A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

RAMIPRIL HEXAL 10 mg tabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

ramipril

ramipril 10 mg tabletta / filmtabletta / kapszula

  • C - CARDIOVASCULARIS RENDSZER
  • C09 - A RENIN-ANGIOTENSIN RENDSZERRE HATÓ KÉSZÍTMÉNYEK
  • C09A - ACE-INHIBITOROK, ÖNMAGUKBAN
  • C09AA - ACE-inhibitorok, önmagukban
  • C09AA05 - Ramipril
hirdetés

RAMIPRIL HEXAL 10 mg tabletta 30x

30x

V

1 084 Ft

OGYI-T-10422/03

TB támogatás

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Ramipril HEXAL tabletta, és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Ramipril HEXAL tabletta egy ramipril hatóanyagot tartalmazó gyógyszer. Az úgynevezett ACE-gátlók (angiotenzin konvertáló enzim-gátlók) csoportjába tartozik.
A Ramipril HEXAL tabletta az alábbiak szerint hat:
- Csökkenti az Ön szervezetében azoknak az anyagoknak a termelését, amelyek emelhetik a vérnyomást.
- Ellazítja és tágítja az ereket.
- Megkönnyíti a szív számára a vér keringtetését a szervezetében.
A Ramipril HEXAL tabletta alkalmazható:
- A magas vérnyomás (hipertónia) kezelésére
- Szívinfarktus vagy sztrók kockázatának csökkentésére
- A vesekárosodás kockázatának csökkentésére vagy a vesekárosodás rosszabbodásának késleltetésére (függetlenül attól, hogy Ön cukorbetegségben szenved-e vagy sem)
- A szív kezelésére, amikor az nem tud elegendő vért pumpálni a szervezet többi részébe (szívelégtelenség)
- Szívinfarktust (miokardiális infarktus) követő kezelésre szívelégtelenség esetén.
2. Tudnivalók a Ramipril HEXAL tabletta szedése előtt

Ne szedje a Ramipril HEXAL tablettát:
- ha allergiás a ramiprilre, bármely más ACE-gátlóra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Az allergiás reakció tünetei lehetnek a kiütés, a nyelési vagy légzési nehézség, ajkainak, arcának, nyelvének vagy torkának duzzanata.
- ha Önnél már jelentkezett olyan súlyos allergiás reakció, amit angioödémának neveznek. Ennek jelei lehetnek a viszketés, csalánkiütés, vörös foltok a kezén, lábán és a torkán, a torok, nyelv és a szem körüli terület és az ajkak duzzanata, a nyelési vagy légzési nehézség.
- amennyiben Ön művesekezelésben, vagy bármely vérszűrő eljárásban részesül. Az alkalmazott berendezéstől függően a Ramipril HEXAL tabletta kezelés nem biztos, hogy megfelelő Önnek.
- amennyiben olyan vesebetegségben szenved, amikor a vese vérellátása csökkent (veseartéria szűkület).
- amennyiben több mint 3 hónapja terhes. (Azonban a terhesség korai szakaszában sem ajánlott szedni a Ramipril HEXAL tablettát (lásd a "Terhesség és szoptatás" című részt.)
- Amennyiben az Ön vérnyomása rendellenesen alacsony vagy instabil. Ezt a döntést kezelőorvosának kell meghoznia.
- ha Ön cukorbeteg vagy károsodott veseműkődése van és a magas vérnyomás kezelésére ARB-ket (angiotenzin-II receptor antagonisták, mint pl. valzartán, lozartán) és/vagy aliszkirennek nevezett vérnyomáscsökkentőt szed.
Ne szedje a Ramipril HEXAL tablettát, ha Önre illik valamelyik a fent felsoroltak közül. Amennyiben bizonytalan kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi a Ramipril HEXAL tablettát.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Ramipril HEXAL tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
- ha Önnek szív- máj vagy vese-rendellenessége van,
- ha Ön jelentős folyadék- vagy sóveszteséget szenvedett a szokásosnál is hevesebb hányás, hasmenés, vagy izzadás miatt, ha Ön sószegény diétán van, hosszabb ideje vízhajtókat (diuretikumokat) szed vagy művesekezelésben (dialízis) részesül,
- ha Ön rovarmérgekkel szembeni deszenzibilizáló kezelésben fog részesülni,
- ha érzéstelenítést fognak Önnél alkalmazni. Ezt vagy operáció, vagy fogászati beavatkozás esetén alkalmazzák. Egy nappal a beavatkozás előtt felfüggesztheti a Ramipril HEXAL tabletta kezelést, kérje ki kezelőorvosa tanácsát.
- ha magas vérének a kálium-szintje (és ezt a vérvizsgálat is igazolta),
- ha ún. kollagén-betegségben szenved, mint például szkleroderma vagy a szisztémás lupusz eritematózus betegség.
- Feltétlenül közölje kezelőorvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy teherbe eshet. A Ramipril HEXAL tabletta szedése a korai terhesség időszakában nem ajánlott. Nem szabad szedni a gyógyszert, ha több, mint 3 hónapja terhes, minthogy súlyos károkat okozhat a magzatnak, ha a terhességnek ebben a szakaszában szedi (lásd a "Terhesség és szoptatás" című részt).
- ha Ön cukorbeteg vagy károsodott a veseműködése, és a magas vérnyomás kezelésére aliszkirennek nevezett vérnyomáscsökkentőt szed.
- ha a magas vérnyomás kezelésére az alább felsorolt gyógyszerek közül bármelyiket szedi:
- ARB-k (angiotenzin-II receptor antagonisták, mint pl. valzartán, lozartán).
- aliszkiren.
Amennyiben a fent felsoroltak közül valamelyik illik Önre (vagy nem tudja biztosan, hogy illik-e) kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi a Ramipril HEXAL tablettát.
Gyermekek és serdülők
A Ramipril HEXAL tabletta alkalmazása 18 év alatti gyermekek és serdülők esetén nem javasolt, mert ebben a betegcsoportban a Ramipril HEXAL tabletta biztonságosságát és hatásosságát még nem igazolták.
Egyéb gyógyszerek és a Ramipril HEXAL tabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Ez azért fontos, mert a Ramipril HEXAL tabletta befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Ugyanakkor más gyógyszerek is befolyással lehetnek a Ramipril HEXAL tabletta hatására.
Kérjük, jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. Csökkenthetik a Ramipril HEXAL tabletta hatását:
- Fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők (nem-szteroid gyulladáscsökkentők, NSAID-ok, pl. ibuprofen, indometacin, acetilszalicilsav).
- Az alacsony vérnyomás, sokk, szívelégtelenség, asztma vagy allergiás állapotok kezelésére szolgáló gyógyszerek, pl. efedrin, noradrenalin vagy adrenalin. Kezelőorvosának ellenőriznie kell a vérnyomását.
Kérjük, jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. Ezek a gyógyszerek fokozhatják a valószínűségét, hogy Önnél mellékhatás jelentkezik, ha együtt szedi a Ramipril HEXAL tablettával:
- Fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők (nem-szteroid gyulladáscsökkentők, pl. ibuprofen, indometacin, acetilszalicilsav).
- Daganatellenes gyógyszerek (kemoterápiás gyógyszerek).
- A beültetett szervek kilökődését gátló gyógyszerek, pl. ciklosporin.
- Vizelethajtók, pl. furoszemid.
- Gyógyszerek, amelyek emelhetik a vér kálium-szintjét, pl. spironolakton, triamteren, amilorid, kálium sók, heparin (vérhígító).
- Gyulladásos betegségek kezelésére szolgáló szteroidok, pl. prednizolon.
- Allopurinol (a húgysav csökkentésére szolgál a vérben).
- Prokainamid (szívritmus rendellenességek kezelésre).
- Egyéb vérnyomáscsökkentők, ARB-k (angiotenzin-II receptor antagonisták, mint pl. valzartán, lozartán) és aliszkiren.
Kérjük, jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. A Ramipril HEXAL tabletta befolyásolhatja hatásukat:
- Cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek, pl. szájon át alkalmazandó vércukorszint csökkentők és az inzulin. A Ramipril HEXAL tabletta csökkentheti a vércukorszintet. Fokozottan ellenőrizze a vércukorszintjét, ha Ramipril HEXAL tablettát szed.
- Lítium (mentális betegségek kezelésére). Az Ön lítium-szintjét fokozottan ellenőriznie kell kezelőorvosának.
Amennyiben a fent felsoroltak közül valamelyik illik Önre, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi a Ramipril HEXAL tablettát.
A Ramipril HEXAL tabletta egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal
- Ha a Ramipril HEXAL tabletta kezelés során alkoholt fogyaszt, szédülhet, vagy bizonytalanság érzése lehet. Amennyiben nem biztos, hogy mennyi alkoholt fogyaszthat a Ramipril HEXAL tabletta kezelés alatt, kérdezze meg kezelőorvosát, mivel a vérnyomás csökkentő gyógyszerek és az alkohol egymás hatását erősíthetik.
- A Ramipril HEXAL tabletta étellel együtt vagy anélkül is bevehető.
Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A kezelőorvos azt fogja tanácsolni Önnek, hogy hagyja abba a gyógyszer szedését, mielőtt teherbe esik, vagy ahogy megtudja, hogy terhes és hogy a Ramipril HEXAL tabletta helyett egy másik gyógyszert kezdjen el szedni. A Ramipril HEXAL tabletta szedése nem ajánlott a korai terhesség időszakában.Nem szabad szedni a Ramipril HEXAL tablettát a 3. terhességi hónap után, mert súlyos károkat okozhat a magzatnak.

Közölje kezelőorvosával, amennyiben szoptat, vagy el szeretné kezdeni a szoptatást. A Ramipril HEXAL tabletta alkalmazása nem javasolt szoptató anyáknak. Amennyiben szoptatni szeretne, kezelőorvosa másik készítményt választhat az Ön számára, különösen abban az esetben, ha gyermeke újszülött vagy koraszülött.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Szédülhet a Ramipril HEXAL tabletta kezelés során. Ez gyakoribb a Ramipril HEXAL tabletta kezelés megkezdésekor, vagy az adag emelésekor. Ha ez a tünet jelentkezik, ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket.
3. Hogyan kell szedni a Ramipril HEXAL tablettát?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A gyógyszer szedése
- Mindennap, ugyanabban az időben, szájon át vegye be a gyógyszert.
- Egészben, folyadékkal nyelje le a tablettát.
- Ne törje vagy rágja össze a tablettát.
A készítmény ajánlott adagja

Magas vérnyomás kezelésére
- A szokásos kezdő adag 1,25 mg vagy 2,5 mg naponta egyszer.
- A kezelőorvosa addig fogja módosítani az adagot, amíg a megfelelő vérnyomásértéket be nem sikerül állítani.
- A maximális napi adag 10 mg naponta egyszer.
- Amennyiben Ön már szed vizelethajtó gyógyszereket, kezelőorvosa megszakíthatja a szedést vagy módosíthatja a vizelethajtó adagját, mielőtt elkezdi a Ramipril HEXAL tabletta kezelést.
Szívinfarktus vagy agyvérzés kockázatának csökkentésére
- A szokásos kezdő adag 2,5 mg naponta egyszer.
- A kezelőorvosa növelheti az adagot.
- A szokásos napi adag 10 mg naponta egyszer.
A vesekárosodás kockázatának csökkentésére vagy a vesekárosodás rosszabbodásának késleltetésére
- A szokásos kezdő adag 1,25 mg vagy 2,5 mg naponta egyszer.
- A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.
- A szokásos napi adag 5 mg vagy 10 mg naponta egyszer.
Szívelégtelenség kezelésére
- A szokásos kezdő adag 1,25 mg naponta egyszer.
- A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.
- A maximális napi adag 10 mg. Napi kétszeri adagolás javasolt.
Szívinfarktust követően alkalmazandó kezelés
- A szokásos kezdő adag 1,25 mg naponta egyszer - 2,5 mg naponta kétszer.
- A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.
- A szokásos napi adag 10 mg. Napi kétszeri adagolás javasolt.
Idős betegek esetén
Kezelőorvosa csökkenteni fogja a kezdőadagot és lassabban fogja módosítani a kezelés során az adagot.
Ha az előírtnál több Ramipril HEXAL tablettát vett be
Azonnal beszéljen kezelőorvosával vagy menjen a legközelebbi kórházi sürgősségi osztályra. Ne vezessen a kórházba, kérjen meg valakit, hogy vigye el, vagy hívja a mentőket. Vigye magával a gyógyszerét, ebből fogja a kezelőorvosa pontosan tudni, hogy milyen gyógyszert vett be.
Ha elfelejtette bevenni a Ramipril HEXAL tablettát
- Vegye be a következő adagot, amikor legközelebb esedékes.
- Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek

Azonnal hagyja abba a Ramipril HEXAL tabletta szedését és keresse fel kezelőorvosát, ha az alábbi súlyos mellékhatások valamelyikét tapasztalja magán, mivel lehetséges, hogy sürgős orvosi beavatkozásra lesz szükség:
- Az arc, az ajkak vagy a torok duzzanata, emiatt nehezített lehet a nyelés vagy a légzés, viszketés és kiütések. Ezek a Ramipril HEXAL tabletta által kiváltott súlyos allergiás reakció jelei lehetnek.
- Súlyos bőrreakciók, beleértve a kiütés a fekélyképződést a szájban, meglévő bőrbetegségének rosszabbodása, a bőr vörösödése, hólyagosodása vagy leválása (az ún. Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis vagy eritéma multiforme néven ismert betegség).
Azonnal jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiak valamelyikét tapasztalja:
- Gyorsabb szívverés, szabálytalan vagy heves szívdobogás (ún. palpitáció), mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban vagy ennél is súlyosabb szívbetegségek beleértve a szívinfarktust, vagy az agyvérzést.
- Légszomj vagy köhögés, ezek tüdőrendellenességek jelei lehetnek.
- Könnyebben kialakuló véraláfutás, hosszabb ideig tartó vérzés, vagy a vérzésre utaló bármilyen jel (pl. ínyvérzés), lila tűszúrásszerű pöttyök a bőrön, vagy ha a szokásosnál könnyebben kap el fertőző betegségeket, torokfájás és láz, fáradtság, gyengeség, szédülés vagy sápadt bőr. Ezek a tünetek a vérképzőszervi és csontvelő rendellenességek jelei lehetnek.
- Súlyos gyomorfájdalom, amely a hátba is kisugárzik. Ez a pankreatitis jele lehet (hasnyálmirigy-gyulladás).
- Láz, hidegrázás, fáradtság, étvágytalanság, gyomorfájdalom, hányinger, a bőr vagy a szemek sárgás elszíneződése (sárgaság). Ezek olyan májbetegség jelei lehetnek, mint a hepatitisz (májgyulladás) vagy a májkárosodás.
Egyéb mellékhatások lehetnek még:
Jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnál tovább fennáll.
Gyakori (100-ból 1-10 beteget érint):
- Fejfájás, fáradtság.
- Szédülés. Ez a tünet gyakrabban jelentkezik a Ramipril HEXAL tabletta kezelés kezdetén, illetve az adag emelése esetén.
- Gyengeség, hipotenzió (rendellenesen alacsony vérnyomás), különösen, amikor gyorsan áll fel vagy ül le.
- Száraz, ingerlő köhögés, arcüreggyulladás (szinuszitisz) vagy hörghurut, légszomj.
- Gyomor- vagy bélfájdalom, hasmenés, emésztési zavar, hányinger vagy hányás.
- Kiütés mely lehet kiemelkedő vagy nem kiemelkedő is.
- Mellkasi fájdalom.
- Görcsök, vagy fájdalom az izmokban.
- A vérvizsgálati eredmények a szokásosnál magasabb kálium-szintet jeleznek a vérben.
Nem gyakori (1 000-ből 1-10 beteget érint):
- Egyensúly problémák (vertigo).
- Viszketés vagy rendellenes bőrérzékelés, mint pl. zsibbadás, bizsergés, szúró vagy égő érzés, lúdbőrös érzés (perifériás idegbántalom).
- Az ízérzés elvesztése vagy megváltozása.
- Alvászavarok.
- Depressziós állapot, szorongás, feszültebbnek érzi magát a szokásosnál vagy nyugtalanság.
- Orrdugulás, légzési nehézség vagy asztmájának rosszabbodása.
- Duzzanat a beleiben, amelyet bélrendszeri angioödémának neveznek, mely hasi fájdalommal, hányással és hasmenéssel jár.
- Gyomorégés, székrekedés vagy szájszárazság.
- Fokozott vízfelvétel és ürítés.
- A szokásosnál fokozottabb izzadás.
- Csökkent étvágy vagy étvágytalanság (anorexia).
- Szaporább vagy szabálytalan szívverés. Duzzadt karok és lábak. Ezek a fokozott vízvisszatartás jelei lehetnek.
- Kipirulás.
- Homályos látás.
- Ízületi fájdalom.
- Láz.
- Szexuális működési zavar férfiakban, illetve csökkent szexuális vágy férfiakban és nőkben.
- Bizonyos fehérvérsejt-típus megnövekedett száma (eozinofília) a vérvizsgálati eredményben.
- A vérvizsgálati eredmények változást mutatnak a máj-, hasnyálmirigy vagy vesefunkciós értékekben.
Ritka (10 000-ből 1-10 beteget érint):
- Bizonytalanság vagy zavartság érzése.
- Vörös és duzzadt nyelv.
- Erőteljes bőrleválás vagy hámlás, viszkető göbös kiütés.
- Körömrendellenességek (a köröm meglazulása vagy leválása a körömágyból).
- Bőrkiütés vagy bevérzések a bőrön.
- Foltok a bőrön és hideg végtagok.
- Vörös, viszkető, duzzadt vagy vizenyős szemek.
- Hallásromlás vagy fülcsengés.
- Gyengeség érzése.
- A vérvizsgálati eredmények csökkenést mutatnak a vörösvértestek, fehérvérsejtek vagy a vérlemezkék számában és a hemoglobin mennyiségében.
Nagyon ritka (10 000-ből egynél kevesebb beteget érint):
- A szokásosnál fokozottabb fényérzékenység.
- Egyéb jelentett mellékhatások:
- Jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnál tovább fennáll:
- Koncentrációzavar.
- Duzzadt száj.
- A vérvizsgálati eredmények túlzottan kevés vérsejtet mutatnak.
- A vérvizsgálati eredmények a szokásosnál alacsonyabb nátrium-szintet mutatnak a vérben.
- A kéz- és a lábujjak színe a hidegben megváltozik és bizseregő vagy fájdalmas érzés jelentkezik, amikor újra felmelegednek (Raynaud-jelenség).
- A mell megnagyobbodása férfiakban.
- Lelassult vagy gátolt reakciók.
- Égő érzés.
- A szaglás megváltozása.
- Hajhullás.
Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Ramipril HEXAL tablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A csomagoláson feltüntetett lejárati idő ("Felhasználható:") után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Ramipril HEXAL tabletta?
- A készítmény hatóanyaga a ramipril.
Ramipril HEXAL 2,5 mg tabletta: 2,5 mg ramipril tablettánként.
Ramipril HEXAL 5 mg tabletta: 5 mg ramipril tablettánként.
Ramipril HEXAL 10 mg tabletta: 10 mg ramipril tablettánként.
- Egyéb összetevők: nátrium-sztearil-fumarát, nátrium-hidrogén-karbonát, hipromellóz, hidegen duzzadó keményítő, mikrokristályos cellulóz.

Milyen a Ramipril HEXAL tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Ramipril HEXAL 2,5 mg tabletta:
Fehér, hosszúkás, lapos felületű, metszett élű tabletta egyik oldalán "R 2,5" jelzéssel, mindkét oldalán felező bemetszéssel. A tabletta egyenlő adagokra osztható.
Ramipril HEXAL 5 mg tabletta:
Fehér, hosszúkás, lapos felületű, metszett élű tabletta egyik oldalán "R 5" jelzéssel, mindkét oldalán felező bemetszéssel. A tabletta egyenlő adagokra osztható.
Ramipril HEXAL 10 mg tabletta:
Fehér, hosszúkás, lapos felületű, metszett élű tabletta, egyik oldalán "R 10" jelzéssel, mindkét oldalán felező bemetszéssel. A tabletta egyenlő adagokra osztható.

Csomagolás:
30 db tabletta OPA/ALU/PVC//ALU buborékcsomagolásban és dobozban vagy nedvességmegkötővel ellátott csavaros kupakkal lezárt HDPE tartályban és dobozban.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2014. 05. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!