A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Antikeloid krém

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • D - BŐRGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNYEK
  • D02 - BŐRLÁGYÍTÓ- ÉS VÉDŐANYAGOK
  • D02A - BŐRLÁGYÍTÓ- ÉS VÉDŐANYAGOK
  • D02AX - Egyéb puhító és védő anyagok

Antikeloid krém 30 g

30 g

VN

Szabadáras (NT)

741/99

Az Antikeloid krém az ún. keloidok képződését gátló hatású, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatását szakirodalmi adatok igazolják.
Mi a hatóanyaga?
5 ATE (antitrombin egység) standardizált orvosi pióca kivonat (Hirudo med. extr.), 2000 NE (nemzetközi egység) A-vitamin (Retinolum), 20,0 mg dexpanthenol (Dexpanthenolum), 10,0 mg rutozid (Rutosidum trihydricum), 10,0 mg szalicilsav (Acidum salicylicum), 0,6 mg E-vitamin (int-rac-α-Tocopherylis acetas) /g.
Mit tartalmaz még a krém?
A krém tartalmaz még: glicerint, napraforgóolajat, trietenolamint, Cremophor RH-40-et, nátrium-diszulfidot, xantán mézgát, tisztított vizet és konzerválószerként metil-parahidroxibenzoátot, Carbopol 940 alapú hidrogélben.
Mikor ajánlott az Antikeloid alkalmazása?
Műtét után kialakuló hipertrófiás (túltengő) hegek (keloidok) és típusos keloidos panaszok enyhítése.
Égési sérüléseket követően a hegek fellazítása, a húzó, égető fájdalmak csökkentése, a hámosodás gyorsítása, elősegítése.
Műtét illetve varratszedés után a beteg rehabilitációjának során a funkcionális kezelések előtti heglazítás, a mozgáskorlátozottság minimalizálása.
Mikor nem szabad az Antikeloidot alkalmazni?
Ne alkalmazza a készítményt, ha allergiás valamelyik összetevőjére, illetve nyílt, vérző seb esetén.
Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Tudnia kell, hogy orvosolandó problémái milyen eredetűek. Amennyiben bizonytalan a tünetek okában, úgy forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.
Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek is?
Igen, azonban ügyeljen arra, hogy a gyermek szemébe közvetlenül ne kerüljön.
Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás ideje alatt?
Külön előírások nem vonatkoznak a várandós állapot és szoptatás alatti kezelésre, az általános alkalmazásra vonatkozó előírások érvényesek. A készítmény alkalmazhatóságát beszélje meg kezelőorvosával.
Hogyan és mikor kell az Antikeloid krémet alkalmazni?
A kezelendő felületet (heget, égési sebet) naponta 2-5 alkalommal vékonyan (0,5-1 mm vastagság-ban) kenje be és finom mozdulatokkal simítsa el.
Rehabilitációs kezelések (fizioterápia, gyógytorna) előtt 10-15 perccel a heg fellazítása céljából a kezelendő felületet a krémmel kb. 1 mm vastagon kenje be.
Milyen nem kívánt hatásokat válthat ki a készítmény?
Ritka esetben előfordulhat túlérzékenységi reakció a bőrön, (bőrpír, csalánkiütés), valamint hörgőgörcs előfordulhat, ebben az esetben a kezelést abba kell hagyni.
Mire kell még ügyelni a készítmény alkalmazása során?
Közvetlenül szembe nem szabad kerülni a krémnek. Alkalmazása után a kezet alaposan meg kell mosni.
Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
A készítmény alkalmazása a tünetek megszűnéséig, legfeljebb 1-2 hónapig javasolt. A krém további alkalmazásának szükségességét szakemberrel kell egyeztetni.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on. Sugárzó hőtől (pl. napfény) óvjuk.
Felhasználható: a gyártástól számított 24 hónapig