Négy lépést tenne a MOK a járvány megfékezéséért

A kamara hangsúlyozza: csak közös erővel, a négy javaslat együttes alkalmazásával csökkenthetjük a vírus terjedését.

Már a nyár végén emelkedtek  a koronavírusos esetszámok, ez a tendencia azóta is folytatódik, súlyosbodik. Az új, delta variáns a korábbi mutációknál gyorsabban és agresszívebben terjed. Az európai országok tapasztalata megmutatja, hogy a járvány negyedik hulláma elsősorban az oltatlanokat érinti.

A Magyar Orvosi Kamara az alábbi négy lépéssel igyekszik iránymutatást  adni a  lakosságnak. Ezek együttes alkalmazásával nagymértékben csökkenthetjük a vírus terjedését.

1. Oltás

Továbbra is az elsőszámú védekezési eszköz a vírussal szemben! Az oltás felvételével jelentősen csökken a koronavírus fertőzések és halálozások száma.  

2. Maszk

Zárt térben mindannyian kifejezetten ki vagyunk téve a fertőzés veszélyének, ezért zárt terekben, mint például  boltokban, üzletekben, színházakban, mozikban, éttermekben, stb.  továbbra is viseljünk maszkot!Az influenza járvány ideje is közeledik, a kétféle kórokozó együttes jelenléte különösen fontossá teszi ezt az egyéni védekezést. A COVID fertőzés ellen viselt maszk az influenza ellen is véd!

3. Távolságtartás

Lehetőleg tartsunk legalább két méter távolságot embertársainktól!

4. Kézmosás

Figyeljünk a rendszeres és alapos kézmosásra!

Ez az a 4 lépés, amit mi magunk tehetünk meg a járvány terjedésének megakadályozásáért, egészségünk megóvásáért. A járvány terjedésének megakadályozásához emellett kormányzati intézkedésként szükség van a védettségi igazolvány kiterjedt használatára.A kamara hangsúlyozza: csak közös erővel, a fenti pontok együttes alkalmazásával csökkenthetjük a vírus terjedését! Tegyük meg ezt a minimumot azért, hogy ne álljon le ismét az ország!

A MOK továbbá felhívja a szolgáltatási szektor résztvevőit, hogy amennyiben lehetőségük van rá, töltsék le, nyomtassák ki és használják figyelemfelhívó tábláinkat, ezzel is hozzájárulva a járvány megfékezéséhez.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: Weborvos

Ajánlott cikkek