További cikkek a Szakmapolitika rovatból

88 milliárd forintot kapott Budapest egészségügyi fejlesztésekre

A kormány figyelmet fordított arra, hogy tovább javuljon a CT- és MR-ellátottság: öt CT- és négy MR-berendezés állt a betegek szolgálatába.

hirdetés

A kormány az elmúlt években kiemelten támogatta a budapesti egészségügyi fejlesztéseket: az Egészséges Budapest Program keretében 88 milliárd forintnyi támogatást biztosított a fővárosnak és a kerületi önkormányzatoknak ahhoz, hogy javítani tudják az egészségügyi ellátás színvonalát - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

Rétvári Bence az elkészült újbudai gyermekegészségügyi központnál tartott sajtótájékoztatón elmondta: a kormány 88 milliárdot biztosított a budapestiek egészségének a védelmére, és 11 országos intézetben, 13 kórházban és 32 szakrendelőben történt fejlesztés a forrásból. A kormány nemcsak az épületek felújításához járult hozzá, hanem a korszerű felszereltséghez is, 34 milliárd forintot biztosított arra, hogy Budapesten a legkorszerűbb orvosi berendezések legyenek - közölte.

Az államtitkár kiemelte: a kormány külön figyelmet fordított arra, hogy tovább javuljon a CT- és MR-ellátottság: öt CT- és négy MR-berendezés állt a betegek szolgálatába az elmúlt években. Továbbá a kormányzat többletfinanszírozást adott arra, hogy Budapesten teljes mértékben leszorítsák a várólistákat a CT és MR tekintetében. Erre a célra több mint 2,7 milliárd forintot költöttek - mondta.

Az államtitkár közölte, a kormánynak új határozatot kellett hoznia, a 2020-2021-ben nyújtott támogatásoknak a felhasználási és elszámolási határidejét 2024. december 31-ig meg kellett hosszabbítani. Rétvári Bence az újbudai gyermekegészségügyi központról szólva elmondta: a kormány több mint négymilliárd forint forrást biztosított a rendelő kialakításához. A kormány a rendelőn belüli és azon kívüli kerületi fejlesztésekhez is hozzájárult - jegyezte meg. Kifejtette: a kormány 2017-ben 1,9 milliárd forintot, 2021-ben 1,4 milliárdot, 2023-ban 710 milliót biztosított a rendelő kialakításához, továbbá berendezésekre, orvosi eszközökre 360 milliós támogatást adtak.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

MTI

Ajánlott cikkek