Az új cafeteriaszabályok tovább növelhetik az érdeklődést az egészségbiztosítások iránt

hirdetés

Budapest, 2012. december 13., csütörtök (MTI) - Az elmúlt egy évben 21 százalékkal, 4,7 milliárd forintra nőtt a biztosítók egészségbiztosítási díjbevétele, s további növekedést valószínűsít az, hogy jövőre a munkaadók felső határ nélkül vásárolhatnak alkalmazottaiknak egészségbiztosítást - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége csütörtökön az MTI-vel.


Az egészségbiztosítással kapcsolatosan egyetlen kitételt tartalmaz a jogszabály: visszavásárlási értékkel nem rendelkezhet, vagyis a dolgozó nem válthatja készpénzre a biztosítását.


A szövetség felmérése szerint a lakosság 5 százalékának van egészségbiztosítása, de 53 százalékuk számít potenciális vásárlónak.


A Generali Biztosító azt közölte az MTI-vel, hogy felmérése szerint a munkaképes korú lakosság 28,2 százaléka kap valamilyen béren kívüli juttatást cégétől, és az egészségbiztosítást 70 százalékuk tartotta vonzónak.


A jövő évi juttatási csomagok kialakítására is rákérdezett a Generali kutatása a munkaadóknál: a gyorsan felhasználható, viszonylag likvid eszközök voltak a legnépszerűbbek. A megkérdezettek körében az Erzsébet-utalvány 71 százalékos népszerűséggel győzött, a munkaadók 44 százaléka tervezi, hogy jövőre a SZÉP-kártyát is beépíti a cafeteria keretébe. A harmadik helyen az egészségpénztári befizetések álltak, 30 százalékos részaránnyal.

Szerző:

PHARMINDEX Online