Címke: rezidens

A rezidensek képviselőivel tárgyalt az egészségügyért felelős államtitkár

Takács Péter kiemelte, hogy első intézkedései között szerepel a módosított rezidensrendelet mielőbbi előkészítése.

Megjelenés: 2022. 07. 20.
Tovább

Rezidensszövetség: az orvosi bér emelése és a hálapénz betiltása nem tűr halasztást

A Magyar Rezidens Szövetség szerint az orvosi bér emelése és a hálapénz betiltása nem tűr halasztást, de az egyéb, az orvosokra vonatkozó korlátozó intézkedéseket el kell elnapolni az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényben.

Megjelenés: 2020. 11. 25.
Tovább

101 milliárd forinttal több jut jövőre az egészségügyre

Növekednek az egészségügyre fordítható források a jövő évi költségvetési javaslat szerint; 2018-hoz viszonyítva 101 milliárd forinttal jut több az ágazatra.

Megjelenés: 2018. 06. 13.
Tovább

Kiírták az egészségügyi ösztöndíjpályázatokat

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közzétette az idei évre szóló rezidenstámogatási program pályázatait; a hat szakmai területre meghirdetett ösztöndíjprogramra a pályázatokat február 20-ig lehet benyújtani.

Megjelenés: 2018. 01. 11.
Tovább

Éhségsztrájkot folytatnak a lengyel rezidens orvosok

Az egészségügyre fordított kiadások és saját fizetésük emelését is követelő lengyel rezidens orvosok bejelentették: folytatják a múlt héten meghirdetett, szerda reggel felfüggesztett éhségsztrájkjukat, miután eredménytelennek találták a Beata Szydlo kormányfővel folytatott megbeszélést.

Megjelenés: 2017. 10. 12.
Tovább

Romlik a betegbiztonság a kórházakban

Szélsőséges helyzeteket generál az egészségügyi humánerőforrás-krízis – derült ki egy szerdai egészségügyi konferencián a Magyar Rezidensszövetség elnökének előadásából. A szövetség felmérése szerint a belgyógyászati, neurológiai és fül-orr-gégészeti osztályok ügyeletein a rezidensek 2016-ban már szinte teljes mértékben személyes szakorvosi felügyelet nélkül ügyeltek.

Megjelenés: 2017. 01. 23.
Tovább