Csaknem 200 milliós tartozást halmozott fel a siófoki kórház

A kórháztól tavaly november óta nem kaptak semmiféle kompenzációt, holott a város cége becsülettel szolgáltatta a hőenergiát.

hirdetés

November óta nem fizette ki a távfűtés díját a siófoki kórház az önkormányzat tulajdonában lévő cégnek. Kis híján 200 millió forintos tartozást halmozott fel az intézmény, amely egyelőre egyezkedni sem kíván. A város polgármestere a fenntartótól is segítséget kér, választ azonban nem kapott. Úgy vélik, nem marad más út, mint a peres eljárás.

A siófoki önkormányzat tulajdonában levő távhőszolgáltató cég már a kifizetetlen számlák miatt a saját beszállítóit sem tudja fizetni. A városi kórház mellett alkalmanként a szintén állami fenntartású iskolák is halmoztak fel tartozásokat a cég felé. A tankerület azonban időnként kifizeti a számláit. A kórház viszont nem tárgyal és nem fizet.

Siófok polgármestere az ATV Híradó stábjának úgy fogalmazott, hogy a kórháztól tavaly november 11. óta nem kaptak semmiféle kompenzációt, holott "a város cége becsülettel szolgáltatta a hőenergiát". Lengyel Róbert hozzátette, február elején segítségért fordult az intézmény fenntartójához, az Országos Kórházi Főigazgatósághoz, de levelére azóta sem kapott választ."Nem pereskedni szeretnénk, megoldást szeretnénk találni" - mondta a városvezető. A távhőszolgáltató egyik munkatársa úgy fogalmazott, hogy a jogszabályok őket arra kötelezik, hogy fűtsenek az intézményekben, a betegek és a dolgozók sem maradhatnak fűtés nélkül.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

atv

Ajánlott cikkek