Átadták az Astellas-díjakat

hirdetés

Budapest, 2012. február 9., csütörtök (MTI) - Kihirdették a Jubileumi Astellas-díj - Az Év Orvosa 2011 pályázat nyerteseit orvosszakmai kategóriákban és a közönség szavazatai alapján.


A zsűri döntésének értelmében a 2011-es Astellas-díj - Az Év Orvosa pályázat szakmai versenyét és az ezzel járó Astellas-díjat alapellátás kategóriában Páll Gabriella gödöllői és budapesti házi gyermekorvos, orvosi diagnosztika kategóriában Cserni Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Kórház patológusa, egyetemi tanár vehette át. A sebészeti jellegű szakterületek kategóriában a díjat Oberna Ferenc sebész főorvosnak, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Arc-, Állcsont Szájsebészeti és Fül-Orr Gégészeti Osztály vezetőjének, konzervatív orvosi szakterületek kategóriában Harcos Péternek, a budapesti Szent Imre Kórház neurológusának, osztályvezető főorvosnak ítélték oda. Rehabilitáció és krónikus ellátás kategóriában Ruzsa Ágnes onkológus, a Zala Megyei Kórház osztályvezető főorvosa érdemelte ki az elismerést.


A voksok száma alapján a 2011-es Astellas-közönségdíj nyertese Paszt Attila, a Szegedi Tudományegyetem sebész adjunktusa lett. Az élen végzett továbbá Tizedes György, a pécsi Da Vinci Magánklinika sebész orvosigazgatója, Mátyus János, a Debreceni Egyetem nefrológus docense, Réfy Miklós, a Kalocsa Városi Önkormányzat Szent Kereszt Kórházának szülész-nőgyógyász orvosigazgatója és Rombauer Edit, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet sebész és klinikai onkológus osztályvezető főorvosa - közölte Morva Gábor programvezető az MTI-vel.


Az idei pályázatra a betegek szeretetét és köszönetét kifejező betegtörténetekkel összesen 155 orvost juttatott be a nagyközönség. Ezek közül választotta ki a zsűri december közepén azt a 79-et, aki tovább jutott a döntőt jelentő internetes közönségszavazásra. A hat hét alatt több mint kétszázezer szavazat érkezett.


A 2011-es Év Orvosa pályázat egyik újdonsága, hogy a betegtörténetekkel való jelölés mellett idén szakmai jelölésekre is lehetőség nyílt. A pályázatra 5 orvosszakmai kategóriában összesen 62 felterjesztés érkezett. A zsűri a szakmai jelöléseket január első napjaiban értékelte és a felterjesztésekben leírt információk alapján kiválasztotta a döntőbe jutó 15 orvost. A kategóriánként 3-3 döntős orvos több lépcsős szakmai értékelésen vett részt. A zsűri az eredeti felterjesztésben foglaltak, valamint a szakmai értékelés során kapott eredmények alapján a kategóriák legjobbjairól a díjátadó előtti órákban döntött.

Szerző:

PHARMINDEX Online