Kihirdették a majomhimlő veszélyhelyzetet New York államban

A vakcinák beadását még nem kezdték meg, de az oltásra már lehet regisztrálni.

hirdetés

New York állam kormányzója, Kathy Hochul veszélyhelyzetet hirdetett helyi idő szerint péntek este a majomhimlő gyors terjedése miatt - írta az Index. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy héttel ezelőtt hirdetett globális egészségügyi vészhelyzetet a majomhimlő miatt. Azóta a betegségben már két embert meghalt Európában - emlékeztet a lap.

Az CNBC szerint New York kormányzója azután hirdette ki a veszélyhelyzetet, hogy az állam egészségügyi főtisztviselője „a közegészségügyet veszélyeztető fenyegetéssé” nyilvánította a majomhimlőt. Kathy Hochul azt mondta: a veszélyhelyzet kihirdetése után az állami szervek hamarabb tudnak lépni a majomhimlő terjedése ellen, és könnyebben lebonyolítják az oltási kampányt is. A vakcinák beadását még nem kezdték meg, de az oltásra már lehet regisztrálni.

A kemény fellépést az indokolhatja, hogy New York államban regisztrálták a legtöbb majomhimlős esetet az Egyesült Államokban: szám szerint 1345 embernél mutatták ki a fertőzést, miközben az Egyesült Államok-szerte összesen 5189 esetet regisztráltak. New Yorkban egyelőre 170 ezer vakcina beadását tervezik, de ez a szám a jövőben még növekedhet - írták.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Weborvos

Ajánlott cikkek