Franciaország: kötelező a koronavírus elleni oltás az egészségügyieknek

Összeomlott az egészségügyi portál, mert túl sokan akartak oltási időpontot foglalni Macron beszéde után.

Franciaországban kötelezővé teszik az oltást az egészségügyi dolgozók számára. A be nem oltott egészségügyiek nem kapnak fizetést, és szeptember 15. után nem is dolgozhatnak.

A köztársasági elnök bejelentette, hogy újabb korlátozásokat vezetnek be az országban a vírus terjedésének megakadályozására, és arról is beszélt, hogy Franciaországban kötelezővé teszik az oltást az egészségügyi dolgozók számára.

„Ha ma nem cselekszünk, az esetek száma tovább növekszik” - mondta a francia elnök, aki arról is beszélt, hogy a 100 százalékos oltottságot szeretnék elérni a 67 milliós országban. Olivier Véran francia egészségügyi miniszter elmondta, hogy a be nem oltott egészségügyi dolgozók nem kapnak fizetést, és szeptember 15. után nem is dolgozhatnak. Ezen kívül - más intézkedések mellett - kijárási tilalmat állítanak vissza a francia fennhatóságú Martinique és Reunion-sziget területein. A miniszter azt is bejelentette, hogy az általános és középiskolások számára oltási kampányt indítanak, amikor szeptemberben újra elkezdődik az iskola.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: Weborvos

Ajánlott cikkek