További cikkek a Koronavírus rovatból

4498 új fertőzöttet találtak, meghalt 88 beteg

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon.

hirdetés

Új tesztek száma: 22 634 (a hétvégi napi átlaghoz képest -2305) Új halálos áldozatok száma: 88 (a hétvégi napi átlaghoz képest -14) Kórházi ellátást igénylők száma: 3997 (az előző napi adathoz képest -202) Lélegeztetőgépre szorulók száma:  148 (az előző napi adathoz képest -17) Az első dózissal oltottak száma: 6 391 940 (az előző napi adathoz képest +1372) A második dózissal is beoltottak száma: 6 163 700 (az előző napi adathoz képest +2700) A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 801 276 (az előző napi adathoz képest +4616) – tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon.

A hétvégén is tart és márciusban is folytatódik az oltási akció, pénteken és szombaton előzetes regisztráció nélkül kérhetik az első, a második, a harmadik oltást a 12 év felettiek, 18 év felett pedig akár a negyedik oltást is be lehet adatni a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben. A negyedik oltást elsősorban az időseknek, a krónikus betegeknek és a transzplantáltaknak ajánlják, eddig csaknem 200 ezren adatták be.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára sikeresnek nevezte az eddigi oltási akciónapokat. A koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal szerint azt mondta, hogy november-decemberben 1,4 millió oltást adtak be az akciónapok keretében, majd később is érzékelhető volt, hogy az akciónapokon kétszer, két és félszer annyian jelentkeznek oltásra, mint a többi napon. Az ellenzék a korlátozások és a veszélyhelyzet megszüntetését követeli, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd politikusa, valamint a főváros 13. egyéni választókerületének közös ellenzéki jelöltje ezt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be.

Többször használható antivirális és antibakteriális maszkbetétet fejlesztettek ki a Miskolci Egyetemen, sterilizálás után a használt védőeszköz nem rögtön a szeméttárolóban végzi. Ez jelentősen csökkentheti a környezeti terhelést és a fertőzésveszélyt, mivel az eldobható maszkokon lévő vírusok és baktériumok az eldobást követően még mindig fertőzőképesek. Ez veszélyforrást jelent a lakosságra, ezért tartják számon veszélyes hulladékként.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Telex

Ajánlott cikkek