Húsz hónap múlva elkészülhet a pécsi 400 ágyas klinika átalakítása

hirdetés

Pécs, 2012. szeptember 10., hétfő (MTI) - Ideális esetben 20 hónap múlva elkészülhet a 400 ágyas klinika 12,5 milliárd forintból tervezett átalakítása és bővítése a baranyai megyeszékhelyen.


A Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az intézmény döntéshozó testülete a Strabag-MML Kft. ajánlatát találta érvényesnek a beruházásra kiírt közbeszerzési eljáráson. A nyertessel "a közbeszerzési törvényben meghatározott feltételek szerint és határidőn belül" köt szerződést az egyetem, ezután a kivitelezés húsz hónapot vesz igénybe.


Hangsúlyozták, az egészségügyi ellátás megfelelő színvonalú feltételeinek biztosítása kiemelt feladat, ezért az egyetem a 400 ágyas klinika regionális betegellátó központ szerepéből adódóan is abban érdekelt, hogy a nyertes céggel mihamarabb szerződést kössenek.


A PTE utalt arra, hogy a közbeszerzési eljárás lefolytatása az egyetem részéről nem vett több időt igénybe, mint amennyi a hasonló nagyságrendű eljárásoknál szükséges, az ajánlattevő cégek egymás ellen irányuló jogorvoslati kérelmei és azok elbírálása azonban lényegesen meghosszabbították az eljárás időtartamát.


A PTE vezetése még 2010 szeptemberében jelentette be, hogy fejlesztik az egyetem klinikai központját: a 21. századi betegellátás infrastrukturális feltételeinek megteremtését célzó beruházás költségeinek döntő részét a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program forrásaira benyújtott pályázatok révén nyerték el.


A fejlesztés keretében korszerűsítik a 400 ágyas klinikát, a területén a város több pontján működő klinikákat, részlegeket
integráló úgynevezett magkórházat, valamint sürgősségi betegellátó osztályt és oktatási központot hoznak létre.


A munkálatok eredményeként a klinikai központ telephelyeinek száma 16-ról négyre csökken, lehetőséget teremtve a magasabb szintű betegellátásra, a betegutak rövidítésére, valamint az intézmények költséghatékony működtetésére.

Szerző:

PHARMINDEX Online