Hatékony a Sinopharm a gyerekeknél egy kínai kutatás szerint

A kialakult az ellenanyagtermelés és a semlegesítő ellenanyagok szintje az oltás utáni 28-ik napon a felnőttekével összevethető volt.

Erőteljes immunválaszt vált ki a gyermekeknél is a koronavírus elleni Sinopharm-oltás egy kínai kutatás szerint. Az egyik legnagyobb orvosi szaklapban, a Lancetben megjelent vizsgálatban már három éveseknél is tesztelték a vakcinát.

Biztonságos és erőteljes ellenanyagválaszt vált ki a Sinopharm a 3-18 év közötti korosztályokban: ezt mutatta ki egy frissen publikált kínai kutatás a Magyarországon is használt kínai oltásról. A Lancetben megjelent tanulmányról a koronavírus-vakcináció szakirodalmát kiterjedten szemléző Dobson Szabolcs ír a Facebook-oldalán. A tanulmány a Sinopharm gyerekekre kifejtett hatásáról ad számot a Fázis 1 és Fázis 2 klinikai vizsgálatok alapján, és az eredmények ez alapján meggyőzőek. A tesztek alapján a Sinopharm-vakcina egyszerre biztonságos és hatékony, ugyanis robusztus ellenanyagválaszt váltott ki a 3-18 évesek között is. Mint Dobson írja: Az összes beoltott gyermeknél kialakult az ellenanyagtermelés és a semlegesítő ellenanyagok szintje az oltás utáni 28-ik napon a felnőttekével összevethető volt.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: Telex

Ajánlott cikkek