A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

CODOXY RAPID 5 mg filmtabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

oxycodone

  • N - KÖZPONTI IDEGRENDSZER
  • N02 - ANALGETICUMOK
  • N02A - OPIOIDOK
  • N02AA - Természetes opium-alkaloidok
  • N02AA05 - Oxycodone
hirdetés

CODOXY RAPID 5 mg filmtabletta 10x

10x

V

OGYI-T-23447/01

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Codoxy Rapid és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Codoxy Rapid egy erős, az opioidok csoportjába tartozó fájdalomcsillapító.

A Codoxy Rapidot olyan súlyos fájdalom kezelésére alkalmazzák, amely opiod típusú fájdalomcsillapítót igényel, mert egyéb fájdalomcsillapítók nem voltak hatékonyak.


2. Tudnivalók a Codoxy Rapid szedése előtt

Ne szedje a Codoxy Rapidot:
- ha allergiás az oxikodon-hidrokloridra, a szójára, a mogyoróra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha Önnek légzészavara van, pl. a vártnál lassabban vagy gyengébben lélegzik (légzésdepresszió),
- ha túl sok szén-dioxid van a vérében,
- ha Ön súlyos idült, a légutak szűkületével járó tüdőbetegségben szenved (COPD: krónikus obstruktív tüdőbetegség),
- ha Önnek egy bizonyos szívbetegsége van, amelyet kor pulmonálénak hívnak,
- ha asztmában szenved,
- ha Önnek ún. paralitikus ileusz típusú bélelzáródása van,
- ha Önnek heveny, súlyos gyomorfájdalma van vagy elhúzódó a gyomorürülése.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Codoxy Rapid alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével
- ha Ön idős vagy legyengült,
- ha Önnél súlyos tüdő-, máj- vagy veseműködési zavar áll fenn,
- ha Önnek egy bizonyos pajzsmirigybetegsége van (ún. mixödéma) vagy pajzsmirigye nem termel elegendő hormont (alulműködő pajzsmirigy),
- ha a mellékveséi rosszul működnek, például Addinson-kór,
- ha a prosztatája kórosan megnagyobbodott,
- ha Önnél vagy a családjában bárkinél valaha függőség (addikció) alakult ki alkohollal, receptre kapható gyógyszerrel vagy illegális kábítószerrel,
- ha Ön dohányzik,
- ha Önnek valaha hangulatzavara volt (depresszió, szorongás vagy személyiségzavar), vagy pszichiáter kezelte egyéb mentális betegség miatt,
- ha Önnél jelenleg vagy korábban előfordult gyógyszerfüggés erős fájdalomcsillapítóktól (opioidoktól),
- ha Önnek hasnyálmirigy-gyulladása (pankreatitisz) vagy epehólyagbetegsége van,
- ha nehezen tud vizeletet üríteni vagy vizeletürítés közben fájdalmat érez,
- ha Önnek koponyaűri nyomásfokozódása van,
- ha alacsony a vérnyomása vagy felálláskor megszédül,
- ha Ön epilepsziában szenved vagy hajlamos az epilepsziás rohamokra,
- ha Ön ún. MAO-gátló típusú gyógyszert is szed (depresszió, ill. Parkinson-kór kezelésére alkalmazott gyógyszer).

Függőség és hozzászokás
A Codoxy Rapid hosszú távú szedése során hozzászokás alakulhat ki. Ez azt jelenti, hogy nagyobb adagra lehet szükség a kívánt fájdalomcsillapítás elérése érdekében.

A Codoxy Rapid ismétlődő alkalmazása a gyógyszer csökkent hatásosságát okozhatja (hozzászokhat). Ez gyógyszerfüggőséghez és gyógyszerrel való visszaéléshez, ami pedig életveszélyes túladagoláshoz vezethet. Ha Ön tart attól, hogy gyógyszerfüggővé válhat a Codoxy Rapid-tól, fontos, hogy beszéljen kezelőorvosával.

A Codoxy Rapid szedésekor függőség is kialakulhat. A kezelés túl hirtelen történő megszakításakor megvonási tünetek alakulhatnak ki. Ha már nincs szükség kezelésre, kezelőorvosa fokozatosan fogja csökkenteni a gyógyszer napi adagját.
Kezelőorvosa mérlegelni fogja a lehetséges kockázatot és a szükségleteket, amelyeket a várható előnnyel szemben értékel. Forduljon kezelőorvosához, ha ezzel kapcsolatban kérdése merülne fel.

Alvással összefüggő légzészavarok
A Codoxy Rapid alvással összefüggő légzési rendellenességeket, például alvási apnoét (légzési szünetek alvás közben) és alvással összefüggő alacsony véroxigénszintet (hipoxémia) okozhat. A tünetek közé tartozhatnak az alvás közbeni légzési szünetek, légszomj miatti éjszakai ébredés, az alvás fenntartásának nehézsége vagy túlzott álmosság a nap folyamán. Ha Ön vagy más személy észleli ezeket a tüneteket, forduljon kezelőorvosához. Kezelőorvosa mérlegelheti az adag csökkentését.

Gyermekek
A Codoxy Rapid biztonságosságát és hatásosságát 12 évesnél fiatalabb gyermekek esetében nem igazolták. Ennélfogva a Codoxy Rapid alkalmazása nem ajánlott ebben a korcsoportban.

Egyéb gyógyszerek és a Codoxy Rapid
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Nagyobb eséllyel alakulnak ki mellékhatások, ha a Codoxy Rapidot egyéb olyan gyógyszerekkel egyidejűleg szedi, amelyek befolyásolják az agyműködést. Például nagyon álmossá válhat vagy rosszabbodhat a légzészavara.

Az agy működését befolyásoló gyógyszerek az alábbiak:
- egyéb erős fájdalomcsillapítók (opioidok),
- altatószerek és nyugtatók,
- antidepresszánsok,
- allergia, tengeribetegség vagy hányinger kezelésére alkalmazott gyógyszerek (antihisztaminok vagy antiemetikumok),
- az idegrendszerre ható egyéb gyógyszerek (fenotiazinok, neuroleptikumok),
- Parkinson-kór kezelésére alkalmazott gyógyszerek (úgynevezett MAO-gátlók, lásd még a "Figyelmeztetések és óvintézkedések" részt).

Nagyobb a mellékhatások kockázata, ha Ön antidepresszánsokat (pl. citaloprámot, duloxetint, eszcitaloprámot, fluoxetint, fluvoxamint, paroxetint, szertralint, venlafaxint) is szed. Ezek a gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek az oxikodonnal, ami tüneteket okozhat, többek között az izmok akarattól független, ritmikus összehúzódását, például a szem mozgásait irányító izmokét; valamint izgatottságot, túlzott izzadást, remegést, a reflexek fokozódását, fokozott izomtónust, 38 °C feletti testhőmérsékletet. Forduljon kezelőorvosához, ha ilyen tüneteket tapasztal.

A Codoxy Rapid és nyugtató hatású gyógyszerek, például benzodiazepinek vagy hasonló szerek egyidejű alkalmazása esetén fokozódik az aluszékonyság, a légzési nehézség (légzésdepresszió), kóma kockázata, és akár életet veszélyeztető állapot is kialakulhat. Emiatt az egyidejű alkalmazást csak akkor szabad megfontolni, ha semmilyen más kezelési mód sem áll rendelkezésre.
Ha azonban a kezelőorvosa mégis nyugtatókkal együtt rendeli el a Codoxy Rapid alkalmazását, az együttesen alkalmazott kezelés adagját és időtartamát kezelőorvosának korlátoznia kell.
Kérjük, szóljon kezelőorvosának minden olyan nyugtatóról, amelyet alkalmaz, és pontosan tartsa be a kezelőorvos adagolási javaslatait. Jó ötlet lehet, ha megkéri barátait vagy rokonait, hogy figyeljenek oda a fenti jelekre és tünetekre. Ha ilyen tüneteket észlel, szóljon kezelőorvosának.

További kölcsönhatások lehetségesek a következőkkel:
- cimetidin (fokozott gyomorsavképződés ellen ható gyógyszer). Megnyújthatja a Codoxy Rapid hatását a szervezetében.
- véralvadásgátló gyógyszerek (pl. warfarin). A Codoxy Rapid befolyásolhatja a hatásukat.
- bizonyos antibiotikumok, gombaellenes szerek és orbáncfűtartalmú gyógyszerek.

A Codoxy Rapid egyidejű bevétele itallal és alkohollal
A Codoxy Rapid nem szedhető alkohollal. Alkohol fogyasztása esetén megnőhet az oxikodonnal összefüggő súlyos mellékhatások, mint az álmosság, aluszékonyság és a lassú, felszínes légzés kockázata.
A Codoxy Rapid alkalmazása kerülendő olyan betegeknél, akiknél már előfordult alkohol- vagy gyógyszerfüggőség, illetve jelenleg is fennáll ilyen állapot.
A grépfrútlé növelheti az oxikodon szintjét a vérben. Beszéljen orvosával, ha rendszeresen iszik grépfrútlét.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség
Terhesség alatt a Codoxy Rapid alkalmazása a lehető legnagyobb mértékben kerülendő.
Az oxikodon terhesség alatti tartós alkalmazása megvonási tüneteket okozhat az újszülöttnél. A szülés közben alkalmazott oxikodon hatására a babánál légzési problémák léphetnek fel.

Szoptatás
A Codoxy Rapid-kezelés ideje alatt a szoptatást fel kell függeszteni. Az oxikodon-hidroklorid átjut az anyatejbe. Emiatt nem zárható ki az anyatejjel táplált csecsemőt fenyegető kockázat, különösen akkor, ha az anya több adag Codoxy Rapidot vett be.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre.
A Codoxy Rapid olyan mértékben csökkentheti az éberségét vagy reagálóképességét, hogy Ön képtelenné válhat gépjárművet vezetni vagy gépeket kezelni.

Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy vezethet vagy kezelhet-e gépeket.

A Codoxy Rapid laktózt és szóját, valamint Ponceau 4R-et (E 124) (utóbbit csak a Codoxy Rapid 5 mg filmtabletta) tartalmaz.

A Codoxy Rapid laktózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
A Codoxy Rapid szóját tartalmaz. Ne alkalmazza a készítményt, amennyiben földimogyoró- vagy szójaallergiája van.
A Codoxy Rapid 5 mg filmtabletta Ponceau 4R (E 124) festékanyagot tartalmaz, amely allergiás reakciókat okozhat.


3. Hogyan kell szedni a Codoxy Rapidot?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Adagolás
A gyógyszernek egyéb hatáserősségű kiszerelése is rendelkezésre áll, amennyiben ezzel a hatáserősséggel a kezelés nem kivitelezhető.

Kezelőorvosa fogja beállítani az adagot a fájdalom erősségétől függően, és az Önnél észlelt hatás alapján.

Beszéljen kezelőorvosával, ha úgy érzi, hogy a Codoxy Rapid hatása túl gyenge vagy túl erős.

Amennyiben kezelőorvosa másként nem rendeli, a készítmény javasolt adagja
- felnőtteknél és (12 éves vagy annál idősebb) serdülőknél:
A szokásos kezdő adag 5 mg oxikodon-hidroklorid 6 óránként. Szükség esetén kezelőorvosa az adagolások közötti időt 4 órára rövidítheti. Mindazonáltal a Codoxy Rapidot naponta maximum 6-szor szabad beszedni.

- idős korban (65 éves és idősebbeknél):
Normális máj- és/vagy veseműködésű idősebb betegek ugyanazt az adagot szedhetik, mint a felnőtt betegek.

- vese- és/vagy májbetegeknek, ill. kis testtömegű betegeknek:
Orvosa kisebb kezdő adagot írhat elő.

Orvosa nagyobb kezdő adagot írhat elő, ha már kezelték korábban egyéb, erős fájdalomcsillapítókkal (opioidokkal).

Orvosa fogja eldönteni, hogy mennyi gyógyszert szedjen később, és hogy milyen arányban ossza el a teljes napi adagot reggeli és esti adagra. A kezelés során esetlegesen szükségessé váló módosításról is orvosa fog dönteni.

Ha a Codoxy Rapid adagjainak bevétele közötti időszakban fájdalmat tapasztal, szükség lehet egy további, gyorsan ható fájdalomcsillapító bevételére.

Amennyiben súlyos fájdalom hosszú távú kezelésére van szüksége, átállítják Önt nyújtott hatóanyag-leadású oxikodon-hidroklorid tablettára.

Az alkalmazás módja
Szájon át történő alkalmazás.
A gyógyszert elegendő mennyiségű folyadékkal (pl. fél pohár vízzel) kell bevenni 4-6 óránként, ahogy a kezelőorvosa előírta Önnek. A gyógyszert étkezés közben vagy attól függetlenül is beveheti.

Utasítások a buborékcsomagolás felbontásához:
A gyógyszer gyermekzáras csomagolásban kapható. A filmtablettákat erősen kell kinyomni a buborékcsomagolásból.

Ha az előírtnál több Codoxy Rapidot vett be
Azonnal forduljon orvoshoz, ha az előírtnál több tablettát vett be.
A túladagolás tünetei
: a pupillák beszűkülése, légzészavar, izomgyengeség érzése (csökkent izomtónus) és vérnyomásesés. Súlyos esetben keringési elégtelenség (keringési sokk) miatt aluszékonyság vagy ájulás, gondolkodás- és mozgászavar, eszméletvesztés (kóma), csökkent pulzusszám alakulhat ki és a tüdőben folyadék szaporodhat fel.
Nagy adag Codoxy Rapid bevétele halált okozhat.

Ha elfelejtette bevenni a Codoxy Rapidot
Ha az előírtnál kisebb adagot vesz be a Codoxy Rapidból vagy ha kihagy egy adagot, a fájdalomcsillapítás mértéke valószínűleg nem lesz elegendő.

Ha elfelejtett bevenni egy adagot, pótolja azonnal, amint eszébe jut.
Ne feledje, hogy a gyógyszert 4-6 óránként kell szednie.

Ne vegyen be kétszeres adagot az elfelejtett adag pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja a Codoxy Rapid alkalmazását
Orvosa tanácsa nélkül ne hagyja abba a gyógyszer szedését, mert megvonási tünetek jelentkezhetnek.

Ha már nincs szükség a Codoxy Rapid szedésére, orvosa fogja elmondani, hogy hogyan kell fokozatosan csökkenteni az adagot a megvonási tünetek elkerülése érdekében.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Azonnal forduljon orvoshoz, ha az alábbi tünetek közül bármelyiket tapasztalja:
Nagyon lassú vagy gyenge légzés (légzésdepresszió). Ez a Codoxy Rapid és a hasonló gyógyszerek (opioidok) legnagyobb veszélye, és nagy adag bevétele esetén akár halált is okozhat.

Egyéb mellékhatások

Nagyon gyakori: 10-ből több mint 1 beteget érinthet
- aluszékonyság, szédülés, fejfájás
- székrekedés, hányinger, hányás. Orvosa fel fog írni egy gyógyszert, amely enyhíti ezeket a tüneteket.
- viszketés

Gyakori: 10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet
- hangulat- és személyiségváltozás (szorongás, zavartság, depresszió, idegesség, alvászavar, kóros gondolatok), csökkent aktivitás, nyugtalanság, fokozott aktivitás
- nem kontrollált remegés vagy reszkető mozgások egy vagy több testrészen, gyengeség érzése
- nehézlégzés vagy zihálás
- szájszárazság, csuklás, emésztési zavar általános tünetei, például gyomorfájdalom, hasmenés, gyomorégés
- bőrreakció/kiütés, izzadás
- gyengeség
- csökkent étvágy, amely akár étvágytalanságig súlyosbodhat
- csökkent vizeletürítés, fokozott vizelési inger

Nem gyakori: 100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet
- allergiás reakciók
- egy hormon (ADH, vagyis antidiuretikus hormon) mennyiségének emelkedése a vérben
- a szervezet víztartalmának hiánya (kiszáradás)
- izgatottság, hangulatingadozások, hallucinációk, téveszmék, eufórikus hangulat, csökkent libidó, gyógyszerfüggőség
- emlékezetvesztés, koncentrációs zavar, bizsergés vagy zsibbadás (pl. a kézben vagy a lábban), fokozott vagy csökkent izomfeszülés, arcrángás (tik), eszméletvesztés, csökkent fájdalom- vagy tapintásérzet, koordinációs zavar, az ízérzés változása
- látásromlás, pupillaszűkület
- halláskárosodás, forgó jellegű érzés (vertigó)
- kellemetlen érzet, rendszertelen és/vagy heves szívverés, emelkedett pulzusszám
- az erek kitágulása, amely vérnyomáscsökkenést okozhat
- légszomj, fokozott köhögés, torokfájdalom, a hang megváltozása
- nyelési nehézség, szájüregi fekélyek, fájó fogíny, fokozott gázképződés a gyomorban vagy a belekben, böfögés, bélelzáródás (ileusz)
- bizonyos májenzimek szintjének emelkedése a vérben
- száraz bőr
- vizeletürítési panaszok
- csökkent szexuális vágy és képtelenség erekcióra vagy annak fenntartására szexuális érintkezés során
- a nemi szervek működésének csökkenése, hidegrázás, hányinger, a csökkent éberség következtében kialakuló sérülések, fájdalom (pl. mellkasi fájdalom), folyadékfelszaporodás (ödéma), migrén, szomjúság, fizikai függőség megvonási tünetekkel, hozzászokás (Lásd 3. pont: Ha idő előtt abbahagyja a Codoxy Rapid alkalmazását)
- a Codoxy Rapid filmtabletta egyre nagyobb adagja válik szükségessé ugyanakkora mértékű fájdalomcsillapítás eléréséhez (hozzászokás)
- epilepsziás rohamok (görcsrohamok), különösen epilepsziás vagy görcsrohamokra hajlamos betegeknél
- a vártnál lassabb és gyengébb légzéssel járó állapot (légzésdepresszió)

Ritka: 1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet
- nyirokcsomó-betegség
- izomgörcsök, alacsony vérnyomás
- ínyvérzés, megnövekedett étvágy, sötét színű széklet
- viszkető kiütés, hólyagok a bőrön és a nyálkahártyán (herpesz)
- a testsúly változása (gyarapodása vagy csökkenése)

Nem ismert: a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg
- légzési szünetek alvás közben (alvási apnoé)
- súlyos allergiás reakciók
- aggresszió
- fokozott érzékenység a fájdalomra
- fogszuvasodás, fogromlás
- epeúti elzáródás, epegörcs (amely gyomorfájdalmat okoz)
- a menstruációs vérzés elmaradása
- A Codoxy Rapid hosszú távú alkalmazása terhesség alatt életveszélyes elvonási tüneteket okozhat az újszülöttnél. Az alábbi tünetekre kell odafigyelni a csecsemőknél: ingerlékenység, hiperaktivitás és rendellenes alvási mintázat, magas hangú sírás, remegés, betegség, hasmenés és ha a súlya nem gyarapszik.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a Codoxy Rapidot tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A buborékcsomagoláson és a dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/EXP:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Codoxy Rapid?

A készítmény hatóanyaga az oxikodon-hidroklorid.

Codoxy Rapid 5 mg filmtabletta
- Egy filmtabletta 5 mg oxikodon-hidrokloridot tartalmaz, amely 4,48 mg oxikodonnak felel meg.

Codoxy Rapid 10 mg filmtabletta
- Egy filmtabletta 10 mg oxikodon-hidrokloridot tartalmaz, amely 8.97 mg oxikodonnak felel meg.

Codoxy Rapid 20 mg filmtabletta
- Egy filmtabletta 20 mg oxikodon-hidrokloridot tartalmaz, amely 17.93 mg oxikodonnak felel meg.

- Egyéb összetevők:
Tablettamag: karboximetilkeményítő-nátrium (A típus), laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát.
Filmbevonat: poli(vinil-alkohol), talkum, titán-dioxid (E 171), makrogol 3350, szójalecitin, indigókármin, alumínium lakk (E 132), Ponceau 4R, alumínium lakk (E 124) (csak az 5 mg-os filmtablettában), sárga vas-oxid (E 172) (csak a 20 mg-os filmtablettában).

Milyen a Codoxy Rapid külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Codoxy Rapid 5 mg filmtabletta
A Codoxy Rapid 5 mg filmtabletta sötétkék, kerek, mindkét oldalán domború filmtabletta.

Codoxy Rapid 10 mg filmtabletta
A Codoxy Rapid 10 mg filmtabletta középkék, ívelt, hosszúkás filmtabletta mindkét oldalán bemetszéssel.
A tabletta két egyenlő félre osztható.

Codoxy Rapid 20 mg filmtabletta
A Codoxy Rapid 20 mg filmtabletta világoskék, ívelt, hosszúkás filmtabletta mindkét oldalán bemetszéssel. Hossz: 12,1 mm, vastagság: 3,5 mm, szélesség: 5,2 mm.
A tabletta két egyenlő félre osztható.

10, 20, 30, 56 vagy 60 filmtabletta PVC/PVdC/alumínium buborékcsomagolásban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2022. 05. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!