Markánsabb véleménynyilvánítást ígér az orvosok ügyeiben a MOTESZ új elnöke

Hiteles és az eddigieknél markánsabb véleménynyilvánítást ígér az orvostársadalmat érintő szakmai és közéleti kérdésekben a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) új elnöke, Poór Gyula - olvasható a MOTESZ MTI-hez eljuttatott közleményében.

A MOTESZ elnöki posztját idén januártól tölti be Poór Gyula, a Semmelweis Egyetem tanára, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) főigazgatója. A szövetség 128 hazai orvostársaságot és egyesületet képvisel, ezzel a legnagyobb lefedettségű szakmai szervezetek közé tartozik.

A professzor a szövetség feladatairól azt írta: rendszeres fórumot akarnak teremteni a specializálódott orvosi szakterületek átfogó interdiszciplináris kérdéseinek megbeszélésére. A szövetség munkájában kiemelt szerepet kaphat a magyarországi népegészségügyi programokban, az egészségügy aktuális feladataiban és a nemzetközi orvosszakmai testületekben való aktív részvétel.

A MOTESZ párbeszédet kezdeményez a betegekkel és a civil társadalommal, amivel nemcsak az egészségügyi intézmények közösségi szerepvállalását, hanem az orvostársadalom tekintélyének visszaállítását is elő szeretné mozdítani - olvasható a közleményben.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: MTI