A Moderna kifejlesztett egy kombinált egyadagos emlékeztető oltást

Az új vakcina a koronavírus elleni vakcinájával kombinálja a legmesszebbre jutott kísérleti influenza elleni oltóanyagot.

A Moderna csütörtökön közölte, hogy egyetlen oltóanyagot fejleszt, amely a koronavírus elleni emlékeztető adagot kombinálja a kísérleti influenza elleni oltással. A vállalat reméli, hogy végül éves oltásként hozzáadhatja az RSV (respiratory syncitial vírus, vagyis egy óriássejtes, egyszálú RNS-vírus) és más légzőszervi betegségek ellen kifejlesztett vakcinákat is - írta a liner.hu az NBC News cikke nyomán.

“Úgy gondoljuk, hogy egy nagyon nagy lehetőség áll előttünk, ha egy nagy hatékonyságú éves emlékeztető oltóanyagot tudnánk piacra dobni. Úgy gondoljuk, hogy a Moderna elsőként léphetne piacra ezzel a fontos új lehetőséggel” – mondta Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója a befektetőknek a fejlesztés alatt álló gyógyszereiről tartott prezentáció során.

A vállalat továbbá klinikai vizsgálatokat folytat egy RSV-vakcinával is, melyet az idősebb felnőttek körében tesztel. A gyógyszergyártónak már több influenza elleni vakcinajelöltje is fejlesztés alatt áll: az új vakcina a koronavírus elleni vakcinájával kombinálja a legmesszebbre jutott kísérleti influenza elleni oltóanyagot.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: Weborvos

Ajánlott cikkek