A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Béres Antifront kapszula

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • V - EGYÉB
  • V03 - MINDEN EGYÉB TERÁPIÁS KÉSZÍTMÉNY
  • V03A - MINDEN EGYÉB TERÁPIÁS KÉSZÍTMÉNY

Béres Antifront kapszula 30x

30x

VN

Szabadáras (NT)

766/00

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatását népgyógyászati és irodalmi adatok igazolják.
Mik a hatóanyagai?
32 mg Matelevél (Mate fol.) 75%-os szárazkivonat (3-5:1), 18 mg Édesgyökér (Liquiritiae radix)
100% szárazkivonat (3-4:1), 12 mg Citromfű (Melissae fol.) 55-85%-os szárazkivonat (4-6:1), 11,52 mg Gyömbér gyökértörzs (Zingiberis rhiz) 25%-os szárazkivonat (20-30:1), 3 mg Kurkuma gyökértörzs (Curcumae rhiz) 54%-os szárazkivonat (20-50:1) kapszulánként.
Mit tartalmaz még a készítmény?
Segédanyagok: laktóz-monohidrát (~ 1,5mg), maltodextrin, magnézium-sztearát, kolloid szilícium-dioxid, mikrokristályos cellulóz, kalcium-hidrogén-foszfát, glükóz szirup.
Kapszulahéj összetevői: titán-dioxid (E171), sárga és fekete vas-oxid (E172), indigókarmin (E132), zselatin.
Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
A készítményt időjárás-változáskor, frontátvonuláskor, valamint utazások alkalmával fellépő panaszok (pl. aluszékonyság, koncentrálóképesség zavara, vérnyomás ingadozás, általános rossz közérzet, szédülés, émelygés, fejfájás, ízületi fájdalmak) megelőzésére és enyhítésére ajánlott alkalmazni.
Mikor nem szabad a készítményt szedni?
Amennyiben Ön a ható-, vagy segédanyagok bármelyikére allergiás, illetve epekiválasztás zavarát okozó betegségben szenved (pl. panaszokat, tüneteket okozó epekövesség).
Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
A Béres Antifront kapszula szedése nem kizárt, ha Önnek frontérzékenysége miatt erős fronthatáskor gyógyszeres kezelésre van szüksége.
Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel?
Igen. A Béres Antifront kapszula szedése nem kizárt, ha Önnek frontérzékenysége miatt erős fronthatáskor gyógyszeres kezelésre van szüksége. A készítmény alkalmazása során gyógyszerkölcsönhatások ez idáig nem váltak ismertté.
Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás ideje alatt?
A várandósság és szoptatás alatti alkalmazás módjáról és annak biztonságosságáról nem áll elegendő adat rendelkezésre. Várandós- és szoptató anyáknak nem ajánljuk a készítmény szedését!
Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?
A készítmény használatát célszerű már a meteorológiai front előjelzésekor, illetve (utazási betegségben szenvedőknél) közvetlenül az utazás előtt, de legkésőbb az első tünetek jelentkezésekor megkezdeni! A kapszulát kevés folyadékkal, egészben kell bevenni.
Hogyan kell alkalmazni a Béres Antifront kapszulát?
Felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek naponta 2x1 kapszula. A kapszulát kevés folyadékkal, egészben kell bevenni. A készítmény használatát célszerű már a meteorológiai front előrejelzésekor, illetve (utazási betegségben szenvedőknél) közvetlenül az utazás előtt, de legkésőbb az első tünetek jelentkezésekor megkezdeni!
A készítményt a panaszok fennállásáig javasolt szedni.
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
A javallt adagolás mellett mellékhatások ez idáig nem ismeretesek.
Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?
Amennyiben az alkalmazás ellenére a panaszok nem csökkennek, vagy gyakoribbá válnak, esetleg súlyosbodnak, hagyja abba a kapszula szedését!
Mennyi ideig szedhető a készítmény?
A készítményt a panaszok fennállásáig javasolt szedni.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on, nedvességtől védve tárolandó!
A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!
A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!
Csomagolási egység: 30 db kapszula