Uniós tagországok kórházai fogadják az ukrán betegeket

Az ukrán egészségügyi rendszer súlyos terhelése miatt az uniós tagországok összehangoltan segítik az ukrán betegeket.

hirdetés

Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy az ukrajnai háború kezdete óta több mint 2000 beteget szállítottak át gyógykezelésre az uniós polgári védelmi mechanizmuson keresztül.

Az ukrán egészségügyi rendszer súlyos terhelése miatt az Európai Unió már több mint egy éve összehangolja az ukrajnai betegek rendszeres orvosi evakuálását valamelyik tagországba. A betegeket 20 európai ország kórházaiba szállították, a kezelésük és gondozásuk mentális egészségügyi és traumatológiai támogatást is magába foglal. Az evakuálásokat Lengyelországban, Rzeszów városában létesített központon keresztül irányítják, és az Ukrajnából szárazföldön szállított betegeket légi úton viszik az európai kórházakba.

Az Európai Bizottság közleményében kiemelte, hogy az ukrán állampolgárok egészségét és életét veszélyeztető brutális orosz invázió hatalmas károkat okozott az ukrán egészségügyi rendszerben. Az uniós biztos szerint az uniós tagországoknak továbbra is együtt kell működniük Ukrajna támogatása érdekében.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

hirado.hu

Ajánlott cikkek