Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hírek, cikkek

Koronavírus - Az Európai Bizottság jóváhagyta a Modernával kötött szerződést

Az Európai Bizottság szerdán jóváhagyta az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalattal a koronavírus elleni oltóanyag beszerzéséről szóló szerződést, amely lehetővé teszi, hogy az Európai Unió (EU) az összes tagállam nevében első körben 80 millió adag oltóanyagot vásároljon, és további legfeljebb 80 millió adagot igényeljen.

Megjelenés: 2020.11.25

Növényi anyagokkal a koronavírus ellen: a megelőzés lehetséges eszközei

A jelenlegi koronavírus-járvány nemcsak a betegellátásban dolgozókat, hanem a gyógyszerkutatókat és a gyógyszergyárakat is komoly kihívás elé állítja. A megbetegedések és halálozások növekvő száma egyre sürgetőbbé teszi az ellenszer megtalálását – de ez a feladat nem olyan egyszerű, mint sokan gondolnák.

Megjelenés: 2020.11.25

Koronavírus - Decemberben kezdődhet a német lakosság oltása

Legkésőbb 2021 elején, de talán már idén decemberben elkezdődhet Németországban a lakosság oltása az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) ellen - mondta a szövetségi kormány egészségügyi minisztere hétfőn az IDT Biologika oltóanyag-fejlesztő és -gyártó társaság dessaui központjában tett látogatásán.

Megjelenés: 2020.11.23

A hiperbár oxigénterápia visszafordíthatja az öregedést

A hiperbár oxigénterápia (HBOT) egészséges idősödő felnőtteknél megállíthatja a vérsejtek öregedését, és megfordíthatja az öregedés folyamatát a Tel-Aviv-i Egyetem (TAU) és az izraeli Samír kórház közös kutatása szerint.

Megjelenés: 2020.11.23

Az acromegalia gyógyszeres kezelése

A növekedésihormon-túlprodukciót gyermekkorban az epiphysisfugák záródása előtt gigantismusnak, felnőttkorban acromegáliának nevezzük. Az esetek 98%-ában oka a hypophysis benignus adenomája (hypophysis-carcinoma igen ritka), ritkán ectopiás növekedésihormon- (GH) vagy növekedésihormon-releasing hormon (GHRH) termelő neuroendokrin tumor okozza a megbetegedést. Ritka betegség, prevalenciája köszönhetően a korszerűbb diagnosztikus lehetőségeknek gyakoribb mint korábban gondoltuk, 100-120/millió lakos. Férfiak és nők azonos arányban érintettek, átlagéletkor a felfedezéskor 40-50 év között.

Megjelenés: 2020.11.24 | Frissítve: 2020.11.23

Elindult a főváros CT-, MR-programja

Elindult a főváros CT-, MR-programja, amitől rövidebb várólistát és gyorsabb diagnózist várnak - közölte a Főpolgármesteri Hivatal vasárnap az MTI-vel.

Megjelenés: 2020.11.22

Koronavírus - Belgiumban minden járványadat javult a hét folyamán

Folytatódott a koronavírus-fertőzés miatt kórházba szállítottak, a kórházban ápoltak és az intenzív osztályokon kezeltek, valamint a járvány miatt elhunytak számának csökkenő tendenciája Belgiumban, ahol az előző hét adataihoz képest jelentősen, huszonegy százalékkal 4165-re zsugorodott az új fertőzöttek napi átlagos száma is - közölte az illetékes belga közegészségügyi intézet vasárnap.

Megjelenés: 2020.11.22

Debreceni Egyetem: gyógyszereket eredményezhetnek a szív- és érkutatások

A fiatal kutatóknak jövőképet, a betegeknek reménységet: új terápiát, új gyógyszereket jelenthet az az egyedülálló szív- és érkutatási program, amely az Európai Unió 1,2 milliárd forintos támogatásával már négy éve tart a Debreceni Egyetemen (DE) - közölte a program szakmai vezetője csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2020.11.19

Koronavírus - Az Európai Bizottság szerződést kötött a CureVac vakcinagyártó céggel is

Az Európai Bizottság kedden szerződést kötött a német CureVac gyógyszervállalattal az első körben 225 millió adag koronavírus elleni oltóanyag vásárlásáról, fenntartva további 180 millió adag igénylésének lehetőségét a vakcina biztonságosságának és hatékonyságának bizonyítását követően - derült ki a brüsszeli testület sajtóközleményéből.

Megjelenés: 2020.11.17

hirdetés