kemény kapszula készítmény külleme, és mit tartalmaz a csomagolás?
Adport 0,5 mg kemény kapszula: fehér - szürkésfehér port tartalmazó fehér, átlátszatlan keményzselatin kapszula testtel, elefántcsontszínű felső résszel (hossza: 14,5 mm).
Adport 1 mg kemény kapszula: fehér - szürkésfehér port tartalmazó fehér, átlátszatlan keményzselatin kapszula testtel, átlátszatlan világosbarna felső résszel (hossza 14,5 mm).
Adport 5 mg kemény kapszula: fehér - szürkésfehér port tartalmazó fehér, átlátszatlan keményzselatin kapszula testtel, átlátszatlan narancssárga felső résszel (hossza: 15,8 mm).
Az Adport kemény kapszula PVC/ PE/ PVdC/ alumínium buborékcsomagolásban kerül forgalomba, alumínium védőtasakban, nedvességkötővel. A nedvességkötőt nem szabad lenyelni.
Adport kemény kapszula
7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 60, 90 és 100 db kemény kapszulát tartalmazó dobozokban kapható.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Helyettesíthetőség

Az helyettesítőség és a hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

hirdetés