Tíz éven belül minden második ember túlsúlyos lesz

Az elhízott emberek a magyar társadalom mintegy 58,4 százalékát teszik ki, ami rettentő magas arány.

hirdetés

Szomorú statisztikai adat látott napvilágot a magyarok egészségi állapotát illetően: bekerültünk Európa legkövérebbjei közé, mint kiderült, mindössze öt ország előz meg minket az EU-ban.

A statisztikák szerint a hatodik helyen állunk az elhízottsági sorrendben, méghozzá Lengyelországgal és Szlovákiával holtversenyben. Ez pedig korántsem jó eredmény, ugyanis ennek tekintetében egyértelmű, hogy egészségtelenül élünk, táplálkozunk, amin sürgősen változtatni kell, ugyanis az elhízás rengeteg betegség kockázatát növeli.

A dobogó első fokára - meglepő módon - Málta került, a második helyen Lettország végzett, míg Finnország került a harmadik helyre. Őket követik a románok és a litvánok, akiket pedig mi követünk harmadmagunkkal. Ami pedig még ennél is szomorúbb, hogy az elhízott emberek a társadalmunk mintegy 58,4 százalékát teszik ki, ami rettentő magas. Az első helyen végzett Málta egyébként nem sokkal magasabb százalékot nyújtott, ugyanis esetükben 62,5 százalék lett az elhízott emberek aránya.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

evamagazin.hu

Ajánlott cikkek