Gyógyszerjelölt a csökkent vággyal járó szexuális hipoaktivitás (HSDD) kezelésére

hirdetés

Az S1 Pharmaceuticals, Inc. (USA) bejelentette, hogy benyújtotta az FDA számára az új gyógyszer klinikai fejlesztésére vonatkozó kérelmét (IND), Fázis Ib vizsgálatok végzése céljából. A molekula az SIP-104 (Lorexys). A tervezett indikáció a csökkent nemi vággyal járó szexuális hipoaktivitás (HSDD, Hypoactive Sexual Desire Disorder) és a női szexuális dysfunctio.

A Lorexys klinikai fejlesztése a farmakokinetikai és gyógyszerbiztonsági adatokon alapul. A készítmény egy új, fix dózisú kombináció, oralis formula. Hatását a központi idegrendszerre fejti ki, a szexuális hipoaktivitás javításával. Alkalmazható monoterápiásan, és tesztoszteron kezelés adjuvánsaként.

"A Lorexys klinikai vizsgálatainak folytatása nagy előrelépés számunkra” – említi Nicolas G. Sitchon, a cég vezérigazgatója. "A Lorexys klinikai fejlesztési program révén vállalatunk belép a szexuális egészség zavarainak gyógyszerpiacára, egy olyan gyógyszerjelölttel, melynek számos előnye van a jelenleg fejlesztés alatt álló versenytársakkal szemben.”

Az FDA várható engedélye alapján többszörös dózisú, dóziseszkalációs vizsgálat indul, melynek célja a gyógyszer tolerálhatóságának, biztonságosságának és hatásának elemzése a HSDD betegeken. Amennyiben ezek sikerrel zárulnak a következő lépés a Fázis II vizsgálatok indítványozása lesz.

Szerző:

PHARMINDEX Online