Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

PLATIDIAM 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Hatóanyag:

cisplatin

hirdetés

PLATIDIAM 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz 1x25 mg/50 ml

Kiszerelés:

1x25 mg/50 ml

Rendelhetőség:

V

Tájékoztató ár:

Szabadáras (NT)

Törzskönyvi szám:

OGYI-T-1891/04

Státusz

PLATIDIAM 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz 5x25 mg/50 ml

Kiszerelés:

5x25 mg/50 ml

Rendelhetőség:

V

Fogyasztói ár:

7 874 Ft

Törzskönyvi szám:

OGYI-T-1891/03

Státusz
TB támogatás

PLATIDIAM 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz 1x50 mg/100 ml

Kiszerelés:

1x50 mg/100 ml

Rendelhetőség:

V

Tájékoztató ár:

Szabadáras (NT)

Törzskönyvi szám:

OGYI-T-1891/05

Státusz

Alkalmazási előírás

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

1. Milyen típusú gyógyszer a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A ciszplatin, a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz készítmény hatóanyaga a citosztatikumoknak nevezett gyógyszerek egyik csoportjába tartozik, melyeket bizonyos daganatok kezelésére használnak. A Platidiam készítményt adhatják önmagában, azonban gyakrabban adják egyéb citosztatikumokkal együtt.
Mire használják?
A ciszplatin elpusztíthatja a szervezetben azokat a sejteket, melyek bizonyos típusú daganatos betegséget okoznak; a heredaganat, petefészek-daganat, húgyhólyagdaganat, fej- és nyaktájéki laphámsejtes daganat, tüdődaganatok, valamint besugárzással együtt a méhnyakdaganat kezelésére adják.
Kezelőorvosa további információval tudja ellátni.

2. Tudnivalók a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz alkalmazása előtt

Nem alkalmazható a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz
- ha allergiás a ciszplatinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
- ha allergiás bármely egyéb olyan gyógyszerre, ami platinavegyületeket tartalmaz;
- ha csontvelőműködése nagymértékben gátolt (ennek tünetei lehetnek: rendkívüli fáradtság, fokozott hajlam a vérzésre (pontszerű bőr- és nyálkahártyavérzések, véraláfutások, testüregi vérzések, stb.), fertőzések jelentkezése);
- ha ki van száradva;
- ha vesebetegsége (veseműködési zavara) van;
- ha károsodott a hallása;
- ha ciszplatin okozta idegrendszeri betegsége van;
- ha szoptat;
- sárgaláz elleni védőoltással együtt tilos alkalmazni (lásd az "Egyéb gyógyszerek és a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz" részt).
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Platidiam alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a szakszemélyzettel.
A Platidiam készítményt kizárólag a daganatellenes kemoterápiás szerek alkalmazásában jártas szakorvos szigorú felügyelete mellett szabad alkalmazni.
Akárcsak a többi platina-alapú onkológiai készítmény esetében, úgy a ciszplatin esetében is előfordulhatnak túlérzékenységi reakciók (anafilaxia-szerű reakciók is), leggyakrabban az infúzió beadása közben, melyek jelentkezésekor az infúzió megszakítására és a megfelelő tüneti kezelésre van szükség. Halálos kimenetelű keresztreakciókat jelentettek az összes platinavegyülettel (lásd a "Nem alkalmazható a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz" és a 4. "Lehetséges mellékhatások" részeket is).
A Platidiam fokozott óvatossággal alkalmazható az alábbi esetekben:
- Ha fennálló vesekárosodásban, idegrendszeri betegségben (különösen halláskárosodásban) szenved, mert a ciszplatin bizonyítottan vese-, hallás- és idegkárosító hatású. Ezek a hatások az ismételt Platidiam-kezelésekkel egyre gyakrabban fordulnak elő és egyre súlyosabb fokúak lehetnek.
- Ha egyéb, vese-, ideg- vagy halláskárosító hatású szerekkel alkalmazzák együtt.
- Kérjük, tájékoztassa kezelőorvosát, még abban az esetben is, ha a fenti megállapítások bármikor a múltban vonatkoztak Önre.
- Vizsgálatok
- Kezelőorvosa a kezelés megkezdése előtt, a kezelés időtartama alatt és befejezése után rendszeresen laboratóriumi vizsgálatokat fog végeztetni annak érdekében, hogy a vérében meghatározza a kalcium, a nátrium, a kálium és a magnézium szintjét, illetve, hogy ellenőrizze vérképét, valamint a máj és a vese működését.
- A Platidiam készítmény minden egyes alkalmazása előtt meg fogják vizsgálni a hallását, rendszeresen végeznek ideggyógyászati ellenőrzést.
- Hányinger, hányás és hasmenés gyakran előfordul a Platidiam alkalmazása után. Hányáscsillapító gyógyszerek adása hatékonyan enyhítheti vagy megelőzheti a hányingert és a hányást.
- A hányás és hasmenés miatt bekövetkező folyadékveszteséget pótolni kell.
- A Platidiammal történő kezelés végleges meddőséget okozhat. A fogamzóképes nők és a férfi betegek hatékony fogamzásgátlást kell, hogy alkalmazzanak a Platidiam-kezelés alatt és azt követően, legalább 6 hónapig (lásd a "Terhesség, szoptatás és termékenység" részt).
- Ha ciszplatin-oldat csöppen a bőrre vagy a nyálkahártyákra, a szennyezett felületet azonnal le kell mosni vízzel és szappannal. Ha a ciszplatin az érpályán kívülre kerül, az adagolást azonnal le kell állítani. A ciszplatin bőrbe való szivárgása szövetkárosodást eredményezhet (orbáncot, hegesedést és szövetelhalást).
- Egyéb gyógyszerek és a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz
- Kérjük, ne feledje, hogy ezek az állítások a közelmúltban, illetve a közeljövőben alkalmazott gyógyszerekre is vonatkozhatnak.
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
- A csontvelő működését gátló gyógyszerek vagy a besugárzás együttes alkalmazása fokozhatja a ciszplatin csontvelőre gyakorolt mellékhatásait.
- Egyes, a magas vérnyomás csökkentésére adott gyógyszerek (furoszemidet, hidralazint, diazoxidot és propranololt tartalmazó vérnyomáscsökkentő készítmények) fokozhatják a ciszplatin vesére gyakorolt károsító hatását.
- A ciszplatin mérgező hatása nagymértékben jelentkezhet a veséken akkor, amikor egyidejűleg olyan szerekkel adják, amelyeknek a vesére kifejtett mellékhatásai vannak, például a bizonyos fertőzések megelőzésére/kezelésére adott egyes gyógyszerek (antibiotikumok: cefalosporinok, aminoglikozidok, és/vagy amfotericin B) és kontrasztanyagok.
- A ciszplatin vesékre kifejtett toxicitása fokozódhat, amikor egyidejűleg a döntően vesén keresztül kiválasztódó egyéb daganatellenes szerekkel, például bleomicinnel és metotrexáttal adják együtt.
- A ciszplatinnal együtt adott ifoszfamid fokozhatja a ciszplatin vesekárosító hatását a korábban ciszplatin kezelésben részesült betegeknél.
- A ciszplatin károsító hatást fejthet ki a hallóképességre, amikor egyidejűleg olyan gyógyszerekkel, például aminoglikozidokkal vagy kacsdiuretikumokkal adják, melyeknek a hallórendszerre kifejtett mellékhatásai vannak.
- A szervezetben a vizeletképződés sebességét fokozó gyógyszerek (kacsdiuretikumok) adása ciszplatinnal együtt (ciszplatin adagja: 60 mg/m2 feletti, vizeletkiválasztás: 24 óránként 1000 ml alatti) a vesére és hallásra gyakorolt károsító hatáshoz vezethet.
- Az ifoszfamiddal együtt adott ciszplatin halláskárosodást eredményezhet.
- A ciszplatin kedvezőtlen hatást gyakorol a véralvadásgátló szerek (antikoagulánsok) hatásosságára. Ezért az együttes alkalmazás során gyakrabban végeznek véralvadási vizsgálatot.
- A halláskárosodás első jelei (szédülés és/vagy fülcsengés) észrevehetetlenek maradhatnak, amennyiben - a ciszplatinnal végzett kezelés során - a túlérzékenység kezelésére is kap gyógyszereket (antihisztaminokat, ilyen például a buklizin, ciklizin, loxapin, meklozin, fenotiazinok, tioxanténok és/vagy trimetobenzamidok).
- A ciszplatin csökkenti az epilepszia elleni kezelés során a fenitoin és más görcsgátló gyógyszerek hatásosságát.
- A ciszplatinnal végzett kezelés hatásait piridoxin és altretamin (hexametil-melamin) együttes adása csökkentheti.
- A ciszplatin beadása a paklitaxel alkalmazása előtt súlyos idegkárosodást eredményezhet.
- A ciszplatin bleomicinnel és etopoziddal való együttes adása csökkentheti a vérben a lítium szintjét. Ezért a lítiumszinteket rendszeresen ellenőrizni kell.
- A ciszplatin és a ciklosporin együttes alkalmazása során csökken az immunrendszer működése, ami azzal a kockázattal jár, hogy a limfociták (a fehérvérsejtek egy típusa) fokozott mértékben termelődnek.
- A ciszplatinnal végzett kezelés során tilos sárgaláz elleni védőoltást kapnia (lásd a "Nem alkalmazható a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz" részt).
- A ciszplatinnal végzett kezelés befejezése után három hónapon belül nem javasolt élő vírust tartalmazó védőoltást kapnia.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhesség
A ciszplatint terhesség alatt nem szabad alkalmazni, kivéve, ha adása egyértelműen szükséges. Ezért a fogamzóképes nők hatékony fogamzásgátlást kell, hogy alkalmazzanak a ciszplatin kezelés alatt és azt követően legalább 6 hónapig.
Szoptatás
Tilos szoptatni, ha ciszplatinnal végzett kezelésben részesül vagy részesült (lásd a "Nem alkalmazható a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz" részt).
Termékenység
A fogamzóképes nők és a férfi betegek hatékony fogamzásgátlást kell, hogy alkalmazzanak a ciszplatin kezelés alatt és azt követően legalább 6 hónapig (lásd még a "Figyelmeztetések és óvintézkedések" részt).
Ha a ciszplatinnal történt kezelés után gyermeket kíván vállalni, a fogamzás előtt javasolt, hogy vegyen részt genetikai tanácsadáson. A ciszplatinnal kezelt férfibetegeknek tanácsolt, hogy kerüljék gyermekvállalást / gyermeknemzést a kezelés alatt és azt követően legalább 6 hónapon keresztül. Ezen túl, mivel a ciszplatin-kezelés végleges meddőséget is okozhat, a férfiak számára javasolt, hogy a kezelés megkezdése előtt a levett sperma tartósításával kapcsolatosan kérjenek tanácsot.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Platidiam készítmény mellékhatásokat, így álmosságérzést és/vagy hányást okozhat. Amennyiben ilyen jelentkezne Önnél, tilos olyan gépet kezelnie, melyek kezelése teljes odafigyelést igényel.
A Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz készítmény nátriumot tartalmaz
A készítmény milliliterenként 9 mg nátriumot tartalmaz, amit kontrollált nátrium diéta esetén figyelembe kell venni.
3. Hogyan kell alkalmazni a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz készítményt?

A Platidiam készítményt a daganatok kezelésében jártas szakorvosnak szabad csak alkalmaznia.
A ciszplatin ajánlott adagja az Ön általános állapotától, a kezelés várható hatásaitól és attól függ, hogy a ciszplatint csak önmagában (monoterápiaként), vagy egyéb szerekkel kombinációban (kombinációs kemoterápiaként) adják-e.
Ciszplatin (monoterápia)
Az alábbi adagolások javasoltak:
- Három-négyhetente egyszeri, 50-120 mg/testfelszín-m2 adag
- Három-négyhetente öt napon át naponként 15-20 mg/testfelszín-m2 adag.
- Ciszplatin egyéb kemoterápiás szerekkel együtt adva (kombinációs kemoterápia - szokásos adag)
- Három-négyhetente egyszer legalább 20 mg/testfelszín-m2.
- A méhnyakdaganat kezelésére a ciszplatint besugárzással együtt adják.
- A szokásos adag hat héten keresztül hetente 40 mg/m2.

- A veseproblémák elkerülése vagy csökkentése érdekében a ciszplatinnal történő kezelés előtt, alatt és azt követően folyadékpótlást alkalmaznak Önnél. A kezelést követő 24 órás időszakban nagy mennyiségű víz (folyadék) fogyasztása javasolt.

- Ha úgy véli, hogy az előírtnál több Platidiam készítményt kapott
- Kezelőorvosa biztosítani fogja, hogy az Ön állapotának megfelelő adagot kapja. Túladagolás esetén a mellékhatásokat fokozott mértékben észlelheti. Orvosa ezekre a mellékhatásokra tüneti kezelést alkalmazhat. Amennyiben úgy gondolja, hogy túl sok Platidiam készítményt kapott, azonnal vegye fel a kapcsolatot kezelőorvosával.
- Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a szakszemélyzetet.
- 4. Lehetséges mellékhatások

- Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
- Ha bármiféle mellékhatást észlel, fontos, hogy kezelőorvosát a következő kezelés előtt tájékoztassa.
- Azonnal szóljon a kezelőorvosnak, amennyiben az alábbiak közül bármelyiket észleli:
- túlérzékenységi reakciók (anafilaxiás reakció), beleértve a következő tüneteket: bőrkiütés, súlyos viszketéssel és hólyagképződéssel járó ekcéma (csalánkiütés), bőrgyulladás (eritéma) vagy viszketés (pruritusz), valamint alacsony vérnyomás (hipotenzió), szapora szívverés (tahikardia), nehézlégzés (diszpnoé), a légutak falában levő izomzat görcse (bronhospazmus) miatt légzési nehézség és az arc duzzanata (súlyos, életveszélyes, nem gyakori mellékhatás).
- hemolitikus urémiás szindróma (HUS), melynek tünetei: heveny veseelégtelenség (kevés vizelet vagy nincs vizelet), vérszegénység nagyfokú fáradtsággal, a bőr vagy szemek sárgás elszíneződésével (sárgaság) és pontszerű vérzések a bőrön, fogínyvérzés, stb. alacsony vérlemezkeszám mellett, láz (életveszélyes, nem ismert gyakoriságú mellékhatás).
- trombotikus trombocitopéniás purpura (TTP), melynek tünetei: láz, a bőr alatt apró, piros, tűhegynyi pontok formájában jelentkező bőrvérzés vagy egyéb vérzések alacsony vérlemezkeszám mellett, vérszegénység megmagyarázhatatlan, különleges fáradtsággal és a bőr vagy szemek sárgás elszíneződésével (sárgaság) együtt, idegrendszeri tünetek (pl. zavartság) vagy ezen tünetek nélkül, veseelégtelenség (kevés vizelet vagy nincs vizelet) (életveszélyes, nem ismert gyakoriságú mellékhatás).
- mellkasi nyomásérzés, megsemmisülés-érzés, fulladás (szívinfarktus jelei lehetnek - ritka mellékhatás);
- az infúzió beadása során a beadás helyénél, vagy ahhoz közel jelentkező kellemetlenség-érzet (nem ismert gyakoriságú mellékhatás);
- tartósan fennálló vagy súlyos hasmenés vagy hányás;
- szájüreg-gyulladás / nyálkahártya-gyulladás (ajak kisebesedése vagy szájüregi fekély);
- az arc, az ajak, a száj vagy a torok bedagadása;
- megmagyarázhatatlan légzőrendszeri tünetek, pl. nem-produktív köhögés, légzési nehézség vagy légzéskor szörcsögő hang;
- nyelési nehézség;
- kéz- vagy lábujjak zsibbadása, bizsergése;
- rendkívüli fáradtság;
- szokatlan pontszerű vérzések, kék foltok a bőrön, ill. testüregi vérzés;
- fertőzésre utaló tünetek, például torokfájás és magas láz;
- A következő mellékhatások fordultak elő:
- Nagyon gyakori (10 kezelt betegből több, mint 1 beteget érint):
- fehérvérsejtek számának a csökkenése (leukopénia), ami miatt valószínűbbé válnak a fertőzések.
- vérlemezkék számának a csökkenése (trombocitopénia), ami miatt nő a bőr, nyálkahártya és testüregi vérzések kockázata.
- vörösvértestek számának a csökkenése (vérszegénység), ami miatt a bőr sápadt lehet és ami gyengeséget vagy légszomjat okozhat.
- csontvelő-elégtelenség, amire a csökkent vérsejtképződés jellemző (lásd a fent említetteket, együttesen).
- alacsony a vérben a nátriumszint.
- láz.
- Gyakori (100 kezelt betegből 1−10 beteget érint):
- vérmérgezés (szepszis).
- szívritmuszavar, a szívverések lassulása (bradikardia), a szívverések gyorsulása (tahikardia).
- Nem gyakori (1000 kezelt betegből 1−10 beteget érint):
- alacsony a vérben a magnéziumszint.
- halláskárosodás.
- rendellenes hímivarsejt termelődés (spermatogenezis).
- Ritka (10 000 kezelt betegből 1−10 beteget érint):
- akut leukémia: a ciszplatin, csakúgy, mint egyéb hasonló gyógyszerek, fokozza a fehérvérűség kockázatát.
- görcsrohamok.
- perifériás neuropátia, amire az ízérzés, a tapintásérzés, a látás elvesztése jellemző.
- az agy fehérállományának gyulladása (leukoenkefalitisz).
- a szájüreg nyálkahártyájának a gyulladása.
- Nagyon ritka (10 000 kezelt betegből kevesebb mint 1 beteget érint):
- szívmegállás.
- Nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
- fertőzés.
- a vörösvértestek ellen ható ellenanyagok következtében kialakuló, a vörösvértestek feloldódása okozta vérszegénység (hemolitikus anémia), amely egy laboratóriumi vizsgálattal (Coombs-teszt) kimutatható.
- vérben az amiláz enzim értékének az emelkedése.
- nem megfelelő antidiuretikus hormon szekréció.
- kiszáradás.
- alacsony a vérben a káliumszint.
- alacsony a vérben a foszfátszint.
- magas a vérben a húgysavszint.
- alacsony a vérben a kalciumszint.
- tetánia (az idegrendszer és az izomsejtek fokozott ingerlékenysége, mely gyakran tartós és fájdalmas izomgörcsökben jelentkezik).
- agyi érkatasztrófa.
- vérzéses agyi érbetegség (sztrók).
- ízérzés zavara.
- agyi érgyulladás.
- Lhermitte-tünet (nyakhajlítási tünet).
- gerincvelő megbetegedése (mielopátia).
- autonóm neuropátia (az akarattól független idegrendszer károsodása).
- homályos látás.
- színérzékelés nehézségei.
- szemfenéken eltérés (papillaödéma).
- fájdalommal és az idegműködés csökkenésével járó szemideggyulladás (látóideg neuritisz).
- agyműködési zavar eredményeként vakság.
- retinában festékanyag lerakódása.
- fülcsengés.
- süketség.
- szívrendellenesség.
- véráramlási zavar, például az agyban, de a kéz- és a lábujjakban is.
- vérerek károsodása.
- tüdőembólia.
- hányinger.
- hányás.
- étvágy elvesztése (étvágytalanság).
- hasmenés.
- csuklás.
- a vérben a májenzim-értékek emelkedése.
- a vérben a bilirubin (vérfesték) szintjének az emelkedése.
- kiütés.
- hajhullás (alopécia).
- izomgörcsök.
- akut veseelégtelenség.
- veseelégtelenség.
- vesekárosodás.
- gyengeség.
- rossz közérzet.
- az injekció területén a bőr kivörösödése és gyulladása (bőrvörösség, bőrfekély, duzzanat (ödéma), fájdalom).

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a szakszemélyzetet. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
5. Hogyan kell a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz készítményt tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
A dobozon, illetve az üvegen feltüntetett lejárati idő (Felhasználható, illetve Felh.:) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ne alkalmazza a gyógyszert, ha a bomlás látható jeleit észleli.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz?
- A készítmény hatóanyaga a ciszplatin. A Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz milliliterenként 0,5 mg ciszplatint tartalmaz.
- Egyéb összetevők: nátrium-klorid, hígított sósav (a pH beállításához), hígított nátrium-hidroxid (a pH beállításához) és injekcióhoz való víz.

Milyen a Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
A Platidiam 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz készítmény tiszta, halványsárga színű, látható részecskéktől mentes, steril vizes oldat.
25 mg/50 ml:
50 ml oldat fehér műanyag, lepattintható védőlappal, rollnizott alumíniumkupakkal és szürke gumidugóval lezárt barna injekciós üvegben.
1x50 ml üveg dobozban vagy 5x50 ml üveg mozgást gátló papírrekeszeket tartalmazó dobozban.
50 mg/100 ml:
100 ml oldat szürke műanyag, lepattintható védőlappal, rollnizott alumíniumkupakkal és szürke gumidugóval lezárt barna injekciós üvegben.
1x100 ml üveg dobozban.

Helyettesíthetőség

Az helyettesítőség és a hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

hirdetés