A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Allevyn Ag Non-Adhesive 10 x 10 cm

gyógyászati segédeszköz

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • 0210030306 - Kétrétegű habszivacs kötszerek, steril, antimikrobiális 12,5 cm x 12, 5 cm-ig
hirdetés

Allevyn Ag Non-Adhesive 10 x 10 cm 1 darab

1 darab

V

1 918 Ft

TB támogatás

GYSE normatív

Normatív0210

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

ALLEVYN Ag NON-ADHESIVE

Nem tapadó antimikrobiális, hidrocelluláris poliuretán kötszer
Nem használható fel, amennyiben a zacskó nyitott vagy sérült.

Leírás
Az ALLEVYN Ag Non-Adhesive kötszer egy nedvszívó képességű, antimikrobiális, 3 rétegű kötszer, mely a következőkbő1 áll: egy perforált, nem tapadó, sebbel érintkező réteg és egy vízhatlan külső filmréteg közé ágyazott nagy felszívóképességű, SSD-t (ezüst szulfadiazin) tartalmazó hidrocelluláris mag. A kötszer hatékony gátat képez a mikrobiális fertőzésekkel szemben, megvédi a sebet az invazív patogén mikro-organizmusoktó1, ezzel is hozzájárulva a seb gyorsabb gyógyulásához. Az SSD (ezüst szulfadiazin) hatékony mind a kötszerben, mind a sebben előforduló mikro-organizmusokkal szemben. A seb váladékozása során a kötszer segít fenntartani a nedves sebkörnyezetet.

Javallatok
Az ALLEVYN Ag Non-Adhesive egy nedvszívó képességű, antimikrobialis kötszer másodlagosan gyógyuló felszínes és granulálódó sebek kezelésére, közepestől az erősen váladékozó sebek esetében.
A kötszer alkalmas krónikus és akut váladékozó sebek, felszínes, illetve mély sebek, például felfekvések, lábszárfekélyek, fertőzött sebek, diabéteszes fekélyek, rosszindulatú sebek, műtéti sebek, első és másodfokú égési sebek, transzplantációs donori területek, gombás fertőzést mutató fekélyek, valamint sebészeti okokból hiányos sebek ellátására. Az ALLEVYN Ag fertőzött sebek esetén is alkalmazható. Amennyiben a kötszert fertőzött sebek kezelésénél alkalmazzák, a sebet a helyi protokollok szerint kell ellátni.