Az Új Széchenyi Terv keretében eddig 300 milliárd forintot kapott az egészségügy

hirdetés

Az Új Széchenyi Terv keretében eddig több mint 300 milliárd forint uniós és hazai támogatás jutott Magyarországon az egészségügyi intézményeknek - közölte Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár pénteken, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) rajzpályázatának eredményhirdetésén.


Az NFÜ-nek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a rendezvényen Csepreghy Nándor elmondta, hogy a fővárosban nyolc kórházfejlesztéshez 23,7 milliárd forintot ítélt meg a kormány, míg vidéken 93 kórházi projekt részesült 173,6 milliárd forint támogatásban.


A budapesti és a vidéki adatok jelentős különbségének magyarázata, hogy az uniós szabályoknak megfelelően EU-s támogatásban elsősorban az elmaradottabb régiók részesülhetnek, Budapest és Pest megye kevesebb forrásra jogosult.


A helyettes államtitkár a budapesti Szent János Kórházban tartott ünnepélyes díjátadón azt is elmondta, hogy uniós forrásból sikerült növelni a kórház szakembereinek számát is, ennek eredményeként jelentősen javult a gyógyítás hatékonysága, továbbá az intézmény koraszülöttek speciális ellátását végző centrumának fejlesztése jelenleg is folyamatban van.

Szerző:

PHARMINDEX Online