Októberben elkészülhet a patikusok hitelkonstrukciójáról szóló javaslat

hirdetés

Október végére elkészülhet a patikusok hitelkonstrukciójáról szóló szakmai javaslat - mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke egy budapesti háttérbeszélgetésen.


Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke július 21-én egyeztetett az MGYK vezetőségével, és pénzügyi segítséget ígért a patikusoknak a gyógyszertárak visszavásárlásához.


A miniszterelnök a találkozón vállalta, hogy az állam megteremti a visszavásárlás pénzügyi alapját, reményei szerint "gyorsabban, mint tervezik". Az alap kereteiről tárgyalásokat kezdenek az érdekképviselettel, és meg is állapodtak Hankó Zoltánnal, a kamara elnökével abban, hogy ennek érdekében létrehoznak egy közös munkacsoportot - mondta akkor a kormányfő. Megjegyezte: olyan pénzügyi konstrukciót kell kialakítani, amelynek alapját támogatott, hosszú lejáratú, alacsony kamatozású, türelmi idővel induló kölcsönök adhatják.


Hankó Zoltán a szerdai háttérbeszélgetésen elmondta: az említett munkacsoport hozzálátott a munkához, és a tervek szerint október végére leteszi a kormány asztalára javaslatát.

Szerző:

PHARMINDEX Online