Az Argen új technológiája az antitest-terápia hatásosságának növelésére

Az arGEN-X cég bejelentette, hogy új technológiája, az NHance(TM) révén a humán antitestekkel végzett kezelés jelentős mértékben differenciálttá válhat.

Az NHance(TM) technológia szignifikánsan meghosszabbítja a terápiás céllal adott antitestek élettartamát a szérumban, az antitest konstans régió (Fc) révén. A technológia új terápiás paradigmát teremt:

• csökkenhet a beadott dózis,

• nő a hatékonyság, és

• jobban tolerálják a betegek a kezelést.

Az NHance(TM) hatékonyabbnak látszik a jelenleg meglévő Fc-technológiáknál, jobbak a farmakokinetikai paraméterek és nem károsodik az antitestek Fc-mediált killer hatása sem. A technológia alapos validáláson esett át, beleértve a megfelelő preklinikai modelleken történő PK-vizsgálatokat is.

Az NHance(TM) módszer az Fc régió mutációin alapul, Dr. Sally Ward dolgozta ki, (Professor of Immunology at the University of Texas Southwestern Medical Center) a jelenlegi antitest-kutatás egyik világszerte ismert prominens képviselője.

A cég az új technológiát részben saját fejlesztésű antitest-készítményein, részben a fejlesztési együttműködései alapján partnerei hasonló készítményei kapcsán fogja alkalmazni.

"Tovább erősítjük ezzel az új technológiával azt a törekvést, hogy antitest-készítményeinket minél jobban differenciálhatóvá tegyük. Valódi antitest-fegyvertár kialakítása – ez az igazi célunk" – említi Dr. Torsten Dreier, arGEN-X cég fejlesztési igazgatója. "Lenyűgöző hatású az NHance(TM), példának okáért olyan esetekben, amikor igen fontos a hosszabb távú antitest-terápia. Hasznos megoldás krónikus betegségben szenvedő embertársaink számára is, valamint lényeges szempont esetében az antitest-terápia jobb költséghatékonysági mutatója is.

Szerző:

PHARMINDEX Online