Onkológiai társaság: digitálisan tették elérhetővé a legújabb daganatellenes eredményeket

Minden daganatos beteget kezelő orvos számára ingyenesen teszi elérhetővé digitális formában a legfrissebb kutatási eredményeket a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT).

    A társaság csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint tizenkét szimpózium szakmai anyagát tették közzé, amelyekben külföldi és magyar szakemberek tekintik át a gyógyszerkutatások, vagy a daganatellenes gyógyszeres kezelések legújabb eredményeit.     A közlemény idézi Pajkos Gábort, a MKOT elnökét, aki szerint fontos, hogy a koronavírus-járvány alatt is eljussanak a szakorvosokhoz a legújabb eredmények, és azokat a betegágyak mellett is mielőbb alkalmazni lehessen.
     Mint írták, az orvostársaság novemberi szakmai kongresszusát a járvány miatt jövő évre kellett halasztani, azonban az új ismeretek átadása nem késlekedhet, ezért döntöttek úgy, hogy a szimpóziumokat multimédiás formában elkészítik és azt a szakmai felhasználóknak díjmentesen elérhetővé teszik.     A mintegy tizenkét órányi onkológiai szakmai tartalmat a www.klinikaionkologia.hu oldalon tették elérhetővé.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Ajánlott cikkek