Orvos híján megszűnt a gyermekkardiológia Sopronban

A Soproni Gyógyközpontban eddig heti 8 órában volt gyermekkardiológiai szakrendelés, amit egy megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvos tartott.

hirdetés

Egy soproni család tavasz óta próbált a hároméves gyermekének időpontot szerezni a helyi gyermekkardiológia szakrendelésre. Nagy nehezen, szeptember végére (!) sikerült időpontot kapniuk. Augusztus 31-én azonban egy levelet kaptak. Ebben az állt, hogy augusztus 27-től megszűnik Sopronban a gyermekkardiológiai rendelés, ezért minél hamarabb kérjenek újabb időpontot a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházba. Müller Cecília országos tiszti főorvos ugyanis a Soprontól 96 kilométerre lévő megyei kórházat jelölte ki területileg illetékes ellátónak.

A Soproni Gyógyközpontban eddig heti 8 órában volt gyermekkardiológiai szakrendelés, amit egy megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvos tartott közreműködői jogviszonyban. A rendelés azért szűnt meg, mert az orvos a továbbiakban nem kívánja ellátni ezt a feladatot – válaszolta a lap kérdésére az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő).

„A relatív sürgős esetek 1-2 napon belül, az enyhébb esetek vagy a kontrollvizsgálatok néhány hónap előjegyzési idővel érhetőek el” - olvasható a válaszban. A Sopronban és környékén élő szülők ilyen esetekben kérhetik az utazási költségeik megtérítését, erősítette meg az Országos Kórházi Főigazgatóság.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

telex

Ajánlott cikkek