Koronavírusos ápolók is dolgozhatnak az ausztrál kórházakban

A fertőzött, de tünetmentes kollégák egy speciális védőfelszerelést viselve visszatérhetnek a munkába - panaszolták az ápolók.

hirdetés

Attól függetlenül munkába állítják a koronavírus-fertőzött ápolókat Ausztrália legnépesebb államában, hogy ezzel megsértik az egészségügyi protokollt – írja a Guardian nyomán a szeretlekmagyarország.hu. A rendkívüli döntés hátterében az omikron variáns új-dél-walesi, mindent elsöprő terjedése áll, ami miatt komoly munkaerőhiány alakult ki a kórházakban.

A lapot megkereső ápolók elpanaszolták: a kórházak nem hivatalos, szóbeli tájékoztatást adtak arról, hogy a fertőzött, de tünetmentes kollégáik egy speciális védőfelszerelést viselve visszatérhetnek a munkába. Az egészséges ápolók szerint azonban a beteg kollégák sok esetben teljesen nyilvánvaló tünetekkel, például köhögéssel és tüsszögéssel is felveszik a műszakokat. Az egyik sydney-i kórházban a jelek szerint a koronavírussal fertőzött egészségügyi személyzet csak a Covid-osztályon dolgozott. Ezzel szemben más intézményekből származó információk szerint a koronavírusos ápolók nemcsak a világjárványban érintett betegeket kezelik, ráadásul az egészséges munkatársakkal közösen látják el a feladatokat.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Weborvos

Ajánlott cikkek