2015-ben Kína megrendezi a világ legnagyobb integrált egészségügyi ágazati eseményét, a "tHIS"-t

A Kínában vezető egészségügyi rendezvényszervező cég, a Reed Sinopharm Exhibitions, szerdán bejelentette, hogy Egészségügyi Ágazati Csúcstalálkozót (The Health Industry Summit [tHIS]) rendez Sanghajban. Az új eseményen, amelyre 2015. május 15-18-a közt kerül sor a világ legnagyobb, egyetlen épülettömbben működő kiállítási komplexumában, a sanghaji Nemzeti Kiállítási és Konferenciaközpontban, a Csúcstalálkozó keretében több mint 100 konferenciát bonyolítanak le az óriási, 260.000 m2-es kiállítási területen, mivel a Konferenciaközpont ebben az időben a másik három legnagyobb egészségügyi ágazati kiállítás, nevezetesen a CMEF, a PHARMCHINA és az API CHINA helyszínéül is szolgál. Így az esemény gyakorlatilag a világ legjelentősebb, integrált egészségügyi ágazati rendezvénye lesz.

hirdetés

Nem meglepő, hogy a Reed Sinopharm, a kínai állam tulajdonában lévő Sinopharm Csoport és a világ vezető rendezvényszervező vállalata, a Reed Exhibitions vegyes vállalata ilyen jelentős nemzetközi esemény megszervezése mellett döntött. Tekintve, hogy az előrejelzések szerint a kínai egészségügyi ágazat 2020-ra 8 billió jüan (1,2 billió USA dollár) forgalmú ágazattá növi ki magát, és a szolgáltatásai iránti kereslet folyamatosan nő, a döntés célja egyértelműen az, hogy elősegítsék a már most is jelentős méretű kínai ágazat nemzetközi szintű kereskedelmi ügyleteit és erősítsék nemzetközi befolyását.

A kiállítás mellett, amely teljes képet ad a gyógyszergyártó és az egészségügyi ágazati értékesítési láncáról, változatos konferenciaprogram keretében tájékozódhatnak a résztvevők a legújabb politikai és befektetési irányzatokról, kutatási és fejlesztési eredményekről, gyártásról és forgalmazásról, szakképzésről és kórházi alkalmazásokról. Becslések szerint 140 országból és területről több mint 6000 kiállító, és rekordszámú, 150.000 szakmai látogató, illetve a tudományos élet vezető képviselői jönnek el erre a különleges, egyedülálló kiállításra jövő májusban, amely jelentős üzleti szolgáltatási és turisztikai bevételi lehetőségeket biztosít Sanghaj városa számára.

Amellett, hogy az egyik legjelentősebb egészségügyi ágazati kiállításnak szánják, a tHIS céljai közt szerepel az is, hogy fórumként szolgáljon a gyógyszergyártási és gyógyászati szektor közti, illetve az e szektorokon belüli szinergiák feltárásához, hiszen a két ágazat forgalmazói és végfelhasználói közt jelentős az átfedés, és egyre több vállalat tevékenysége terjed ki mindkét szektorra.

Mivel a kínai egészségügyi ellátási szektor mindössze 5%-át adja a kínai GDP-nek, e területen rendkívül ígéretesek a befektetési és növekedési lehetőségek, különösen, mivel ehhez a demográfiai trendek és az eljövendő évtizedek fokozódó urbanizációja kedvező alapokat biztosítanak. Mindazonáltal az ágazat szereplői úgy gondolják, hogy bár a szektorban jelentős növekedés érhető el, a cégeknek valószínűleg éles versennyel és mélyreható strukturális átalakulásokkal kell szembenézniük. Ahhoz, hogy Kína megvalósíthassa a jövőre vonatkozó elképzeléseit, feltétlenül erősítenie kell a helyi vállalkozások versenyképességét, és olyan gazdasági környezetet kell teremtenie, amely jobban segíti az innovációt.

Szerző:

PHARMINDEX Online