További cikkek a Koronavírus rovatból

Tavasszal megszűnhet a Covid-veszélyhelyzet Amerikában

Az intézkedés a magyarok számára elsősorban attól lesz jelentős, hogy májustól külföldiként is védőoltás nélkül utazhatnak majd az Egyesült Államokba.

hirdetés

Sok európai ország már 2021-ben megszüntette a veszélyhelyzetet, az Egyesült Államokban azonban ez a mai napig érvényben maradt. A legfrissebb bejelentés szerint hivatalosan május 11-én szűnne meg a veszélyhelyzet. A hivatalos indoklás szerint ennek oka az új, de már jó ideje domináló variáns, vagyis az omikron viszonylag enyhe mivolta, ami persze nem a fertőzőképességre, hanem sokkal inkább a variáns által okozott betegség súlyosságára vonatkozik.

Az intézkedés az Amerikában élők számára azt is jelenti, hogy például az ingyenes tesztek, vakcinák, illetve a koronavírus kezelésére szolgáló gyógyszerek szövetségi kormány által eddig nagyvonalúan biztosított támogatása is megszűnik. Több szakértő arra hívja fel a figyelmet, hogy naponta még mindig több száz ember hal bele a koronavírus-fertőzésbe, illetve annak szövődményeibe Amerikában. Ez persze már jóval elmarad a járvány csúcspontján észlelt napi 3000 koronavírus-áldozattól, ennek ellenére nem szabad elfeledkezni a több mint 1 millió halálesetről az Egyesült Államokban, amelyeket koronavírus idézett elő. Az intézkedés a magyarok számára elsősorban attól lesz jelentős, hogy májustól külföldiként is védőoltás nélkül utazhatnak majd az Egyesült Államokba.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

index

Ajánlott cikkek