A WHO és a CDC is újra ajánlja a maszk viselését

A CDC elsősorban a zárt közösségi terekben ajánlja a maszkviselést, azokon a helyeken, ahol a fertőzések száma újra emelkedőben van.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) és az amerikai járványügyi hatóság (CDC) is olyan ajánlást tett közzé kedden, amely szerint a COVID-19 betegséget okozó koronavírus ellen beoltott embereknek továbbra is célszerű maszkot viselni.

Míg a WHO szerint mindenhol érdemes elővigyázatosnak lenni, a CDC elsősorban a zárt közösségi terekben ajánlja a maszkviselést, azokon a helyeken, ahol a fertőzések száma újra emelkedőben van - írta a qubit.hu.„A COVID-19-vakcinák hatásossága kiemelkedő, de az emberek egy nagyon kis százaléka még így is megbetegszik, miután beolttatta magát. Továbbá azokat is megfertőzhetik, akik nem kapták meg az oltást. Továbbra is mindenkinek ajánljuk a távolságtartást, a maszkviselést, a sűrű kézmosást, a száj eltakarását köhögés vagy tüsszentés esetén, valamint a rosszul szellőző területek elkerülését” – szól a WHO tájékoztatója.

A szakértők szerint ugyan az emberek már nagyon szeretnék elhinni, hogy vége a járványnak, de ez addig nem lesz igaz, amíg az emberek nem tartják be a közegészségügyi intézkedéseket és ajánlásokat. A járványnak elsősorban a minél magasabb beoltottsággal lehetne véget vetni, különben marad az, amit most látunk: a hullámok jönnek-mennek, velük együtt pedig oda-vissza változnak a maszkviselési és egyéb járványügyi szabályok is.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: Weborvos

Ajánlott cikkek