Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Beszállítók nélkül leáll az egészségügyi ellátás

A kórházak mintegy 80 milliárd forinttal tartoznak a beszállítóknak. A kintlévőség a kisebb gyártókat tönkre teszi, de már a nagyobbaknak is gondot okoz.

hirdetés
A kórházak mintegy 80 milliárd forinttal tartoznak a beszállítóknak a folyamatos alulfinanszírozás miatt. A hónapok óta tartó elszámolási vita megoldása a kormány szerint az, hogy a tavalyi rekordösszegű tartozásból csak a tőkekövetelés 80 százalékát akarják kifizetni. Az ajánlatot a beszállítók nem fogadják el. László Imre, a DK egészségpolitikusa, Újbuda polgármestere szerint ez a zsarolás minősített esete. A beszállítóknál ugyanis semmilyen szervezet semmilyen vizsgálata nem állapított meg túlárazást, vagy extraprofitot, mégis elvennének tőlük 20 százalékot.
 
Tekintettel a koronavírus járvány okozta vészhelyzetre az Egészségügyi Technológiai és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete arra kéri a tagjait, hogy tegyenek eleget a vírus miatt megnövekvő eszközigénynek. Csakhogy a folyamatos tartozások miatt a cégek egy része már így is hitelből tartja fenn magát, vagy már a csőd szélén áll, tehát ha akarna sem tudna teljesíteni. László Imre szerint nem túlzás azt mondani, hogy ha a beszállítók ebben a kritikus időszakban nem hajlandók, vagy nem tudnak anyagot szállítani, akkor leáll az ellátás.
 

 

Kapcsolódó tartalmak

Forrás: Klubrádió

Ajánlott cikkek

hirdetés