Németországban megháromszorozódhat a napi fertőzöttek száma a következő hetekben

Németországban újra magas a napi fertőzöttek száma, a szakértők szerint a megbetegedések száma megháromszorozódhat február közepére.

Január 20-án pénteken rekordot döntött a napi megbetegedések száma az országban, 140 160 új fertőzöttet regisztráltak – írja a Reuters.

A hírügynökség úgy értesült, hogy Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter szerint ez a szám tovább növekedhet a következő hetekben, február közepére akár a 400 000-t is elérheti a napi esetszám. Németországban egy héttel ezelőtt a napi fertőzöttek száma 92 223 volt. Az elmúlt hét napban 100 000 emberre 706 fertőzött jutott, és ebből hárman kerültek kórházba – közölte a fertőző betegségekkel foglalkozó Robert Koch Intézet.

Berlinben, ahol a második legtöbb esetszám van, a kieső, karanténba került munkaerő miatt át kell szervezni a közszolgáltatásokat, a közlekedést, a rendőrséget és a gyermekgondozást is. Németországban hétfőn tárgyalnak a tömeges megbetegedések megfékezésére irányuló intézkedésekről. Franciaországban kedden összesen 464 769 esetet regisztráltak, a napi megbetegedések száma közelít a félmillióhoz, ez az eddigi legmagasabb napi esetszám a koronavírus-járvány kezdete óta, írja a Guardian.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Telex

Ajánlott cikkek