Ismét egy nélkülözhetetlen hivatás elismerését támogatja a Richter

Az idei évben a háziorvosok, és a szakorvosok mellett gyógyszerészek is pályázhatnak a 2022-ben létrehívott Richter Érdemérem Díjra. A nyertes pályázatok elismerésül bruttó 2.000.000 Ft értékű díjazásban részesülnek.

hirdetés

A díj megalapításának a célja, hogy méltó emléket állítsanak alapítójuk, Richter Gedeon szellemisége előtt azzal, hogy elismerésben részesüljenek a hazai egészségügyi szektor számos, nap mint nap hiánypótló, áldozatos munkát folytató szakembereit. Magyarországi központú, magyar gyökerekkel rendelkező multinacionális gyógyszergyártó cégként, ismét fontos mérföldkőhöz érkezett a Richter Gedeon Nyrt.

2023-tól gyógyszerészek is pályázhatnak a Richter Érdeméremre

Az idei évtől a kutatás-gyógyítás területén szintén kulcsszerepet betöltő gyógyszerészek kreatív ötleteinek, jó gyakorlatainak, innovatív elképzeléseinek támogatásával a Richter Gedeon Nyrt. hozzájárul olyan célkitűzéseik megvalósulásához, mint a hazai egészségügyi ellátás színvonalának további emelése, az életminőség javítása, valamint az egészségmegőrzés fenntartása. 

A díj elnyerésére minden gyógyszerészi szakképesítéssel rendelkező, Magyarországon tevékenységet folytató gyógyszerész benyújthatja jelentkezését a www.richtererdemerem.hu weboldalon, az elektronikus pályázati űrlap kitöltésével, az alábbi témakörökben:

  • Az év leghatékonyabb betegkommunikációját végző gyógyszerésze
  • Az év legjobb prevenciós gyakorlatát végző gyógyszerésze
  • Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző gyógyszerésze 

A pályázatok feltöltésének határideje 2023. szeptember 24. éjfél.

A pályaművek elbírálásában a Richter szakmai partnere a Magyar Gyógyszerészi Kamara. A Kamara reméli, hogy a pályázat lehetőséget ad arra, hogy a hazai gyógyszerészet szakmai kiválóságai is figyelmet kaphatnak, a háziorvosok és szakorvosok mellett.

A Richter Érdeméremmel kapcsolatos legfontosabb információk, a részvételi feltételek, valamint a pályázati űrlap a www.richtererdemerem.hu oldalon érhetőek el. A későbbiekben a díjazottak pályaművei is ugyanitt lesznek elérhetőek.

Szerző:

Huszár Zsoltné Dr., szakgyógyszerész

Ajánlott cikkek