Továbbra is Pest megyében a legmagasabb az átoltottság

Az egész országban nőtt az átoltottság az elmúlt egy hétben. A 12 év feletti lakosság átoltottsága 68,4%-os, de mindenhol vannak még, akik nem vették fel az oltást. Az oltatlanokat különösen várják az oltásra az Oltási akcióhéten.

Az átoltottság továbbra is Pest megyében (74,2%), Fejér megyében (70,9%) és Budapesten (70,3%) a legmagasabb. A Dunántúlon magasabb az átoltottság. A legalacsonyabb átoltottságú megyék: Jász-Nagykun Szolnok (60%), Borsod-Abaúj-Zemplén (62%) és Hajdú-Bihar (62,5%).

Az oltás minden megyében egyformán elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál is. Az oltási akcióhét (november 22-29.) során akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben rendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el és oltás érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

koronavirus.gov.hu

Ajánlott cikkek