A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Klimin kapszula

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • V - EGYÉB
  • V03 - MINDEN EGYÉB TERÁPIÁS KÉSZÍTMÉNY
  • V03A - MINDEN EGYÉB TERÁPIÁS KÉSZÍTMÉNY

Klimin kapszula 30x

30x

VN

Szabadáras (NT)

380/93

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel kezelheti önmagát orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
KLIMIN kapszula
(Pharmax Kft.)

Hatás/tulajdonság:
Olyan élettanilag nélkülözhetetlen anyagok összetétele, mely kedvezően befolyásolja a szervezet szénhidrát és zsírháztartását, megelőzi, illetve enyhíti a klimax időszakában jelentkező szív- és keringési rendellenességeket, valamint a csont- és ízületi betegségeket.
A kapszula hatását irodalmi adatok támasztják alá.
Mi a készítmény hatóanyaga?
159 mg csukamájolaj (Iecoris aselli oleum), 150 mg borágó olaj (Boragi oleum, GLA tart. kb. 20%), 6,5 mg B3 vitamin (Nikotinamidum), 2 mg mangánklorid (Mangani chloridum tetrahydratum), 1 mg B6 vitamin (Pyridoxini hydrochloridum), 1 mg natrium fluorid (Natrii fluoridum), 0,30 mg E vitamin (Tocopheroli acetas), 70 µg krómklorid (Chromii chloridum hexahydratum) kapszulánként.
Mit tartalmaz még a készítmény?
A készítmény tartalmaz segédanyagokat (töltet); szójaolaj, szójalecitin és a kapszulahéj összetevőit; zselatin, glicerin, szorbit, tisztított víz, színezőanyagok (E 122, E 171).
Mikor ajánlott a készítmény szedése?
- nőknek és férfiaknak a változás korában, a klimax panaszainak megelőzésére és enyhítésére,
- a szervezet zsír- és szénhidrát háztartásának karbantartására,
- az anyagcserezavar következtében kialakult kóros állapotok: mint pl. az elhízás, a szív- és érrendszeri elváltozások, II. típusú (felnőttkori) cukorbetegség, csontritkulás - megelőzésére ill. mérséklésére.
Mikor nem szabad a készítményt szedni?
A készítmény bármely összetevőjével szemben ismert allergia valamint epilepszia bármely fajtája esetén. Pszichiátriai kezelés alatt álló betegeknek a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Mit kell tudnia a szedés megkezdése előtt?

Tudnia kell, hogy a problémái milyen eredetűek, amennyiben bizonytalan a tünetek okában, forduljon orvosához. A borágó olaj - γ-linolensav tartalma miatt - az arra hajlamos egyéneknél epilepsziás tüneteket válthat ki. Ha a családban van/volt epilepsziás beteg, a kapszula szedését beszélje meg kezelőorvosával.
Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel?
A kapszula pszichiátriai gyógyszeres kezeléssel egyidejűleg nem szedhető.
Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?
A kapszulát bő folyadékkal étkezés után kell bevenni.
Mi az ajánlott adag?
Naponta 3 x 1 kapszula, szükség esetén 3 x 2 kapszula. Gyomorpanaszok esetén, étkezés közben javasolt a kapszula bevétele.
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
Ritkán fejfájás, gyomorpanasz előfordulhat. Ritkán túlérzékenységi reakció jelei mutatkoznak (bőrkiütés, csalánkiütés, viszketés) azoknál, akik étel vagy más allergiában szenvednek. Ha allergiás reakció jelentkezik, hagyja abba a kapszula szedését.
Mire kell még ügyelni a készítmény szedése során?
A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!
Mennyi ideig szedhető a készítmény?
A kezelés ajánlott időtartama 3-4 hónap kúraszerűen, a kúra ismételhető, szükség esetén folyamatosan szedhető.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on.
Csomagolási egység: 30 db /doboz
Nyilvántartási szám: OGYI-380/1993
Gyártó/Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Pharmax Kutató és Fejlesztő Kft.
1037 Budapest, Flóra u. 7.