Ügyeleti időben máshol látják el a Hetényi Géza Kórház betegeit

Az érintett ügyeleti időszakokban az OMSZ a betegeket egyenesen a kijelölt budapesti vagy debreceni intézményekbe szállítja.

hirdetés

Szakemberhiány miatt bizonyos napokon szünetel a stroke- és neurológiai ügyelet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban. Mint az hivatalos iratokból kiderült, az ügyeletet május több napján sem tudta ellátni az intézmény. A kórház a kialakult helyzetről hivatalosan is jelentést tett az illetékes Nemzeti Népegészségügyi Központnak - írta a szoljon.hu.

"A térség egészségügyi ellátása folyamatosan biztosított, mindent megteszünk a hozzánk forduló betegek lehető legmagasabb szintű ellátása érdekében. Az érintett ügyeleti időszakokban az Országos Mentőszolgálat a betegeket egyenesen a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kijelölt budapesti vagy debreceni intézményekbe szállítja attól függően, hogy melyik centrum van közelebb" – válaszolta a lap kérdésére Piroska Miklós főigazgató. Az intézményvezető hozzátette, a kórház mindent megtett és megtesz annak érdekében, hogy az érintett szakmákban is biztosítani tudja a folyamatos, biztonságos betegellátást.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Weborvos

Ajánlott cikkek