Címke: omikron

Müller: 98 százalékban az omikron okoz fertőzést

A harmadik oltás felvételén van a hangsúly, hiszen kimutatható, hogy az alapimmunizálást adó két oltástól számított negyedik hónaptól csökken a szervezet védekezőképessége.

Megjelenés: 2022. 02. 10.
Tovább

15 omikronos beteget azonosítottak már Magyarországon

Azoknak az időseknek, akik nyár végén kapták meg harmadik oltásukat, időszerű lenne a negyedik dózis beadása.

Megjelenés: 2021. 12. 21.
Tovább

Az omikron kevésbé lehet veszélyes a tüdőre, mint a korábbi variánsok

A Cambridge Institute of Therapeutic Immunology and Infectious Disease (CITIID) kutatóintézet tanulmányában arra a következtetésre jutott, hogy a legújabb variáns épp amiatt a tulajdonsága miatt terjed könnyebben, aminek köszönhetően kevésbé veszélyes az emberek tüdejére.

Megjelenés: 2021. 12. 20.
Tovább

Kevésbé hatékony az omikron ellen antitesttermelés szempontjából a Szputnyik és a Sinopharm

Kevés vagy semennyi antitestet nem termel a szervezet az omikron variáns ellen, ha Szputnyikkal, Sinopharmmal vagy Johnson & Johnsonnal oltották be egy most megjelent amerikai-svájci kutatás szerint, amit a Bloomberg szemlézett.

Megjelenés: 2021. 12. 17.
Tovább

WHO: Világszintű, nagyon magas kockázatot jelent az omikron variáns

A koronavírus omikron variánsa várhatóan nemzetközi szinten el fog terjedni, így „nagyon magas a kockázata” annak, hogy újabb fertőzési hullámokat idéz elő, amelynek néhány térségben „számos következménye lehet” – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn.

Megjelenés: 2021. 11. 29.
Tovább

A korábbi törzseknél enyhébb, de furcsább megbetegedéseket okozott az omikron

Rendkívül sikeresnek értékelte az oltási akcióhetet a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, aki a koronavírus-járvány további hullámainak megelőzése érdekében újból arra sürgetett mindenkit, hogy vegye fel a vírus elleni vakcinát.

Megjelenés: 2021. 11. 28.
Tovább