Pár éven belül megépülhet a fővárosi centrumkórház

Projektcég alakul a dél-budai új centrumkórház beruházásának lebonyolítására, az erről szóló előterjesztés hamarosan a kormány elé kerül – jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

hirdetés

Az egészségügyi államtitkár kiemelte, az új kórház építése példaértékű, hiszen ilyen, az Egészséges Budapest Program keretében az elkövetkező években megvalósuló zöldmezős beruházás évtizedek óta nem történt az egészségügy területén. Jelezte továbbá, hogy a kormány az elkövetkező 8-10 évben 700 milliárd forintot szán Budapest és Pest megye egészségügyi ellátásának újjászervezésére.

A XI. kerületi Dobogóra tervezett centrumkórház építése mérföldkő, és jól mutatja, hogy a kormány fontos értékek mellett kötelezte el magát – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda kereszténydemokrata országgyűlési képviselője.

A miniszter szerint a beruházással nagymértékben fog javulni a dél-budaiak és az agglomerációban élők egészségügyi ellátása, hiszen egy 1200 ágyas kórház épül a jövőben.
Simicskó István kitért arra is, hogy az új kórház megoldás lesz a budai rész gyermekellátására is. Mint mondta, jelenleg 1200-1300 ágy szolgálja a fővárosban a gyermekellátást, de ezek zöme Pesten található.

Bedros J. Róbert, a dél-budai centrumkórházért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta, az új centrumkórház mindenben megfelel majd a 21. századi gyógyítás és gyógyulás feltételeinek.

Az új – zöldmezős beruházásként megvalósuló – kórház 1,2 millió ember gyógyítását szolgálja majd, két helikopterleszállóval és saját mentőállomással.

A miniszterelnöki megbízott hozzátette, hogy az egészségügyi centrumhoz nővérszálló is tartozik majd, és épül egy bölcsőde, valamint egy óvoda a munkatársak gyerekeinek.

Bedros J. Róbert, aki egyben a Szent Imre Kórház főigazgatója is, elmondta még, a kórház építéséről szóló tervpályázatot ezekben a hetekben írják ki, a centrumkórház 4,5-5 év múlva nyithatja meg kapuit.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

vg.hu