A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

DOCETAXEL HOSPIRA 10 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

docetaxel

  • L - DAGANATELLENES ÉS IMMUNMODULANS SZEREK
  • L01 - DAGANATELLENES SZEREK
  • L01C - NÖVÉNYI ALKALOIDOK ÉS EGYÉB TERMÉSZETES KÉSZÍTMÉNYEK
  • L01CD - Taxanok
  • L01CD02 - Docetaxel
hirdetés

DOCETAXEL HOSPIRA 10 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz 1x2 ml

1x2 ml

V

23 453 Ft

OGYI-T-20868/01

TB támogatás

DOCETAXEL HOSPIRA 10 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz 1x8 ml

1x8 ml

V

90 692 Ft

OGYI-T-20868/02

TB támogatás

DOCETAXEL HOSPIRA 10 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz 1x16 ml

1x16 ml

V

180 343 Ft

OGYI-T-20868/03

TB támogatás

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Docetaxel Hospira és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A gyógyszer neve Docetaxel Hospira. A Docetaxel Hospira hatóanyaga a docetaxel, amit a tiszafa leveléből állítanak elő.
A docetaxel a taxoidok csoportjába tartozó daganatellenes gyógyszer.

A Docetaxel Hospira infúziót kezelőorvosa a rosszindulatú emlődaganat, a tüdődaganat bizonyos formájának (nem kissejtes tüdődaganat), prosztata-, gyomor- vagy fej- és nyaki daganat kezelésére rendelte Önnek.
- Előrehaladott rosszindulatú emlődaganat kezelésére a Docetaxel Hospira önmagában, vagy doxorubicinnal, trasztuzumabbal, illetve kapecitabinnal együtt alkalmazható.
- Nyirokcsomó-érintettséggel járó vagy nyirokcsomó-érintettség nélküli korai emlődaganat kezelésére a Docetaxel Hospira doxorubicinnel és ciklofoszfamiddal együtt alkalmazható.
- Tüdődaganat kezelésére a Docetaxel Hospira önmagában, vagy ciszplatinnal együtt alkalmazható.
- Prosztatadaganat kezelésére a Docetaxel Hospira prednizonnal vagy prednizolonnal együtt alkalmazható.
- Áttétet képező gyomordaganat kezelésére a Docetaxel Hospira ciszplatinnal és 5-fluorouracillal kombinációban alkalmazható.
- Fej- és nyaki daganat kezelésére a Docetaxel Hospira ciszplatinnal és 5-fluorouracillal kombinációban alkalmazható.


2. Tudnivalók a Docetaxel Hospira alkalmazása előtt

Ön nem kaphat Docetaxel Hospira-t,
- ha allergiás a docetaxelra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha a fehérvérsejtszáma túl alacsony,
- ha súlyos májkárosodásban szenved.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
Minden Docetaxel Hospira-kezelés előtt vérvizsgálatokat fognak Önnél végezni, hogy ellenőrizzék, rendelkezik-e a Docetaxel Hospira-kezeléshez szükséges számú vérsejttel és megfelelő májműködéssel.

Fehérvérsejtszám-eltéréssel összefüggően lázat vagy fertőzést tapasztalhat.

Tájékoztassa azonnal kezelőorvosát, a kórházi gyógyszerészt vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert arról, ha hasi fájdalom vagy hasi érzékenység, hasmenés, végbélvérzés, véres széklet vagy láz jelentkezik. Ezek a tünetek egy súlyos emésztőrendszeri toxicitás első tünetei lehetnek, amely halálos lehet. Kezelőorvosának azonnal foglalkoznia kell ezekkel.

Tájékoztassa kezelőorvosát, a kórházi gyógyszerészt vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert arról, ha látási problémái vannak. Látási problémák, különösen homályos látás esetén, azonnal meg kell vizsgálni a szemét és a látását.

Tájékoztassa kezelőorvosát, a kórházi gyógyszerészt vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert arról, ha szívproblémái vannak.

Tájékoztassa kezelőorvosát, a kórházi gyógyszerészt vagy a gondozását végző egészségügyi
szakembert arról, ha korábban paklitaxel-kezeléstől allergiás reakciói alakultak ki.

Ha Önnél heveny vagy rosszabbodó tüdőprobléma (láz, légszomj vagy köhögés) alakul ki, kérjük, azonnal értesítse kezelőorvosát, a kórházi gyógyszerészt vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Kezelőorvosa azonnal leállíthatja az Ön kezelését.

A Docetaxel Hospira infúzió beadása előtt egy nappal és utána egy vagy két napon át szájon át bevehető kortikoszteroidot (dexametazon) kell szednie a Docetaxel Hospira infúzió egyes mellékhatásai, elsősorban az allergiás reakciók és a folyadék-visszatartás (a kéz és a láb duzzanata, testsúlynövekedés) lehető legkisebbre történő csökkentése érdekében.

A kezelés során a vérsejtek számának fenntartása céljából egyéb gyógyszerek adására lehet szükség.

Súlyos bőrreakciókat, köztük Steven-Johnson-szindrómát (SJS), toxikus epidermális nekrolízist (TEN), és akut generalizált exantematózus pusztulózist (AGEP) jelentettek docetaxellel.
-- A SJS/TEN tünetei lehetnek a hólyagok, hámlás vagy vérzés a bőre bármely részén (köztük az ajak, a szem, a száj, az orr, a nemi szervek, a kéz és a láb területén), kiütéssel vagy anélkül. Emellett influenzaszerű tüneteket, például lázat, hidegrázást vagy izomfájdalmat is tapasztalhat.
-- AGEP tünete lehet a bőr alatti csomókkal és duzzanattal járó vörös, hámló, nagy kiterjedésű kiütés (a bőrredőket, a törzset és a felső végtagokat is érintve), valamint lázzal járó hólyagos elváltozások.
Ha Önnél súlyos bőrreakciók vagy a fentiek bármelyike jelentkezik, azonnal vegye fel a kapcsolatot kezelőorvosával vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel.

A Docetaxel Hospira alkoholt tartalmaz. Beszélje meg kezelőorvosával, ha Ön alkoholfüggőségben, epilepsziában, vagy májkárosodásban szenved. Lásd még alább "A Docetaxel Hospira alkoholt (etanol) tartalmaz" pontot.

Egyéb gyógyszerek és a Docetaxel Hospira
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Ez azért szükséges, mert lehet, hogy a Docetaxel Hospira vagy az egyéb alkalmazott készítmény nem a vártnak megfelelően hat, és nagyobb valószínűséggel jelentkezhet Önnél mellékhatás. A készítményben található alkohol
mennyisége miatt megváltozhat egyéb gyógyszerek hatása.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Kérje kezelőorvosa tanácsát, mielőtt bármilyen gyógyszert rendelnek Önnek.

A Docetaxel Hospira NEM adható, ha Ön terhes, kivéve, ha azt kezelőorvosa egyértelműen javallotta.

A docetaxel-kezelés alatt nem szabad teherbe esnie, és hatékony fogamzásgátlást kell alkalmaznia a kezelés ideje alatt és az utolsó adag alkalmazása után még legalább 6 hónapig, mivel a Docetaxel Hospira káros lehet a születendő gyermekre. Ha mégis teherbe esne a kezelés ideje alatt, azonnal közölje kezelőorvosával.

A Docetaxel Hospira-kezelés ideje alatt és az utolsó adag alkalmazása után még legalább 1 hétig nem szabad szoptatnia.

Ha Ön férfi és Docetaxel Hospira-kezelésben részesül, hatékony fogamzásgátlást kell alkalmaznia a kezelés ideje alatt és az utolsó adag alkalmazását követően még legalább 3 hónapig, és javasolt tanácsot kérni még a kezelés előtt a spermiumok konzerválását illetően, mivel a docetaxel megváltoztathatja a férfi nemzőképességet.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A készítményben található alkohol mennyisége ronthatja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Ennek a gyógyszernek olyan mellékhatásait tapasztalhatja, amelyek ronthatják az Ön gépjárművezetéshez, az eszközök használatához vagy gépek kezeléséhez szükséges képességeit (lásd 4. pont Lehetséges mellékhatások). Amennyiben így történik, ne vezessen járművet és ne használjon eszközöket vagy ne kezeljen gépeket, mielőtt ezt megbeszélte volna kezelőorvosával, a gondozását végző egészségügyi szakemberrel vagy kórházi gyógyszerészével.

A Docetaxel Hospira alkoholt (etanol) tartalmaz

20 mg/2 ml injekciós üveg
Ez a gyógyszer 364 mg alkoholt (etanol) tartalmaz injekciós üvegenként, ami 182 mg/ml (23 térfogat%) alkoholnak felel meg. Az injekciós üvegekben található alkoholmennyiség kevesebb mint 9 ml sörnek vagy 4 ml bornak felel meg.

80 mg/8 ml injekciós üveg
Ez a gyógyszer 1455 mg alkoholt (etanol) tartalmaz injekciós üvegenként, ami 182 mg/ml (23 térfogat%) alkoholnak felel meg. Az injekciós üvegekben található alkoholmennyiség kevesebb mint 37 ml sörnek vagy 15 ml bornak felel meg.

160 mg/16 ml injekciós üveg
Ez a gyógyszer 2911 mg alkoholt (etanol) tartalmaz injekciós üvegenként, ami 182 mg/ml (23 térfogat%) alkoholnak felel meg. Az injekciós üvegekben található alkoholmennyiség kevesebb mint 73 ml sörnek vagy 30 ml bornak felel meg

A készítményben található etanol várhatóan nem lesz hatással felnőttekre és serdülőkre, és várhatóan nem okoz észlelhető hatást gyermekeknél. Újszülötteknél és fiatalabb gyermekeknél jelentkezhet valamilyen hatás, például aluszékonyság.

Ha Ön alkoholfüggő, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert.

A készítményben található alkohol befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha más gyógyszereket is szed.

Ha Ön terhes vagy szoptat, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert.

Amennyiben Ön epilepsziás vagy májproblémái vannak, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert.

A készítményben található alkohol mennyisége hatással lehet a központi idegrendszerre (az idegrendszer azon része, melyhez az agy és a gerincvelő tartozik).


3. Hogyan kell alkalmazni a Docetaxel Hospira-t?

A Docetaxel Hospira-t egészségügyi szakember fogja Önnek beadni.

Szokásos adagolás
Az adag az Ön testtömegétől és általános állapotától függ. Kezelőorvosa az Ön testfelszíne (m2) alapján fogja meghatározni a szükséges adagot.

Az alkalmazás módja
A Docetaxel Hospira-t vénába adott infúzió formájában kapja meg (intravénás alkalmazás).
Az infúzió beadásának időtartama alatt, ami kb. 1 óra, Önnek kórházban kell tartózkodnia.

Az alkalmazás gyakorisága
Háromhetente egyszer fog infúziót kapni.

Kezelőorvosa a vérvizsgálati eredményétől, az Ön általános állapotától, illetve a Docetaxel Hospira-kezelésre adott válaszától függően megváltoztathatja az adagolást vagy az infúziók gyakoriságát. Különösen akkor tájékoztassa kezelőorvosát, ha hasmenés, a szájnyálkahártya kisebesedése, zsibbadás vagy bizsergés és tűszúrásszerű érzés, láz fordul elő, és adja át neki a vérvizsgálati eredményét. Ilyen információ lehetővé teszi az orvos számára, hogy eldöntse szükséges-e az adag csökkentése.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Kezelőorvosa ezeket meg fogja beszélni Önnel, és el fogja magyarázni Önnek a kezelés lehetséges kockázatát és előnyeit.

A kizárólag a docetaxelre vonatkozó leggyakrabban jelentett mellékhatások a következők: a vörösvértestek vagy a fehérvérsejtek számának csökkenése, kopaszság, hányinger, hányás, sebek a szájnyálkahártyán, hasmenés és gyengeség.

A mellékhatások súlyossága fokozódhat, ha a docetaxelt más kemoterápiás szerrel kombináltan alkalmazzák.

Az infúzió beadása közben a kórházban az alábbi allergiás reakciók fordulhatnak elő (10 betegből több mint 1 beteget érinthet):
- kipirulás, bőrreakciók, viszketés;
- mellkasi nyomásérzés, légzési nehézségek;
- láz, illetve hidegrázás;
- hátfájás;
- alacsony vérnyomás.

Súlyosabb reakciók is jelentkezhetnek.

Ha Önnek volt paklitaxellel kapcsolatos allergiás reakciója, akkor a docetaxelnél is tapasztalhat allergiás reakciót, ami súlyosabb formában jelentkezhet.

A kezelés ideje alatt a kórházi személyzet folyamatosan fogja ellenőrizni az Ön állapotát. Azonnal tájékoztassa őket, ha a fenti tünetek bármelyikét észleli.

A docetaxel infúziók beadása közötti időszakban változó előfordulási gyakorisággal, mely a különböző alkalmazott gyógyszer-kombinációktól függ, az alábbi mellékhatások fordulhatnak elő:

Nagyon gyakori: 10 betegből több mint 1 beteget érinthet
- Fertőzések; vörösvértestszám-csökkenés (vérszegénység); fehérvérsejtszám-csökkenés (a fehérvérsejtek a fertőzések elleni védekezésben játszanak fontos szerepet); vérlemezkeszám-csökkenés (vérzések fellépése)
- Láz, amennyiben jelentkezik, azonnal jelezze kezelőorvosának
- Allergiás reakciók a fent leírtaknak megfelelően
- Az étvágy elvesztése (kóros étvágytalanság)
- Álmatlanság
- Zsibbadás vagy bizsergés az ujjakban, illetve ízületi vagy izomfájdalmak
- Fejfájás
- Ízérzés megváltozása
- Szemgyulladás vagy fokozott könnyezés
- Duzzanat, ami a nyirokérrendszer nem megfelelő működéséből adódik
- Légzési nehézség
- Orrfolyás, a torok és az orr gyulladása, köhögés
- Orrvérzés
- Fekélyek a szájban
- Gyomorpanaszok, beleértve a hányingert, a hányást, a hasmenést és a székrekedést
- Hasi fájdalom
- Emésztési zavar
- Hajhullás. A kezelés befejezése után ismét megindul a normális hajnövekedés. Egyes esetekben (gyakorisága nem ismert) maradandó kopaszodást figyeltek meg.
- Bőrvörösség és duzzanat a tenyéren és a talpon, ami a bőr hámlásához vezethet (ez megjelenhet a karon, az arcon vagy a testen)
- A körmök elszíneződése, majd esetleges leválása
- Izomfájdalmak, hát-, illetve csontfájdalmak
- A menstruációs ciklus megváltozása vagy hiánya
- Kéz- és lábduzzanat
- Fáradtság, influenzaszerű tünetek
- Súlygyarapodás, illetve -csökkenés
- Felső légúti fertőzés

Gyakori: 10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet
- Szájüreg gombás fertőzése
- Kiszáradás
- Szédülés
- Halláskárosodás
- Vérnyomáscsökkenés, szabálytalan vagy gyors szívverés
- Szívelégtelenség
- Nyelőcsőgyulladás
- Szájszárazság
- Nehéz vagy fájdalmas nyelés
- Vérzés
- A májenzimszintek emelkedése (ezért van szükség a rendszeres vérvizsgálatra)
- Vércukorszint-emelkedés (cukorbetegség/diabétesz)
- A vér kálium-, kalcium- és foszfátszintjének csökkenése

Nem gyakori: 100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet
- Ájulás
- Az infúzió beadási helyén bőrreakciók, érgyulladás, duzzanat
- Vérrögképződés
- Akut mieloid leukémia és mielodiszpláziás szindróma (vérképző rendszert érintő daganatos betegségek) jelentkezhet olyan betegeknél, akiknél a docetaxelt bizonyos, daganatos betegség kezelésére szolgáló gyógyszerekkel együtt alkalmazzák

Ritka: 1000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet
- A vékony- vagy a vastagbél gyulladása, ami halálos is lehet (gyakoriság nem ismert), bélátfúródás

Nem ismert: a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg
- Interstíciális tüdőbetegség (a tüdő köhögést és légzési nehezítettséget okozó gyulladása. A tüdőgyulladás akkor is kialakulhat, amikor a docetaxel-kezelést sugárterápiával együtt alkalmazzák)
- Tüdőgyulladás (a tüdő fertőzéses eredetű gyulladása)
- Tüdőfibrózis (a tüdőben zajló hegesedés és tüdőszövet-megvastagodás, ami légszomjjal jár)
- Homályos látás, melyet a szemben lévő ideghártya duzzanata (cisztoid makulaödéma) okoz
- Az injekció beadását követően, a korábbi beadás helyén fellépő reakció

További, a forgalomba hozatalt követő tapasztalatok (a mellékhatások gyakorisága nem ismert)
- Non-Hodgkin limfóma (az immunrendszert érintő rákos betegség) és egyéb rákos betegségek jelentkezhetnek olyan betegeknél, akiknél a docetaxelt bizonyos, rákbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerekkel együtt alkalmazzák.
- Csontvelő-szuppresszió és más vérképzőszervi és nyirokrendszeri (hematológiai) mellékhatásokat jelentettek. Disszeminált intravaszkuláris koaguláció (szerte a kiserekben bekövetkező vérrögképződés, csökkent vérlemezkeszám, vérzések stb.) eseteket jelentettek, melyek gyakran vérmérgezéssel (szepszissel) vagy több szerv elégtelenségével összefüggésben léptek fel.
- Beszámoltak anafilaxiás sokk (súlyos allergiás reakció) eseteiről, melyek közül néhány halálos kimenetelű volt.
- Docetaxel alkalmazása során ritkán görcsöket és átmeneti eszméletvesztést is megfigyeltek. Ezek a reakciók néha a gyógyszer infúziója során jelentkeznek.
- Nagyon ritka esetben, jellegzetesen a gyógyszer infúziós beadása alatt és az allergiás reakciókkal összefüggésben fellépő, átmeneti látászavarokat (villanások, fényfelvillanások, látótérkiesés) jelentettek. Ezek a panaszok az infúzió leállítását követően megszűntek.
Ritkán jelentettek fokozott könnyezést kötőhártya-gyulladással együtt vagy anélkül, valamint fokozott könnyezéssel járó könnycsatorna-elzáródást.
- Beszámoltak ototoxicitás, hallászavar és/vagy halláscsökkenés ritka eseteiről.
- Szívroham ritka eseteit jelentették.
- Kamrai ritmuszavar vagy kamrai tahikardia (szabálytalan és/vagy szapora szívverésként nyilvánul meg, súlyos légszomj, szédülés, és/vagy ájulás). A tünetek némelyike súlyos lehet. Ha ez előfordul, azonnal értesítse kezelőorvosát.
- Ritkán vénás vérrögképződéses (tromboembóliás) esetek előfordulásáról számoltak be.
- Emésztőrendszeri események következtében jelentkező kiszáradás, emésztőrendszeri átfúródás, nem megfelelő vérellátás miatti iszkémiás vastagbélgyulladás, vastagbélgyulladás (kolítisz) és neutropeniás enterokolítisz ritka előfordulását jelentették. Bélelzáródás (íleusz) ritka eseteiről is beszámoltak.
- A májgyulladás nagyon ritka eseteit jelentették, melyek néha halálos kimenetelűek voltak, kiváltképp a már előzetesen fennálló májbetegségben szenvedő betegeknél.
- Bőrbetegségek, mint a lupusz eritematózusz bőrtünetei és hólyagos bőrkiütések, mint eritéma multiforme. Docetaxel-kezelés során beszámoltak szkleroderma-szerű elváltozásokról is, melyeket általában perifériás limfödéma előz meg. Tartósan fennálló hajhullás eseteit jelentették.
- Stevens-Johnson-szindróma (SJS) és toxikus epidermális nekrolízis (TEN) (hólyagok, hámlás vagy vérzés a bőre bármely részén (köztük az ajak, a szem, a száj, az orr, a nemi szervek, a kéz és a láb területén), kiütéssel vagy anélkül. Emellett influenzaszerű tüneteket, például lázat, hidegrázást vagy izomfájdalmat is tapasztalhat.)
- akut generalizált exantémás pusztulózis (AGEP) (bőr alatti csomókkal és duzzanattal járó vörös, hámló, nagy kiterjedésű kiütés (a bőrredőket, a törzset és a felső végtagokat is érintve), valamint lázzal járó hólyagos elváltozások.)
- A korábban besugárzott területeken ritkán a sugárkezelés utáni elváltozás jelentkezhet. A folyadék-visszatartást nem kísérte heveny vizeletmennyiség-csökkenés vagy vérnyomásesés. Kiszáradást, illetve tüdővizenyőt ritkán jelentettek.
- A vér sótartalmának (nátrium), és/vagy magnéziumtartalmának csökkenése (az elektrolit-háztartás egyensúlyának zavarai).
- tumorlízis-szindróma, egy súlyos betegség, amit a vérvizsgálati eredmények, mint például emelkedett húgysav-, kálium- és foszforszint, és csökkent kalciumszint alapján diagnosztizálnak, és a következő tünetekkel jár: görcsrohamok, veseelégtelenség (csökkent mennyiségű vagy sötétebb vizelet) és szívritmuszavarok. Ha ilyet észlel, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát.
- az izmok gyulladása (miozitisz - meleg, vörös, duzzadt izmok - ami izomfájdalommal és gyengeséggel jár.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a Docetaxel Hospira-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A külső csomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Nem fagyasztható.

A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

0,9%-os nátrium-klorid- vagy 5%-os glükózoldattal való hígítás után az oldat kémiai és fizikai stabilitása 25 °C alatt tárolva 4 órán át bizonyított. Mikrobiológiai szempontból az elkészített infúziós oldat haladéktalanul felhasználandó.

Felbontás utáni tárolás: a 8 és 16 ml-es kiszerelésnél, többszöri felhasználás esetén, legfeljebb háromszori újraszúrás lehetséges. Ebben az esetben a maradék oldat 2-8 °C közötti tárolás mellett, fénytől védve, legfeljebb 28 napon át őrzi meg mikrobiológiai, kémiai és fizikai stabilitását.
Az ettől eltérő tárolási idő és tárolási körülmények a felhasználó felelősségét képezik.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Docetaxel Hospira?
- A készítmény hatóanyaga: docetaxel. 10 mg docetaxelt tartalmaz az oldat milliliterenként.
- Egyéb összetevők: citromsav (vízmentes), vízmentes etanol (lásd 2. pont, "A Docetaxel Hospira alkoholt (etanol) tartalmaz"), nitrogén, makrogol 300, poliszorbát 80.

Milyen a Docetaxel Hospira külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
A Docetaxel Hospira koncentrátum oldatos infúzióhoz tiszta, színtelen vagy enyhén sárgás oldat.

Kiszerelések: 2 ml, 8 ml, illetve 16 ml oldat, I. típusú színtelen, átlátszó injekciós üvegben vagy Onco-Tain típusú injekciós üvegben, gumidugóval és lepattintható kupakkal.
Az ONCO-TAIN típusú injekciós üvegek arra szolgálnak, hogy az üveg eltörése esetén elkerülhető legyen a készítmény kiömlése.

Egy doboz egy injekciós üveget tartalmaz.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2023. 01. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!